ACİL!! Poposundaki şişlik...(FOTOĞRAFLI)

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Arkadaşlar altında 1 yavrusu bulunan dişinin poposunda bugün farkettiğim bir şişlik mevcut. yumurta değil, yumurtlaması ve çiftleşmesi biteli çok oldu. yavru 7 günlük. dişi sürekli yuvalıkta olduğu için takip edemiyorum, kabarık olup olmadığını bilmiyorum ama dışarıda normal, uçup kafes içerisinde elimden kaçmasında ve parmağımı ısırma gücünde hiçbir değişiklik yok, çok iyi ısırıyor :D. dışkısı -doğal olarak- büyük ve normal, kanatları hafif düşük, şişlik yumuşak. Fotoğraflar aşağıda. Fikirlerinizi ve yardımınızı bekliyorum.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Umut ERGÜN' Alıntı:
Yumurta var gibi bence
Teşekkür ederim yorumunuz için ama yumurtlamayı 10 gün önce bıraktı ve şişliği yokladım ama elime yumurta gelmedi, yağ bezesi gibi yumuşak.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Yağ bezesi bu kadar buyuk olmuyor aynısı bnm kusta vardı sızın baya büyük resime bakılırsa

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Hocam poposuna üfleyerek fotoğraf çektiğim için büyük görünüyor olabilir. Normalde dururken o kadar belli değil.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Olabilir resimde büyük gözüküyo yağ bezesi zaten cok çiftlesmekten oluyor dinlendirilmeyen dişilerde rastlanıyor zaten.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Umut ERGÜN' Alıntı:
Olabilir resimde büyük gözüküyo yağ bezesi zaten cok çiftlesmekten oluyor dinlendirilmeyen dişilerde rastlanıyor zaten.
Çok teşekkürler bu bilgi için. Bu dişinin ilk kuluçkası ama 8 yumurtası vardı. O yüzden olmuş olabilir sanki.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Umut ERGÜN' Alıntı:
olabilir siz istersenız kusları ayırın dinlendirin
Şu an zaten çiftleşme yok ve yavruları var. Ayırırsam dişi çok yorulur, erkek çok yardımcı oluyor.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
arkadaşlar sanırım bu cevaplar yeterli olmadı, yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum, yavru şu an 8 günlük, annesi yokken babası 2-3 belki 4 saat bakabilir mi yavruya?

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
geçmiş olsun. bu durum kursak tüylerini üflediğinizde de varmı. kuşunuz mamanın etkisiyle yağlanmış olabilir mi? eğer kursakta ve başka bölgelerinde de varsa muhtemelen yağlanma olmuştur.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Semih ÖKENEL' Alıntı:
geçmiş olsun. bu durum kursak tüylerini üflediğinizde de varmı. kuşunuz mamanın etkisiyle yağlanmış olabilir mi? eğer kursakta ve başka bölgelerinde de varsa muhtemelen yağlanma olmuştur.
Teşekkürler, biraz yağlanma var fakat böyle topak şeklinde değil. Sanırım veterinere götürmezsem rahat etmeyeceğim. Baba, yavruya bakabilir mi 3 saat civarı?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bakar. Neden bakamasın? Babalar tek başına yavruları büyütüyor. Ayırma durumlarında. Yapamayacakları iş yok...

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Erdi ARIKAN' Alıntı:
arkadaşlar sanırım bu cevaplar yeterli olmadı, yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum, yavru şu an 8 günlük, annesi yokken babası 2-3 belki 4 saat bakabilir mi yavruya?
veterıner sonrası yapılan tedavıyı burdan yazarsan herkes bılgılenmıs olur.