acil yardım arkadaşım yuvalıkta yavru ölümleri

PiTKoLÜK

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Hoşgökdelen
arkadaşlar ben bir veteriner teknisyeniyim çözemedim el elden üstündür yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. bi arkadaşım üretimhanesindeki çiftleri kontrol ederken özellikle son 1 haftadır yuvalıklardan her gün 4  5 tane ölü yavru aldığını söyledi
      sorduğum soruların cevapları ;
  ılık dinlendirilmiş su veriyor
  dezenfeksiyona elinden geldiğince özen gösteriyor
  2 güne bir mamalarını veriyor
  yemleri sürekli önünde
  içerisi günün 5 saati direk güneş görüyor
  içerisi sıcak ama gerek olduğunda soba ile takviye yapıyor
        yuvalığın içinde bazı yavruların normal vücut sıcaklığını koruduğu halde bazı yavrular yavaş yavaş rengi morarıp vücudunun ısısının düştüğünü ve sonradan öldüğünü söyledi lütfen çok acil yardımlarınızı bekliyoruz. şimdiden teşlekkür ederiz.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
öncelikle geçmiş olsun,
daha öncede bu sorun ile karşılaşanlar olmuş ve burda paylaşımlarda bulunmuşlardı,siteyi biraz araştırırsanız bunun cevabını bulabileceğinizi düşünüyorum, hatırladığım kadarı ile genelde asıl sorunun kafeslerin temiz olmamasından kaynaklı olduğunu belirtiyorlardı, umarım çözüm bulursunuz....

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
öncelikle geçmiş olsun,
daha öncede bu sorun ile karşılaşanlar olmuş ve burda paylaşımlarda bulunmuşlardı,siteyi biraz araştırırsanız bunun cevabını bulabileceğinizi düşünüyorum, hatırladığım kadarı ile genelde asıl sorunun kafeslerin temiz olmamasından kaynaklı olduğunu belirtiyorlardı, umarım çözüm bulursunuz....

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Kuşlarında salmonella ve adeno virüs var kardeşim.Bu hastalığa anaçların direnç kazanmış ama yavruların her zaman ölecektir bu hastalıktan kurtulmadıça malaeseff.

PiTKoLÜK

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Hoşgökdelen
kafes temizliğine dikkat ediyor ediyor aslında ben her gün temizlerim ama arkladaşım işleri sebebi ile 2  3 günde bir temizliyor dikkat etmei gerektiğini söylicem. söylediğinmizhastalıkları çok duydum ama muhabbet kuşundakiş tedavilerini pek billmiyorum şimdi araştırmayagirecem ama eğer siz dajha önce tecrübne edindiyseniz bu konuda özelden bi yardımcı olursanız çok sevinirim. ben onur hoşgökdelen faceden eklerseniz çok sevinirim.

tayfun77

Üyemiz
Adı
Tayfun
Soyadı
ÇETİN
Murat TÜRKAY' Alıntı:
Kuşlarında salmonella ve adeno virüs var kardeşim.Bu hastalığa anaçların direnç kazanmış ama yavruların her zaman ölecektir bu hastalıktan kurtulmadıça malaeseff.
Selamlar Onur kardeş; Murat hoca cok hâkli ve bence diyeceklerine harfiyen uymaya calis. Kendisi birçok hastalikla karsilasmis ve hepsinin de üstesinden gelmiş yardımsever biridir. Gecmis olsun...