acil yardım arkadaşlar

ibrahim halil

Takipçi Üyemiz
Katılım
30 Mar 2011
Mesajlar
116
Konum
ZEYTİNBURNU/İSTANBUL
Adı
İBRAHİM HALİL
Soyadı
OKŞAŞ
4  tane yavru muhabbetim var şuan yuvalıkta dışkıları ayaklarına yapışmış sizce müdahale etmelimiyim yoksa kendileri çıkarır mı o dışkıyı ayaklarından...? birde iki yavrum biri 27 diğeri 25 günlük oldu onları yuvalıktan çıkarayım mı yoksa kendilerinin çıkmasını mı bekleyeyim...?
 

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
1,485
Konum
Antalya
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
yavrular zamanı gelince kendileri yuvadan çıkarlar, sizin çıkarmanıza gerek yok. Yuvadan çıktıklarında gözlemlemenizde fayda var, yavrular kendi başlarına yem kırmayı öğrenene kadar kafesde kalmaları daha iyi olur. Anne veya baba yavruları bazen hırpalayabilir...ona benzer birşey görürseniz müdahale etmeniz gerekebilir. Eğer anne hırpalıyorsa anneyi kafesten ayırın, baba yavruları beslemeye devam edecektir. Baba hırpalarsa babayı kafesten ayırın, anne yavrulara bakmaya devam edecektir.

Yavrualrın ayaklarını temzileseniz faydalı olur, bunu yaparken nazik davranmanız gerekiyor...kaza ile yavruların tırnaklarını koparmayın. En iyi temizleme şekli bir peçete veya temiz bir bezle temizlemeniz. Bir miktar ılık su alın ve bezi ılık suya batırın ve nazıkçe yavruların ayaklarını ve tırnaklarını temizleyin. Ayaklarına fazla dışkı yapışmasını önlemek için yuva altlarını 3-4 günde bir temizleyin.