AciL Yardım Bir okuyun !

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Arkadaşlar iyi günler daha önce konuşan muhabbet kuşuma bir eş aldım ilk seferinde 4 yumurta yavrularından biri çıktı yaşamadı. İkinci kuluçkada 7 yumurta ve sadece biri dolu idi o da çıkamadı yumurtadan kuluçka bitti bende dinlendirme amaçlı  yuvalıgı cıkardım fakat şu an görüyorum ki yine çiftleşme oluyor erkek hiç durmuyor dişiye devamlı kur yapıyor. ayırın diyeceksiniz ayırdım fakat karşı odadan birbirlerine ötüyorlar evde huzur bırakmıyorlar anlayacağınız ne yapacagımı şaşırdım eğer yumurtlarsa kafes tabanına falan yazık olacak yeni dogacak yumurtaların günahına girecegiz ne yapmamı önerirsiniz dişi kuşu başka birisine mi vereyim iyi günler :)

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Bu arada Evde hobi olarak besliyorum belki 50-60 kelime konuşan erkegime dişi aldım uzun ugraşlar sonucu bir dişiyi beğendi (Kendisinin Adı Paşa dır ) Onu da hiç rahat bırakmıyor artık Beter etti kuşu :) Ne yapacagımı şaşırdım Büyük bir yerim olsa veya balkon oraya yer yapar oraya koyardım ama ne yazık ki yok yuvalık olmadan yumurtlayacak mı sizce onla ilgili de cevap bekliyorum iyi günler.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
dişi ilk defa eşe atılmış ve ilk yumurtlaması ise ilk kuluçkalarda yavru çıkmaması normaldir. eğer ayırır erkegi yalnız bırakırsanız yazık olur hayvana bencw yuvalığı takın tekrar yumurtlasın lakin tüneklere felan dikkat edin çiftleşme tam olmuyor olabilir buda yumurtaların boş çıkmasına neden olur.yuvalıkta follukta çok önemli. eğer ilk yumurtlama ise zaten dişi tam altına alamayabilir yumurtaları. onun için folluk şart. yuvalığı takın tünekleri kontrol edin sallanma felan olmasın eğer imkan var ise e vitamini takviyesi yapın yuvaya folluk koyun gaga taşı ve bulursanız kalamar kemiği koyun ve bekleyin umarım yavru alırsınız. ..

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Erman beyinde dediği gibi tüneklere dikkat edin tünekleri sabitleyin, ayrıca vitamin desteği sağlayın mürekkep balığı kemiği kafeste daima bulunsun, yumurta mamasını haftada 1-2 defa kuşlarınıza verin. Kesinlikle kuşları ayırmayın bu kuluçkadan sonra yuvayı sökün, çok büyük sorunlar görülmediği sürece kuşların ayırılmasını önermem.

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Yuvayı sökmeme rağmen çiftleşme oluyor, Rahat bırakmıyor bizimki dişi kuşu Dişi kuşun ilk yumurtası değil daha önceden arkadaşım yavru almıştı o dişiden 10. kuluçkası falandır dişinin tahmin ediyorum.Büyük ihtimalle erkegin yavruları olmuyor diye düşünüyorum artık bir kere daha hazırlanıyorlar şimdi eğer bunda da olmassa konuşan erkek kuşumu alıp dişiyi arkadaşıma hediye edeceğim iyi günler.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
ikisinide aynı kafese koyun yuvalık takmayın yeterli olacaktır. Yavru almaya çalışmayın.