acil yardım kuş kafese yumurtladı.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
iki gün önce üç yumurtalı hazır muhabbet kuşu aldım. yumurtalarını yuvalığa koydum. bir kaç kez dişi içine girdi çıktı ama 4. yumurtayı az önce kafesin zemine yaptı ne yapmalıyım

Samet Güçlü

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
Güçlü
aynen senin gibi bende öyle yaptım hazır yumurtalı kuş aldım kuş önceleri kuluçkaya oturdu 1-2 gün sonra dışarıya mamalığa yumurtladı ona yuvalığa koydum oturmadı. yerini yadırgamıştır büyük ihtimalle.

hsynakbaba

Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
akbaba
yumurtalı veya yavrulu kuş almayın arkadaşlar yerini yadırgar genelde bakmaz veya yumurtaları kırar yatmaz vb yumurtalı veya yavruluda kafesin yerini değiştir ama kafesi asla veya yavruluğun yerini asla değiştirme

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kuşun tepkisi karakterine göre değişir bende yumurtalı bir çift aldım 3 yumurtası vardı aldığımda 4. yumurtayı kafese yaptı aldım yuvaya koydum hiçbir problem olmadı devamı yuvaya yaptı yavruda çıktı bakıyorda çok şükür sorun olmadı yani. Sizde yumurtayı yuvaya kloyup şansınızı deneyin yatar yada yatmaz kısmet.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
icon_think

Hazir yumurtali ku$ almanin gayesi nedir ?  icon_think

Satranc figüranlari gibi ordan oraya ta$imanin alemi nedir ?

Biri bunu bana izah ederse bende aydinlanirim belki, ...  icon_think

Belki, ...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Şimdi şöyle oluyor yumurta yavru görmek için bir çift kuş daha alıyorsunuz sonra bir çift daha bir çift daha ama ne hikmetse bakımını yaptığınız ve sabırla beklediğiniz halde hiçbir sonuç alamıyor sonrada yumurtalı yada yavrulu satılan bir çift görüyor ve dayanamıyor alıyorsunuz durum bundan ibaret.

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Şimdi şöyle oluyor yumurta yavru görmek için bir çift kuş daha alıyorsunuz sonra bir çift daha bir çift daha ama ne hikmetse bakımını yaptığınız ve sabırla beklediğiniz halde hiçbir sonuç alamıyor sonrada yumurtalı yada yavrulu satılan bir çift görüyor ve dayanamıyor alıyorsunuz durum bundan ibaret.
+1

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Aciklama icin te$ekkür ederim ;)

O halde 4 dörtlük yapildigi sanilan bakimda 1 sorun var demekki, ...  icon_think

Ku$lar salakta degil, kuklada degil, kuluckayida hüsranla ya$ar ve tadar o besleyicisi bu tür durumlarda, ... onca yapmadik birakmiyan bo$una onca zahmete girmiyorki, ... her$eyi veren Allah, ... neden muaffak olunamiyor bu konuda, ...  icon_think

Bu i$ler zor degilki, ... fakat demekki o kadar kolayda degil, ... marifet yapmak, tamam, ama yaparkende bozmamak, ... !!!

Ku$lari deney faresine ceviriyor, gül alip göz önünde solduruyor, ... sevaba nail olim derken günaha giriyor, ...  icon_think

Ne diyelim, ... yazik günah`tan ba$ka, ...

Bu Ku$lari bazen te$vik etmek gerek, ... arti, istenilen vakit kutuyu asip, hadi buyrun demeyle olmiyan i$ler bunlar, ku$ hazirmi, degilse hazirla, ... böyle Murada eriliyor ise biz 30 yildan fazla yanli$ yolu izlemi$iz, ... hani yavru alma hevesinize sözüm yok, bu cok dogal ve bunu ele$tirmiyom, buna dikkat cekerim, ... sade, af buyrun, poposundan hazir yumurta dü$tü diye bunlari, verin, ben bunu evde inek gibi sagmaya devam ederim, mentalitesine kiziyorum, ne aliyorsun, kimden aliyorsun, icabinda cürük ve hasta ku$lardan yeni cürük ve hasta ku$lar alinir, ... bir$ekilde büyüt ve sonrasinda yine ölürken canli canli seyret, cips ile patlami$ misir yiyerek belkide, ... degermi ?

Hazira konmayi birakin, yani, bu 1 yana, o ku$lar iyi olsa, satan kolay kolay verirmi onu saniyorsunuz, ... aldim diye sevinirsiniz cogu zaman, halbuki o an kazandim dersiniz, oysa asil kaybeden olursunuz, ... arkanizdanda ugra$sin enayi denilirse $a$mayin, ... suyu cikmami$, genc ku$ alin, varsin kötü $artlardan gelsin, iyi beslenme ile toparliyabilirsiniz !

Ve bekleyin, i$iniz ne ? Acele acele háyirmi getirir o erken alinan meyveler, ... yeterki ku$ olsun demeyin, o oldugu an erkenden yok olmaya máhkúmdur !!!

1 olsun fakat kaliteli olsun, asil buna emek sarf edin, ... aksi halde emeginize, zamaniniza, paraniza, ümitlerinize ve daha neler yatirdiysaniz bu giri$ime, yazik olur, hatda yazik edersiniz, ... ve bunu kendiniz yapmi$ olursunuz, ... !!!

Hastahaneye girip, beyaz elbiseyi giymeyle DOKTOR olunmaz, yapa yapa ögrendimle olurmu bu ?!?

Önce okul, sonra pratigi, daha sonra assistanlik, ... ve belki birgün ba$ hekim olunur, ... öyle kestirme yollarla olacak $eyler degil bu, ve asil denilmesi gerekeni sona biraktim, ... :

Kisa ve öz, ...

... " KU$CULUK HER ACIDAN S A B I R UGRA$IDIR !!! " ...

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
konu açmakta soru sormaktaki amacımız bilmediğimizi farkedemediğimizi yada göremediklerimizi gören bilen insanlardan öğrenmek ve bilmek. inanıyorum ki ne bu site nede kuş bakan insanların hiçbirisi kobay olarak kuşları kullanmıyor. unutmayalım ki bilgi paylaşıldıkça ve öğrenildikçe güzel.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yumurtlatma durumu bu avuca sigmiyanlari tavuktan beter etti, ... bende yeniyim, üye olunmadan bazi yerlere girilmiyor, hatda hicbir yere, ... hani ilk onda veya bunda olan sorunlar degilki bu veya bazilari, ... site kurcalansa aranan cevapta bulunur, ve daha neler neler, ... sitenin kapasitesine oluyor olan, ... ! Halbuki ne ararsan var MA$ALLAH  thumbsupbo !!!

Herkesin derdine kitap yazilirsa, ooo, Internet cöker smileki

IKRA diyorum ve bunun patenti bendede degil, emir benden daha büyük yerden, emin olun  ;) ne güzel demi$ bunu diyen, ... be$ikten mezara kadar ilim tahsil edin buyrulmu$, ...  :)

Bir soru 100 kere sorulmazki, ...

Sitede zevk vermez o andan itibaren, ...

Millete balik yemeyi degil, o yenmesi güzel olan baligi önce bir tutmayi ögretmeli, ... ama pek yorulmaya niyet yok, mübarek ramazan orucundanmidir nedir ( Allah kâbul etsin in$allah )

::) yanli$ anla$ilmasin, hani insanimiz aliyor bunlari veya herneyse, ondan sonra bilmeden etmeden kutuyuda takiyor, yavruda cikti farz edelim, ondan sonra buna ne vermeliyim, nerden bulurum, ... kafes hazirlarken birazda bunlar neyi sever, neyi sevmez, ne lazim, bunlari ara$tirin, ... derdim bundan yana, ... neyse, ...  8)

burak cihan

Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
CİHAN
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
aynen öyle hocam bende çok pet shoplardan fahiş fiyatlardan aldım ama hanımın akrabası adanada üreticiymiş. üşenmedim kilisten adanaya gittim derdimi anlattım 2 çift aldım hatta hediyem olsun dedi hakkını ödüyemen :) kuş bakmanın sadece önüne yem su bırakmak olmadığını da öğretti :)

İnşallah herkes bu mutluluğu tadar. ilk yumurlayıp yumurtadan yavrunun çıkmasına kadar geçen zaman hiç geçmeyecek sanmıştım

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Mesut KORKMAZ' Alıntı:
iki gün önce üç yumurtalı hazır muhabbet kuşu aldım. yumurtalarını yuvalığa koydum. bir kaç kez dişi içine girdi çıktı ama 4. yumurtayı az önce kafesin zemine yaptı ne yapmalıyım
maalesef hiç bir şey yapamazsınız kardeşim 4 yumurtada boşa gitti şimdi eğer kuşun karakterinde varsa tekrardan yumurtlar yuvalığa ama bazı kuşlar bende aldım aynı senin dediğin gibi 8 ay 17 gün yumurtlamadı sonra başladı yumurtlamaya bazende kuşlar yer değişikliği olduğu zamanda yatıyor yuvalığa siz sabredin..gerisi gelir...