Acil yardım lütfen. Dişi kuşun altında morluk ve şişme!

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Merhaba,

5 gün önce hasta diye bana getirilen jumbo çiftin dişisinin karnında şişme ve morarma var. Yem yemesinde bir sıkıntı yok. 4 gün boyunca Vitaform tedavisi uyguladım. Getiren arkadaşa kaç ağız yavru alındığını sorduğumda bana bir kez dedi. Bu konuda neler yapabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Resimleri aşağıda görebilirsiniz.

Şimdiden çok teşekkürler.

İyi akşamlar,

http://u1311.hizliresim.com/1h/7/u9w19.jpg

http://j1311.hizliresim.com/1h/7/u9w49.jpg

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
o bölgeyi fazla sıkmadan elinizle yoklayın yumurta gelecekmi elinize..

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
aynı olay 2 genç çiftimde olmuştu..yeşilimsi bir şişlik olmuştu..yumurta şıkışmasına bağlı sindirim sorunu teşhisi koydum kendimce zira hayvan yem yiyordu ama ne uçuyor nede doğru dürüst yürüyodu..anlamadan bilmeden sadece forumlarda bahsi geçen masajı yağparken kuvvetli ve pis kokulu bol miktarda bir kaka yaptı..ve ertesi gün bir yumurta...ve bu dişi kuşum halen daha yavrularına bakıyor..ama diğeri onun kadar şanslı değildi..

sanırımyumurta sıkışmasında sindirim sistemine baskı yapıyor veya alayamadığımız bir şekilde dışkılamayı engelliyor..oda yeşilimsi bir görüntü oluşturuyor..benim acizane tesbitim bu...bşıma gelen bu..inşallah kuşunuz iyileşir ..saygılarımla

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
muhtemel  yumurts  sıkısması var mustafa beyin tespiti doğru mert beyin de  dediği  gibi  emin  olmak için bir  yoklamak lazım  yumurta ele geliyormu  gelmiyor mu??? 

ve  yumurta  yok ise  şuan aklıma getiremediğim bir  hastalık türü  vardı  o da  olabilir... rastıracağım  buldugumda  paylaşırım  bir kaç arkadaşın da başına gelmişti...

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Kuşun karnındaki şişlik çok yumuşak.. Umarım kuşa zarar vermeden dediğiniz gibi yapabilirim. Akşam yapmaya çalışıp sonucu size iletirim. Tekrar çok teşekkür ederim..

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Herkese iyi akşamlar. Mustafa Bey ve diğer arkadaşlarımızın dediği şekilde kuşun karnındaki şişliğe masaj yaptım. Şişlik çok yumuşak ve ben masaj yaptıkça kuştaki şişlik biraz yayılmaya başladı. Garip bir şekilde ödem varmış gibi alt taraftaki şişlik bariz bir şekilde küçüldü. Tam kabuk olamamış bir yumurta olabileceği aklıma geldi.Eğer bu şekilde bir durum var ise yumurta kabuğunun oluşması için nekton E versemmi diye düşünüyorum. Yarın şişliği tekrar kontrol edeceğim. Tekrar yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.İyi akşamlar..

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Serkan AKPINAR' Alıntı:
Merhaba,

5 gün önce hasta diye bana getirilen jumbo çiftin dişisinin karnında şişme ve morarma var. Yem yemesinde bir sıkıntı yok. 4 gün boyunca Vitaform tedavisi uyguladım. Getiren arkadaşa kaç ağız yavru alındığını sorduğumda bana bir kez dedi. Bu konuda neler yapabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Resimleri aşağıda görebilirsiniz.

Şimdiden çok teşekkürler.

İyi akşamlar,

http://u1311.hizliresim.com/1h/7/u9w19.jpg

http://j1311.hizliresim.com/1h/7/u9w49.jpg
kardeş kuş dışkısını yapa biliyor mu

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Yumurta değilse kuşta yağlanma da olabilir. Mama vermeyi azaltın. Suyuna 3-4 damla limon sıkın ve biraz uçurun.

Geçmiş Olsun.

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Yumurta değilse kuşta yağlanma da olabilir. Mama vermeyi azaltın. Suyuna 3-4 damla limon sıkın ve biraz uçurun.

Geçmiş Olsun.
Merhaba, bu gün tekrar masaj yaptım. Dışkısını katı halde değil ama sıvı halde yapıyor. Kuş 1 haftadır bende ve bir kez mama verdim. Suyuna dediğiniz gibi limon damlattım. Takip etmeye devam edeceğim. Çok teşekkür ederim.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Serkan AKPINAR' Alıntı:
Merhaba, bu gün tekrar masaj yaptım. Dışkısını katı halde değil ama sıvı halde yapıyor. Kuş 1 haftadır bende ve bir kez mama verdim. Suyuna dediğiniz gibi limon damlattım. Takip etmeye devam edeceğim. Çok teşekkür ederim.
kardeş masaj filan yapma gerek yok kuş belli ki yumurtlayacak sana gelmeden öncede belliki yumurtada yatmış kuş yıpranmış bakımını yap mama vitamin ver 3 haftaya kadar yumurtlar dışkı yapıyorsa sorun yoktur mutlka yuvalık tak

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
gûzel kuşlar înş. en yakin zamanda dûzelîrler geçmiş olsun

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
kardeş masaj filan yapma gerek yok kuş belli ki yumurtlayacak sana gelmeden öncede belliki yumurtada yatmış kuş yıpranmış bakımını yap mama vitamin ver 3 haftaya kadar yumurtlar dışkı yapıyorsa sorun yoktur mutlka yuvalık tak
Teşekkürler. Mama ve vitaminlerini olması gerektiği gibi yapıyorum. Bende yıprandığını düşünmüştüm ama tek ağız yavru aldık dedikleri için bir şüphe oldu içimde. Yuvalığı çıkarmıştım tekrar takarım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Fırat AKAD' Alıntı:
gûzel kuşlar înş. en yakin zamanda dûzelîrler geçmiş olsun
Teşekkür ederim Fırat Bey. Bende sabırsızlıkla bekliyorum düzelmelerini.