Acil yardım lütfen-Kulak akıntısı

chaqii

Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Duran
Merhaba arkadaşlar benm muhabbetimde solunumla ilgili bir rahatsızlık söz konusu bunun yanında dün farkettim kulak akıntısı ya da iltihaplanma var kuşa ne vermem gerekir düzelir mi?

Yardımlarınız için teşekkür ederm..

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
değerli kardeşim.Öncelikle geçmiş olsun.Solunum yolu ile ilgili baytril tavsiye ederim.Ama solunum yolu ile ilgili nasıl bir kanıya vardın.?
Kuş nefes alıp verirken hırıltı çıkartıyormu?Eyer duymuyorsan kuşun göğüsünü kulağına yaslayıp dinleyebilirsin.Kulak rahatsızlığı için bir resim eklersen daha doğru olur.Belki kaşıyarak yara yapmıştır.
Bir de kuşun hastalanma sebebini araştır.Kafesin yerini değiştirme,ceyranda kalmasın,akşam banyo verme,buzdolabından aldığın yeşillik,elma,muz,v.b şeyleri hemen verme.

chaqii

Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Duran
Cevabınız için teşekkür ederm yorulduğu zaman ağzını açıp kapatıyor. Burnunda akıntı da vardı sanrıım ondan da olabilir nefes zorluğu,  biraz soğukta kalmıştı. Ondan daha önemlisi kulak kısmında sarı bir akıntı oluşmuş. Bytril bulamadım veterinerde 3 mm şırıngada ağzına damlatmak için verdiler ama ayarını bilemem diye almadım. Vitaform kullansam bu ikisi için etkili olmaz mı

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Vitaform olabilir ama ben farklı bir sistem kullanmanı tavsiye ediyorum.Antibiyotik tedavisi başlat.Ve her gün mutlaka yeni ilaçlı su yap.
1. gün antibiyotik
2. gün antibiyotik
3.gün antibiyotik
4.gün vitamin
5.gün antibiyotik
6.gün antibiyotik
7.gün antibiyotik
8.gün vitamin+(probiotik mama)
9.gün vitamin
Her ilaç ve vitamin değişiminde yani her gün mutlaka taze su ile verirsen çok iyi olur.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
baytril-k %5  bir hafta boyunca 4 gün her gün ağızdan insülin şırıngası ile bir damla sıkıntıyı giderebilir ayrıca lokal olarak terramicyne krem ile sıkıntılı bölgeye lokal uygulama yapılabilir kuşun 23-24 derecelik bir ortamda olmasınada özen gösterirseniz sıkıntı 2 hafta içerisinde çözülecektir 4 gün ilaçlamadan sonra 3 gün ara verdikten sonra tekrar bi 4 gün ilaçlama daha yapabilirsiniz sorun çözülmezse yazarsınız kolay gelsin.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Soğuk algınlığına bağlı olarak orta kulak iltihaplanması olmuştur. Baytril yada Tylan kullan.