acil yardım lütfen...

hsn12

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KAHYA
s.a.
  arkadaşlar son bir kaç gündür  erkek kuşum çok fena öksürüyor lütfen bir cevap yazın ne tür hastalığı vardır kafesten  salıp uçmaya başladıktan kısa süre sonra bir yere konduğunda nefes nefese kalıyor ...

NOT: bir aya yakın bir zamandır öksürüyor astım olma ihtimali var mıdır

hsn12

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KAHYA
cevaplamayın nede olsa biz dış kapının dış mandalıyız medeni insanlar gibi lütfen diyoruz yardım edin diyoruz ama bilenlerin hiç birinizden tık yok :(

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
yazın sıcaklarda kavruluyor mubişler ama sen ağrıdasın sanırım. ben iskenderundayım. benim mubişlerde aynı soluk soluğa kalmış gibi ağzını açıp kapatıyor. ama sen serin yerdesin başka bir problemi olabilir. ustaların yorumunu bekle istersen. geçmiş olsun

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Öncelikle Şunu belirtmek isterim ki Bu Sitede Kimse Dış Kapının Mandalı DEĞİLDİR. Olabilir insanlık halidir , görmemişizdir konunuzu , .
Kuş eğer uçtuktan hemen sonra konduğunda ağızını hızlı hızlı açıp kapatması normal bir durumdur. endişeye gerek yok .

hsn12

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KAHYA
kusuruma bakmayın bir anlık hırsımdan dolayı yazdım tekrar tekrar sie sakinlerinden özür dilerim

ben burada ikamet etmekteyim memleket ağrı ...
sıcaklardan bunalıp ağzıı açıp kapatması dediğiniz gibi normal olabilir ama ara sıra öksürüyor ve genellikle akşamları öksürüyor bu belirti neyin nesi

tekrardan kusura bakmayın

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
HASAN KARDEŞİMİZ ONCELİKLE AİLEYE HOSGELDİN...BERKAN BEYE KATILIYORUM.....AYRICA SOGUK ALMİŞ OLABİLİR...CERYANDA KALDIYSA  DİKKAT OLUNUZ  FAZLA NE GUNESTE NEDE  CERYANDA BIRAKINIZ....SİZE ÖNEREBİLECEĞİM SUANDA  BİR İLAÇ YOK  BİR İKİ GUN DAHA BEKLEYİN VE  KUSUNUZUN RESMİNİDE EKLERSENİZ YADA VİDEOSUNU DAHA NET BİLGİ VEREBİLİRİZ VE USTADLARLA...

hsn12

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KAHYA
hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan dolayı ... kuşumu asla cereyanda bırakmadım ve bu öksürme olayı bir aydan beri var hep akşamları öksürüyor... umarım fotolar azda olsa yardımcı olur sizlere (öksüren mavisi)
  fotolarda marul yiyorlar ama sık sık verdiğim birşey değil  üç günde bir haftada bir
veriyorum ve asla marul yerken su içmediler haberiniz olsun ona göre yorumlarsanız sevinirim

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
İLAÇLA TEDAVI ŞART O HALDE MADEM BİR AYI GEÇMİŞ....USTADLAR Bİ İLAÇ İSMİ YAZSA İYİ OLUR.....ONLARDAN HABER BEKLEYİN BEN BU ZAMANA KADAR BU DURUMLA KALMADIGIMDAN BİR İLAÇ ÖNEREMİYCEM SİZE

hsn12

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KAHYA
peki teşekkür ederim umarım önemli birşeyi yoktur kuşumun

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
öksüren kuşum hiç olmadığı için bir öneride de bulunamam, ama genel olarak durumu ele alıcak olursak, muhtemelen solunum yolu veya ak ciğer sorunu gibi görünüyor. Bundan yola çıkarak meşhur tylosin etken maddeli Tylan ilacı kullanılabilir. Tylan kullanılacak ise beyaz olanı değil de sarı olanı kullanılması gerek, beyaz olanı evcil kuşlar için fazla güçlü, yan etki yapabilir. Yine ustalar daha doğru tavsiyelerde bulunacaklardır.

hsn12

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KAHYA
tylan ilacını nerden bulabilirim... peth shop larda satılıyor mudur?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
tylan 1 kilogramlık ambalajlarda satıldığı için size pek uygun gelmez, büyük şehirlerdeki bazı petşoplarda gramaj hesabı bulunabilir. Bu forumda Alpay Bilir abimiz var, telefonu profil sayfasında yazıyor - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?action=profile;u=4608 oradan kendisine ulaşip kuşunuzda gözlemlediğiniz sorunları anlatın, size Tylan konusunda da yardımcı olabilir.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Hasan KAHYA' Alıntı:
tylan ilacını nerden bulabilirim... peth shop larda satılıyor mudur?
Günay abinin dedigi gibi 500 gr 200 TL size gelmez.Anca elinde olan birinden temin edebilirsiniz. Aynı etken maddeli sıvı olan tylosim 200 var. Bunu bir araştır. 20 TL civarı. Tekrar geçmiş olsun. Alpay abiyle bir irtibat sagla.

hsn12

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KAHYA
baya pahallıymış ... çok teşekkür ederim aydınlattığınız için beni, alpay beylede irtibata geçtim tekrardan çok teşekkür ederim sizlere