Acil Yardım Lütfen

seymaland

Yeni Üyemiz
Adı
Seyma
Soyadı
Soysal
  Arkadaşlar iki muhabbet kuşum var. Bana hediye geldi. Dişi ve erkek. Erkek dişiye göre daha küçük. Aynı kafeste kalıyorlardı. Bugün okuldan eve gelince bir de baktım ki erkeğin başında sanki yaralar var gibi. Bazı kısımlarda tüy yoktu ve derisi görünüyordu. Arada bir dişiyi erkeği gagalar tarzda başıyla uğraştığını görmüştüm. Onun yaptığını düşünerek evimizin yakınındaki kuşçuya götürdüm.
  Kuşlar oturma odamızda duruyor. Yaklaşık 1 haftaya yakındır da odada soba var, kurduk. Kuşçuya bunu söyleyince 'mevsimsel olarak tüy döküyor olabilir' dedi. Ne kadar süreceğini sorduğumda 'bir iki hafta sürer' dedi.
  Eve giderken yolda dişinin erkeğin başıyla tekrar uğraştığını gördüm. Geri gittim ve erkeğe yeni bir kafes aldım. Şu an kafesleri yan yana, ayrı duruyorlar. Erkeğin kafasında ki tüy boşluğu daha azalmış durumda.
  Bir iki hafta gözlemlemek istiyorum. Eğer kafa tüyü dökmeye devam ederse kuşçunun da dediğine içim rahat bir şekilde inanacağım ve yine aynı kafese koyacağım. Ama eğer tüy dökmeye devam etmezse bu demektir ki onun başının bu hale gelmesine sebep olan dişi kuştur diye düşünüyorum.

Fikri olanlar, görüş belirtmek isteyenler, daha önce başına benzer bir durum gelenler yazarsa sevinirim.
  Teşekkür ederim.

Matador3434

Yeni Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Dogan
Cift olan kuslar birbirnin basini boynunu kasir senin gordugun goruntu o olabilrmi cunku kavga etselerdi rahatlikla anlardn tuy doklmesi icin bisi diyemicem

seymaland

Yeni Üyemiz
Adı
Seyma
Soyadı
Soysal
İnternette bu bilgiyi okumuştum lakin endişelendim. Tüy dökme döneminde olabilir mi onu da bilemedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Zarar görmesinden korkuyorum.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
tüy dökme olayı değil kuşlar anlaşamamış ve dişi kuş erkeği yaralamış beraber tutmaya devam ederseniz dişi erkeği öldürebilir

seymaland

Yeni Üyemiz
Adı
Seyma
Soyadı
Soysal
Şu anda beraberler ve bugün aynı şey ile karşılaşmadım. Dün gece ikiside birbirlerinin başını kaşır gibiydiler. Tam anlam veremiyorum. Videoya çektim aslında. Foruma video yüklenebiliyorsa yükleyeyim bir bakın.

kaandata

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
yıldırım
Tuy dokumundeyse vitaminlerle desteklersen daha dinc gecerler bu donemi