ACİL YARDIM (VİDEOLU)

CANER KARA

Yeni Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
KARA
Arkadaşlar acil bakabikirmisiniz? Diskisi poposuna yapismisti cikardim diski cikti yine bi dunya.. agzindan sivi cikiyor gibi gaga alti islak.. tetra 250 1 cay bardagina 1 kapsul koyup siringayla 1 mg icirdim.. sulugunada nilverm koydum.. kursak intihabindanda supheleniyoru..

http://youtu.be/Z8e0snejrzI

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
Caner KARA' Alıntı:
Arkadaşlar acil bakabikirmisiniz? Diskisi poposuna yapismisti cikardim diski cikti yine bi dunya.. agzindan sivi cikiyor gibi gaga alti islak.. tetra 250 1 cay bardagina 1 kapsul koyup siringayla 1 mg icirdim.. sulugunada nilverm koydum.. kursak intihabindanda supheleniyoru..

http://youtu.be/Z8e0snejrzI
Ustat ayni durum iki yil once de benim basima gelmis ve kusu kaybetmistim. O zamanlar siteden alpay bilir beye sormustum. Ic parazittwn kaynaklaniyor olabilir demisti. Tek tavsiyem yanindaki kus yada kuşları ayirin

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
acil olarak kuşun ağzına 1 damla elma sirkesi damlat daha sonra kursak mantarı için eczaneden flagyl al ishal içinde reflor şase al onları kullan.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuşun önce ishalini kesmek gerek, bunun için baytril kullanın, buna benzer öksürme tarzı bir durum başıma geldi, ornimix ile geçti ama bazen tekrarlıyor haberiniz olsun...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
öncelikle gecmis olsun,genelikle kursak ile ilgili sıkıntılarla beraber solunum yolu ile beraber seyreder bu hasta kusunuzu hemen ayirin mumkunse diger kuslarla ayrı yerde olsun,
hastalıgın önce sebeplerini yazalım,
1.sebep mamanın gerektiginde fazla mama kabında kalması ve bozulması bozulan mamayı kusun yemesi
2.sebep ortamın havasiz rutubetli ve nemin yuksek olmasi
3.sebep bozuk küflü yemler
4.sebep cok fazla antibiyotik ve vitamin kullanımı
şimdi size tavsiyem,kusunuzu ayirin kursagına biraz yogurdu sulandirip verin
damajana sade su koyun önüne,bulundugu ortamin isisini 30 dereceye ayarlayın (hasta kuslar üşür)
kesinlikle mama vermeyin..
yem olarak sadece sade aspur verin..
birkac gun icinde eger toparlanmazsa o zaman ilac tavsiyesinde bulunabilirim.
kümesinizin temizligini havalandırmasını gozden gecirmenizi öneririm..

Abdullah Y

Yeni Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
YILMAZ
kursak ekşimesi metranidazol içerikli nidazol tablet çeeyrek tableti su ile eritip ağzına bir kaç damlat karantina kafesine ayırıp ortamının ısısını sabit ve sıcak tutmalısın flagyl etken madde olarak indirgenmiş olduğu için nidazol tableti önerdim iki gün içerisinde sonuç alırsın ishali de düzelecektir bu arada takviye suyunada nidazol kullanmalısın diğer çeyreğide ortamındaki suya kat her gün su değişimi ile destekle...bunları temin etme durumu yok ise vitaform toz u yogun biçimde takribi nohut kadar tozu bir kaç damla (0.5 cc) su ile çözüp kuşun ağzına yandan içebilecek biçimde yutmasını sağlayarak uygula bir kaç saat sonra saf zeytin yağı damlatabilirsin bu kursak tahrişini engelleyici ve kursak ekşimesini giderici rol üstlenecektir vitaformun içerisindeki tetrasiklin de bakteriyel ortamı düzene sokacagından uygulamayı 4 gün tatbik ettiğinde kuşu kurtarmış olacaksın ve kullandığın yemi uyguladığın mama vs beslenme diyetlerini kontrolden geçir genelde bu gibi rahatsızlıklar nemli küflü ortamlardan ve besinlerden kaynaklanır kolay gelsin :)...

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Caner Bey mubişin gidişatı bu linke eklediğim kuşların akibetiyla aynı olucak, http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?topic=31103.msg348302#msg348302  ishal ve nezle beraberinde seyrediyor... Veterinerler anlamıyor.. hemen tecrübeli birisinin önerileriyle tedaviye başlamazsanız,kuşunuz malesef kuruyup ölecek... Diğer kuşlardan hemen ayırın ve sıcak tutun...