ACİL YARDIM YAVRU BESLEME

steward26

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
durmuş
Arkadaşlar
Çiftimin 4 yavrusu oldu fakat sonuncu yavrusuna bakmadı.Bende aldım başka çiftin altına koydum (2 saat durdu) oda bakmadı.Bende kendim şırıngayla büsküvi maması yaptım verdim.Tavsiyelerinize acilen ihtiyacım var......... :( :( :( :( :( :( bye

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
DİĞER ÇİFTLERİN YAVRULARI VARMI EĞER YOKSA BAKMAZ EĞER VARSA YAVRULAR AYNI RENKTE BOYDA OLMASI LAZIM

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
1-yeni yuva sahibi anne ve babanın fark etmemesi için ışığı kapatın ve yerlerini değiştirin.yani yeni yuvadaki yavruların arasına bırakın.

2-asla zıt renkli yavru bırakmayın yani sarı ve yeşil yavruların arasına bembeyaz bi yavru bırakmayın buraya uygun olan parçalı sarı ve yeşil renkli kuş bırakın..sapsarı yada bembeyaz kuş bırakmayın anne bunu fark ediyor ve o yavruyu siz yokken mutlaka öldürme teşebbüsünde bulunur..annelik içgüdüsü yuvada yabancı kuş ve savunma mekanizması..

3-ve siz siz olun asla tüysüz yavruyu tüylü yavruların arasına bırakmayın hepsi denk olsun aynı döneme ait olsun buna çok dikkat edin ya beslemez yada öldürür..

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Anne baba beslemeye çalışmıştır onu ama yavru ağzını açmıyor ve mama istemiyordur. Buda büyük ihtimalle yavrudaki bir sağlık sorunundan kaynaklanmaktadır. Bu durumdaki bir kuşuda yaşatmanız düşük bir ihtimal. Elle beslesenizde o yavruyu kaybedeceğinizi düşünüyorum, lakin siz elle beslemekde gevişeklik göstermeyin belki kurtulur.