acil yardım...yavrulu kuşlarım mama yemiyor

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut
üstadlar merhaba.sonunda ilk yavrumuzu aldık.lutino kuşumun 6 tane yumurtasından ilki çıktı fakat mamanın tadına bile bakmıyorlar.Sağolsun refik abi bir telefonla bize mama gönderdi ama tadına bile baktıramıyorum,sizce ne yapmalıyım.

murat tanış

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
tanış
bence birkaç saat yem verme sonra hazır değilde kendi yaptığın taze mamayı ver bi dene...

F

fenerbahçeli

Guest
Mama yemesede sorun olmaz ama siz sürekli koyun önlerine.

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut
ilk yavru bu sabah çıktı sanırım,kendi yaptığım mamayıda koydum daha önce onuda yemedi.erkek yem yiyor sadece eşini besliyor.yavruların büyümesi için yeterli olurmu acaba?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Hakan YAKUT' Alıntı:
ilk yavru bu sabah çıktı sanırım,kendi yaptığım mamayıda koydum daha önce onuda yemedi.erkek yem yiyor sadece eşini besliyor.yavruların büyümesi için yeterli olurmu acaba?
yani ilk yavrunuz yuvadan ayrıldı ve yeme düştü değil mi??

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut
hayır.ilk yavru yumurtadan bugün çıktı demek istemiştim.mama olayı çözüldü galiba.ben mamayı az nemlendirdiğim için yemiyorlardı sanırım.şimdi biraz su damlattım içine yavaş yavaş gaga atmaya başladılar

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut
kuşlar mama yemeye başladı fakat yavruları beslediklerinden nasıl emin olabilirim acaba?Birde bu kırılan yumurtalar yuvalıktan alsammı acaba?

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Hakan YAKUT' Alıntı:
kuşlar mama yemeye başladı fakat yavruları beslediklerinden nasıl emin olabilirim acaba?Birde bu kırılan yumurtalar yuvalıktan alsammı acaba?

Hocam merhaba lk olarak hayırlı olsun darısı başımıza  :) yumurta kabuklarını alma dişi kalsiyum ihtiyacı olarak onları yiyecektir.Yavruların kursak denilen boyun aldı bölgeleri var günde en fazla 2 sefer olma şart ile yavrulara dokunmadan gözlemleyin kursakları şiş ve saydam renkli ise korkacak bir durum söz konusu değildir.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Hakan YAKUT' Alıntı:
hayır.ilk yavru yumurtadan bugün çıktı demek istemiştim.mama olayı çözüldü galiba.ben mamayı az nemlendirdiğim için yemiyorlardı sanırım.şimdi biraz su damlattım içine yavaş yavaş gaga atmaya başladılar
kardeş yavru kuşlar yani yumurtadan yeni çıkmış kuşlar mama veya yem yiyemez!!
sanırım muhabbetlerle ilgili bilgin yok
yavrulara dokunma yuvadan bir şey alma
ve siteden çalış epeyce bilgi var..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mert AYDIN' Alıntı:
kardeş yavru kuşlar yani yumurtadan yeni çıkmış kuşlar mama veya yem yiyemez!!
sanırım muhabbetlerle ilgili bilgin yok
yavrulara dokunma yuvadan bir şey alma
ve siteden çalış epeyce bilgi var..

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut
ben anne ile baba kuşun mama yememesinden bahsetmiştim üstadlar,sanırım yanlış tarif ettim:(

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Hakan YAKUT' Alıntı:
ben anne ile baba kuşun mama yememesinden bahsetmiştim üstadlar,sanırım yanlış tarif ettim:(
Dostum sen mamayi vermeye devâm et zamanla alışır ve yerler... Mama nin nemli olmasına dikkat et

ispinoz

Üyemiz
Adı
ÜMİT
Soyadı
KOÇ
gece yatarken yemliklerini çıkarıp sabah erken saatlerde mama vermenizi tavsiye ederim