Selamun Aleyküm.
Muhabbet Kuşum dışarıya (yavruluga değil de kafes içine) yumurtluyor.
yavru dişi almıştım büyüdü birde eş aldım 1 yaşında falan ikisi de.
dişi erkek geldikten 1 ay sonra falan yumurtladı o zaman yuvalık yoktu. sonra kırmış yumurtalarını ben farkedene kadar.
sonra hemen yuvalık aldım içine de kum. içine alıştı girip kum yiyodu falan bugün bidaha dışarı yumurtlamış.
yumurtaya baktım dolu (güvercin besledim dolu/boş oradan biliyorum) alıp yumurta bozulsa da en azından yatmaya alışsın diye yuvalıga koydum yumurtasını. 2 saat sonra baktım parçalamış atmış dışarıya.
neden böyle yapar ne yapmam gerek yuvalıktaki kumu yedigi icin yumurtlamıyor olabilir mi?
kumu alıp bi miktar talaş mı koysam? nasıl bi çözüm üretebilirim.
bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Muhabbet Kuşum dışarıya (yavruluga değil de kafes içine) yumurtluyor.
yavru dişi almıştım büyüdü birde eş aldım 1 yaşında falan ikisi de.
dişi erkek geldikten 1 ay sonra falan yumurtladı o zaman yuvalık yoktu. sonra kırmış yumurtalarını ben farkedene kadar.
sonra hemen yuvalık aldım içine de kum. içine alıştı girip kum yiyodu falan bugün bidaha dışarı yumurtlamış.
yumurtaya baktım dolu (güvercin besledim dolu/boş oradan biliyorum) alıp yumurta bozulsa da en azından yatmaya alışsın diye yuvalıga koydum yumurtasını. 2 saat sonra baktım parçalamış atmış dışarıya.
neden böyle yapar ne yapmam gerek yuvalıktaki kumu yedigi icin yumurtlamıyor olabilir mi?
kumu alıp bi miktar talaş mı koysam? nasıl bi çözüm üretebilirim.
bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.