ACİL YARDIM

xxemir

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet Emir
Soyadı
Gülcan
Benim 30.06.2012 tarihinde saat 09:00 civarı yeşil-sarı parçalı dişi muhabbet kuşum yanımda öldü. Ve 4 tane yumurtası vardı.
Neyse sorunuma döneyim bu dört yumurtanın 2 tanesinin dolu olduğunu tahmin ediyorum .
Acaba bu yumurtaları atsam mı ? Yoksa diğer çiftin yuvalığına koysam mı ? Ve bu diğer çift bu 4 yumurtaya zarar verir mi ? Hemen cevap verirseniz teşekkürler ... 

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Bir lamba yardımıyla yumurtaları kontrol et ve dolu olanları öbür kuşun altına koy. Tabi yavru çıkarma zamanlarını hesap et. Arada çok uçurum varsa başka bir alternatif düşün.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Bülent BAĞ' Alıntı:
Bir lamba yardımıyla yumurtaları kontrol et ve dolu olanları öbür kuşun altına koy. Tabi yavru çıkarma zamanlarını hesap et. Arada çok uçurum varsa başka bir alternatif düşün.

xxemir

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet Emir
Soyadı
Gülcan
İki yumurtanın içi turuncu görünüyor diğer ikisi ise normal beyaz renkte görünmüyor .

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ

Bu resim sana yardımcı olacaktır. Senin yumurtalarda da böyle damar olması lazım. Turuncu dediğini pek anlayamadım.

xxemir

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet Emir
Soyadı
Gülcan
Yok damar görünmüyor 2'si kesin boş hem bu ölen dişi kuşum soğuk algınlığı dolasıyla öldü . İlaç verdim ama olmadı . Enfeksiyon kaparlar diye korkuyorum diğer çiftimin . Sonuç olarak vazgeçtim . Ama verdiğiniz bilgiler için sağolun .
Artık bizim tek kalan erkeğe sağlam ve sağlıklı  bir dişi kuş alacağım . Öndeki Bugün ölen Allah rahmet eylesin . Arkadaki beyaz erkek (yalnız kalan eşi) .

xxemir

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet Emir
Soyadı
Gülcan
Tamam peki koymasına koyarım da yumurtaların dışında  ölen dişinin enfeksiyonu olmasın mı ?

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
sen yumurtaları sogutmadan hemen koy bısey olmaz emfeksıyon kapmazlar.