acil yardım

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
arkadaşlar jumbo çift almıştım kuş aldığım yerde yumurtlamıştı yumurtaları almadım getirdim kuş bendede 3 yumurta yaptı baktım 16. gün yumurtalar boş bende kırıp attım şimdi kuş tekrar yuvaya giriyor arka tarafı sarımtırak şiş ama yumurta görünmüyor. kuş dışkısınıda yapıyor acaba yumurta tıkanmış olabilir mi ama dışkısını yaptığına göre olmaması gerek değil mi? çifleştiklerini hiç görmedim dişi şimdi yuvalıkta erkek besliyor acaba ne yapmam gerek?yumurta tıkanmış olsa ele gelir  sertlik yok ve kuş dışkısını rahat yapıyor bu kaddar cabuk terar yumurtlayacak mı ki anlamam veremedim

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
O şişlik yumuşaksa yağlanma olabilir. Elinizle kontrol edince sert ise yumurtadır. Bu kadar çabuk yumurtlamaları da normal.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
evet yumşak
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
O şişlik yumuşaksa yağlanma olabilir. Elinizle kontrol edince sert ise yumurtadır. Bu kadar çabuk yumurtlamaları da normal.
evet kardeş yumşak ama kaburgalarının bittiği yerden başlıyor makat bölgesine kadar

djduygulu

Üyemiz
Adı
Hayri
Soyadı
SİM
kuşlarını geniş salmada dinlendirmeye al derim büyük ihtimalle yağlanma var.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
RESİM  EKLERMİSİNİZ BİR BAKALIM  YADA  VİDEO
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
evet yumşak  evet kardeş yumşak ama kaburgalarının bittiği yerden başlıyor makat bölgesine kadar

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kardeş
kuşun dışkısı büyükmü ve popo etrafındaki tüyler dökülmüşmü?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yumurta var
bekle biraz
muhtemelen yumurtlayacak...
yumurtlamazsa yumurta tıkanmıştır..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşunuz yumutlayacak popo kısmına baskı yapma yumuşaksa daha yumurtası oluşmamış ama birkaç güne yumurtayı bırakır gayet doğal kuşun tekrar yumurtlaması şimdiden hayırlı olsun

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
kuşunuz yumutlayacak popo kısmına baskı yapma yumuşaksa daha yumurtası oluşmamış ama birkaç güne yumurtayı bırakır gayet doğal kuşun tekrar yumurtlaması şimdiden hayırlı olsun
yumşak kardeş dediğin gibi sürekli yuvalıkta erkek besliyor dğier yumartalara 16. gününde baktım boştu bende kırıp attım daha dün  bu kadar az zamanda tekrar yumurtlayacak olmasına anlama verememiştim ayrıca çiftleştiklerini hiç görmedim ama dişi arada çıkınca erkek dışardada yem kusuyor acaba yumurtalar bu sefer tohumlu mu olur ?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ilk kuluçkadan sonra  ikinci kuluçka dolu çıkar  6 gün sonra  ışık kontrolu yapınız
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
yumşak kardeş dediğin gibi sürekli yuvalıkta erkek besliyor dğier yumartalara 16. gününde baktım boştu bende kırıp attım daha dün  bu kadar az zamanda tekrar yumurtlayacak olmasına anlama verememiştim ayrıca çiftleştiklerini hiç görmedim ama dişi arada çıkınca erkek dışardada yem kusuyor acaba yumurtalar bu sefer tohumlu mu olur ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
kardeş zaten illa çiftleştiklerini görmek istiyorsan
sabah 5-6 gibi kalk izle
en hareketli oldukları zaman sabah saatleridir
yumurta gelecek sıkıntı yok, kuşları kendi hallerine bırak..

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Mert AYDIN' Alıntı:
sabah 5-6 gibi kalk izle
teşekür edrim mert kardeş allah razı olsun cevap verdiğin için

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Karahan UZUN.' Alıntı:
ilk kuluçkadan sonra  ikinci kuluçka dolu çıkar  6 gün sonra  ışık kontrolu yapınız
teşekkür edrim kuşlar 12 bilezikli dsv show jumbo mutlaka daha önce yumurta yapmıştır tahminen be aldığım yerde bıraktım diğer yumurtaları gelince bendede 2 gün arayla 3 yumurta yaptı 16. gününde baktım boş attım inşallah hayırlısı olur

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
:D  aynen  sabah saatlerinde izlemeniz lazım  gençlik filmi gibi oluyor bir türlü yerlerinde durmazlar hınzırlar  her kafesten ayrı ses :D :D :D  siz yinede bakımlarını ihmal etmeyin besin takviyesi yapınız  haftalık kür  uygulayın değişik  sebze meyve ve kimyasal vitaminlerle destekleyiniz  özellikle kalsiyum takviyesi  olmaz sa  olmazlardan
Mert AYDIN' Alıntı:
sabah 5-6 gibi kalk izle

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
inşALLAH  dolu çıkar da  resimlerinide  burada  paylaşmanız nasip olur... Show takımdan  yavru almak biraz daha zahmetlidir  tek çift besleyerek almak biraz daha zor  hazır çift değillerse.....
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
teşekkür edrim kuşlar 12 bilezikli dsv show jumbo mutlaka daha önce yumurta yapmıştır tahminen be aldığım yerde bıraktım diğer yumurtaları gelince bendede 2 gün arayla 3 yumurta yaptı 16. gününde baktım boş attım inşallah hayırlısı olur

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Karahan UZUN.' Alıntı:
inşALLAH  dolu çıkar da  resimlerinide  burada  paylaşmanız nasip olur... Show takımdan  yavru almak biraz daha zahmetlidir  tek çift besleyerek almak biraz daha zor  hazır çift değillerse.....
inşallah kardeş  2 çift show bir çift jumbo bir çiftte çek var yani 4 çift kuşum var.