!!!!!ACİL YARDIM!!!!!!!

craysiswanted

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
akov
Arkadaşlar biraz önce muhabbet kuşuma kedi saldırdı Kuşun arka kuyruğu kopmuş sırtında 2 tane diş deliği ve göğüsünde kan var Kuş ellemeye çalışınca cikliyor ve hızlı hılzı nefes alıyor  sizce yaşarmı veterinere anca yarın götüre bilirim sizce ne yapmalıyım  crying 

resimlerde kuşu çok yakından çekemedim dinlensin diye kafesten çıkmıyor ama sırtında ve önünde çoknet 2 delik var

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
geçmiş olsun kuyruk yeniden çıkar diş deliği yaralarınıda batikon ile tamizleyin kendi haline bırakın iyileşir

craysiswanted

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
akov
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
geçmiş olsun kuyruk yeniden çıkar diş deliği yaralarınıda batikon ile tamizleyin kendi haline bırakın iyileşir
Allah sizden razı olsun içim rahatladı yatmadan ağrı kesici ve merhem sürdüm buralarda nöbetçi eczane yokmuş yarın alıp süreceğim  :)

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Geçmiş olsun diş delikleri derin ve organlara hasar vermiş olsa kuşunuz ölürdü ama sadece deri yaralanması var gibi görünüyor. Batikonla halledilir. Kuyrukda arkadaşımın dediği gibi geri çıkar. Varsa elinizde suyuna vitamin koyun 1-3 gün srtes olayını azaltmasına faydalı olur. Geçmiş olsun.

craysiswanted

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
akov
Herkese Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Sayenizde içimde bir umut oldu  ::)

craysiswanted

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
akov
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
Eczaneden batikon istedim içeriği aynı olan batiodin verdiler bunu kuşa nasıl uygulamam gerekiyor ben pamuğa damlatıp yarasına sürücektim ama batikonu yutarsa zehirlenir diye yapmadım korktum nasıl uygulamam gerekiyor?

craysiswanted

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
akov
Durdu ACAR' Alıntı:
Geçmiş olsun diş delikleri derin ve organlara hasar vermiş olsa kuşunuz ölürdü ama sadece deri yaralanması var gibi görünüyor. Batikonla halledilir. Kuyrukda arkadaşımın dediği gibi geri çıkar. Varsa elinizde suyuna vitamin koyun 1-3 gün srtes olayını azaltmasına faydalı olur. Geçmiş olsun.
Eczaneden batikon istedim içeriği aynı olan batiodin verdiler bunu kuşa nasıl uygulamam gerekiyor ben pamuğa damlatıp yarasına sürücektim ama batikonu yutarsa zehirlenir diye yapmadım korktum nasıl uygulamam gerekiyor?
Birde kuşu birkaç gün içerisinde yıkamam gerekirmi

Powerlift

Üyemiz
Adı
Tural
Soyadı
Erdoğan
Yara yeri iyileşene ve kabuk bağlayana kadar yıkamayın. Kulak çöpünün ucunu batikona daldırın ve yara yerine sürün. Sabah akşam süresiniz yeter. 

Sonrasında kuşunuzun yara yerini sürekli kaıyıp gagalamadığından emin olun. Çünki bazı kuşlar merhem veya batikon sonrası kaşınıp o bölgeyi gagalayabiliyorlar. Bu da daha kötü sonuçlara neden ola biliyor. Eğer böyle bir durum tesbit ederseniz kuşunuzun o bölgeye ulaşmaması için boyunluk takın. Geçmiş olsun.

craysiswanted

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
akov
Tural ERDOĞAN' Alıntı:
Yara yeri iyileşene ve kabuk bağlayana kadar yıkamayın. Kulak çöpünün ucunu batikona daldırın ve yara yerine sürün. Sabah akşam süresiniz yeter. 

Sonrasında kuşunuzun yara yerini sürekli kaıyıp gagalamadığından emin olun. Çünki bazı kuşlar merhem veya batikon sonrası kaşınıp o bölgeyi gagalayabiliyorlar. Bu da daha kötü sonuçlara neden ola biliyor. Eğer böyle bir durum tesbit ederseniz kuşunuzun o bölgeye ulaşmaması için boyunluk takın. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım çok yardımcı oldunuz  :D

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Enfeksiyon kapma olasılığına karşı suyuna baytril gibi antibiyotikler ekleyebilirsiniz...

craysiswanted

Yeni Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
akov
Herkese iyi günler kuşun şuanki durumunu bildirmek istedim.Şuan allaha şükür sağlıklı evde koşup oynayıp oradan oraya uçuyor ;D Kuyruğu YAKLAŞIK 1,5 Santim uzadı sağlıklı durumda Yardım eden herkese tekrardan teşekkür ederim  :)