Acil yardım! :((

Mervee

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Yıldız
Merhabalar. Yeni aldığım yavru bir muhabbet kuşum var. Aldıktan 1 hafta sonra hasta oldu. Başta bitleri vardı ve ishaldi. Şimdi bitler ve ishal azaldı gibi. Fakat sanırım çok güçsüz düştü ve üşüttü. Sürekli hapşırıyor, başını öne arkaya hareket ettiriyor. Nefes alıp verirken hırıltılı ses çıkarıyor. Sürekli uyuyor. Astım olabileceğini düşünüyorum. Yaklaşık 3 haftadır bu durumda. Tüyleri de çok azalmaya başladı. Kullanabileceğim bir antibiyotik önerisi alabilir miyim lütfen. O gece hapşırırken içim acıyor inanın. Yapabileceğim bir çok şeyi yaptım kafesi tertemiz, vitamin kullandım ama hiç ilerleme olmadı. Artık ölecekse acı çekmeden hemen ölsün diyorum çünkü böyle acı çekmesi daha kötü. Lütfen antibiyotik önerisi :(((

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Öncelikle geçmiş olsun.. daha fazla zaman geçirmeden baytril %2.5 ile tedaviye başlayabilirsiniz.. daha önce hızli sonuçlar aldım bu şekilde..

Mervee

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Yıldız
Ömer KESKİN' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun.. daha fazla zaman geçirmeden baytril %2.5 ile tedaviye başlayabilirsiniz.. daha önce hızli sonuçlar aldım bu şekilde..
Teşekkür ederim. Peki ne kadar süre ve nasıl kullanacağımı da yazabilir misiniz acaba? ?‍♀

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Geçmiş olsun Merve Hanım kafesin yeri hava akımına maruz kalacak (cereyan) bir yerde mi ?

Mervee

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Yıldız
Recep MANAY' Alıntı:
Geçmiş olsun Merve Hanım kafesin yeri hava akımına maruz kalacak (cereyan) bir yerde mi ?
Teşekkür ederim. Hava akımında değil de klimalı odaya koymak istememiştim, klimasız odada kaldı o da sıcak geldi bence. Baytril aradım ama bulamadım aviastım aldım deniyorum :(

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Rica ederim birde dikkatimi bir şey çekti kuş da bit olduğunu söylemişsiniz ve daha sonra azaldığını yazmışsınız korkutmak istemem fakat bitler biraz yapışkan bir varlıktır iyi bir mücadele gerektirir bunun için ilaç vb ürün kullandınız mı siz göremeseniz de üstünde muhakkak bit vardır eğer ki etkili ilaç yöntemi kullanmadıysanız hala daha kanını emiyor olabilirler.
Tüylerinin azaldığından bahsetmişsiniz aşırı kaşınmadan artık stresten kendide yolabilir kaldı ki bitler başlı başına stres ve hastalık meydana getirir.

Mervee

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Yıldız
Recep MANAY' Alıntı:
Rica ederim birde dikkatimi bir şey çekti kuş da bit olduğunu söylemişsiniz ve daha sonra azaldığını yazmışsınız korkutmak istemem fakat bitler biraz yapışkan bir varlıktır iyi bir mücadele gerektirir bunun için ilaç vb ürün kullandınız mı siz göremeseniz de üstünde muhakkak bit vardır eğer ki etkili ilaç yöntemi kullanmadıysanız hala daha kanını emiyor olabilirler.
Tüylerinin azaldığından bahsetmişsiniz aşırı kaşınmadan artık stresten kendide yolabilir kaldı ki bitler başlı başına stres ve hastalık meydana getirir.
Evet olabilir haklısınız. Bit için sprey kullandım haftada bir sıktım. Onun dışında kafesini haftada 2 kere sıcak suyla yıkadım kirli bırakmamaya çalıştım. Şu an zaten kaşınıyor ama eskisi kadar değil. Bittiğini sanmıyorum zaten vardır ama elimden bişey gelmedi. Hem bitler hem ishal olmuştu bi de şimdi hapşırıyor kuyruğu sürekli sallanıyor uçamıyor. Hangisiyle baş edeceğimi ben de bilemedim inanın artık en azından hemen ölse de acı çekmese diyorum

Mervee

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Yıldız
Valla çok üzülüyorum ama elimden hiçbişey gelmiyor :(

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Merve Hanım kuşa güzel bir beslenme programı yapmanız gerekiyor öncelikle kendini biraz toplaması hastalıklarla mücadele etmesi gerekli daha sonrada sorunlarına göre tedavi uygulanır.
Haftada 3 gün mama yapmalısınız sabah verip akşam alın
Günlük taze su her gün değişmeli
Vitamin olarak ta avivit vb ürünler değilde Versele laga omnivit öneririm
Zaten mamalarla toplamaya başlar  kendini zayıf bünyeye tam teşhis edilmeyen hastalığa sürekli ilaç kullanmak kuşun hızlı bir şekilde kaybına yol açar, güzel bir beslenme kendini toparlayacaktır.
Dış parazitleriyle ilgili ise Ayhan Abimiz açıklayıcı ve kesin sonuç veren video çekmiş linkten izleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=Ov89A2BJU2k&list=PLifGo3mE-J0UwMeJ3kpm-ZwXkRqpwMHD0 umarım ki kuşunuz bir an önce normale döner.

Mervee

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Yıldız
Çok teşekkür ederim. Peki mama olarak ne yapabilirim. Bi ara yumurta sarısını vermeye çalıştım ama yemiyor gibiydi sadece eşeliyordu ben de bıraktım. Bir de mama verdiğimde normal yemini kafesten çıkarmalı mıyım?

aslan21

Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
aslan
Merve YILDIZ' Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Peki mama olarak ne yapabilirim. Bi ara yumurta sarısını vermeye çalıştım ama yemiyor gibiydi sadece eşeliyordu ben de bıraktım. Bir de mama verdiğimde normal yemini kafesten çıkarmalı mıyım?
Geçmiş olsun hazır mamalar var kuru onlardan alın nemlendirin yumurta ve havuç rendeleyin verin. çok kısa sürede kendini toparlayacaktır suyunada çok az varsa bal karıştır enerjı verir..

Mervee

Yeni Üyemiz
Adı
Merve
Soyadı
Yıldız
Teşekkürler mama hazırlayıp vermeye calışıcam umarım iyileşir