acil yardım

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
ACİLL.....    ACİLLL......

üretimhaneyi kapatıp 2 çift yavrulu çift eve getirdiğimi söylemiştim.çiftin birinde 3 yavru,diğerinde bir yavru var.yaklaşık 3saat önce yuvalıklarını temiz yuvalıklarla değiştirdim,tek yavrulu olan yuvaya girmiyo ve yavru sanırım aclıktan devamlı ötüyo,kursağı boşa yakın.bu yavruyu alıp diğer çiftin yavrularının yanına koysam bakarmı,ne yapmamı önerirsiniz...

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
diğer yavrulardan 1-2gün küçük aşağı yukarı aynı büyüklükteler

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
tüylenme yoksa yavruda diğerlerinin yanına koyabilirsiniz yada siz elle besleyebilirsiniz

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
tüyleri daha yok 13günlük falanlar. yeni yeni çıkmaya başladı belli bile değil

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
bence siz bugünlük elle besleyin anne girecektir yuvalığa telaş etmeyin eğer durum değişmezse diğerlerinin yanına koyarsınız

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
serdar bey yavrulu kuşun yuvalığı kuşun kendi yuvalığına benzer bir yuvalık olsa dahi dehiştirmek çok riskli kuşun kimisi yuvalık değişimini yadırgar kimisi yadırgamaz yavru tüylen mediyse diğer kuşunuz yavruya bakabilir

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
yavruyu diğer çiftin yavrularının yanına koydum,habire ötmeye devam ediyor,sanırım bu çift benimsemedi onu :((

metkuy

Uzman Üyemiz
Diğer yavrular tüylü ise  sonradan eklediğiniz tüysüz yavruyu dişi farkedebilir, diğer üreticileri bilmiyorum ama ben yavru değişimlerinde diğer dişinin kokusunu bastırmak için yavrunun sırtına opigal 5 serpip ondan sonra yeni dişinin yuvasına koyarım, siz o yavruların hepsini dışarıya alıp talaş değişimi yapın, yuvaya ve yavrunun sırtına opigal 5 serpip yuvaya geri koyun, koku sorun olmuşsa bu sorunu çözmenizi sağlayacaktır.
opigal 5 i yavruya sürmekten çekinmeyin ben her yavru değişiminde bu işlemi yaptım ne reddedilen yavru oldu nede başka bir sorun. Aksi halde dişi kendi yavrusu olmadığını anladıysa ve o yavru ciyak ciyak bağırmaya devam ederse sonu dişinin yavruyu katletmesi olabilir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yanına koyduğunuz çiftte bakacaktır. Fazla değişiklik yapmayın bence. Yanına koyduğunuz çift bakıyorsa sorun yoktur ;)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
serdarrr' Alıntı:
ACİLL.....    ACİLLL......

üretimhaneyi kapatıp 2 çift yavrulu çift eve getirdiğimi söylemiştim.çiftin birinde 3 yavru,diğerinde bir yavru var.yaklaşık 3saat önce yuvalıklarını temiz yuvalıklarla değiştirdim,tek yavrulu olan yuvaya girmiyo ve yavru sanırım aclıktan devamlı ötüyo,kursağı boşa yakın.bu yavruyu alıp diğer çiftin yavrularının yanına koysam bakarmı,ne yapmamı önerirsiniz...
Başka şansınız kalmamış bence, muhtemelen diger çitf bakacaktır...