Acil Yardım

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara

selam arkdaslar bu aksam eve geldımde 6 yavrusu olan çıftın dişisi yavruyu bu hale getırmıs kafasını resmen oymus  ustalar ne yapmamı onerırsınız acaba acıl lutfen yardımlarınızı esırgemeyın :(

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
gözünümü çıkartmış, serkan bey ne yapmanız gerektiğini bilmiyorum ama bu yavru yem kıracak seviyede gibi geldi, kafeste uzun tutmuş olabilirmisiniz ?
Geçmiş olsun umarım tekrarlanmaz

sooner

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
BİLGİ
Hemen kanamayı durdurucu pansuman yapın, varsa yakınınızda veterinere götürün, ne kadar ciddi net gözükmüyor ama yaranın derinliğine göre ilk etapta kanı durdurun. Geçmiş olsun.

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
Ömer ADAM' Alıntı:
gözünümü çıkartmış, serkan bey ne yapmanız gerektiğini bilmiyorum ama bu yavru yem kıracak seviyede gibi geldi, kafeste uzun tutmuş olabilirmisiniz ?
Geçmiş olsun umarım tekrarlanmaz
usta gözü çıkmamıs ama kafasındakı deri yi dahı yırtmıs boynuda çok kotu 30 gunluk oldu yem kırmaya yenı baslamıstı boyle olucanı bılsem aksamdan ayırırdım yaralarına herhangı bır merhem ılac bıse gerekırmı acabaa

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
mikrop kapmaması ve yaranın tekrar kanamaması için teramicin cilt merhemi sür ama ustadlar daha iyi bilgi verecektir benim başıma bi kere geldi önce oksijenli su döktüm dezenfekte için ondada kanama daha çok arttı daha sonra merhem ile kanamayı biraz konrtol altına aldım daha sonrada pek bi şey yapmadım kendisi toparladı gitti

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
veteriner den silverdin yara kremi alın günde 2 defa sabah akşam sürün.
eger yem kırıyorsa zaten kendiliğin den düzelir.
geçmiş olsun...

leon

Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
leon
geçmiş olsun arkadaşım sadece deriside yırtık yara varsa biz tetre yaprağı dıyoruz sen ne desın bilmem ama aktarda bulabilirsin yarım lt kaynak suya 3-5 yaprak at su soguyana kadar bekle demlenecektır yanı renklenecektır yarayı gunde ıkı üç defa sıl yara kurutucu etkısı vardır bu yapragın ama dogal ve kesın çozum inşallah ıyı olacaktır