Acil!yumurtadan çıkamayan yavru

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Arkadaşlar, ilk yumurta çatlayalı yaklaşık 3 saat oldu ancak halen yavru yumurtadan tamamen çıkamadı. Müdahale etmeli miyim?

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Erdi ARIKAN' Alıntı:
Arkadaşlar, ilk yumurta çatlayalı yaklaşık 3 saat oldu ancak halen yavru yumurtadan tamamen çıkamadı. Müdahale etmeli miyim?
Böyle bir tecrübem yok ama internette izlediğim videolarda bazen yardım edenler oluyordu sanırım mahsuru yoktur.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Çabuk yavruyu nazikçe yumurtadan çıkarın.
Arkadaşlar yavruyu başarıyla yumurtadan çıkardım ancak göbek bağını koparamadım, korktum açıkçası.o şekilde geri koydum anne babası geri kalanı başarır sanırım.şu an yumurta maması yapıyorum.ebeveynler yedikleri yemle de beslerler mi ben yumurta maması yapana kadar?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Telaşla iş yapmayın sakin olun kuşlar gerekeni yaparlar fazla rahatsız etmemeye çalışın yumurta maması yapıp verin . Tüm yumurtaların sağlıkla çıkması dileğiyle gözünüz aydın

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
yavrular 3-5 günlük oluncaya kadar mama verilmemesi gerektiğini düşünüyorum
ustalar ne der bilmem

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Arkadaşlar, henüz dişi, yavruyu beslemedi. Beslememesi ihtimaline karşı ne zaman ne yapmalıyım bilgi verir misiniz? Şu an evde internet yok, cepten bağlandığım için araştıramıyorum.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlara zaman verin. Yavru muhabbet kuşu 3-4 saat aç durmaya hazır olarak yumurtadan çıkar. Anne zaten besler. Yumurta maması verin onlar işlerini bilir. Gözlemleyin. Yarın kursak boş olursa size tarif verelim besleyin abi yavruyu.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kuşlara zaman verin. Yavru muhabbet kuşu 3-4 saat aç durmaya hazır olarak yumurtadan çıkar. Anne zaten besler. Yumurta maması verin onlar işlerini bilir. Gözlemleyin. Yarın kursak boş olursa size tarif verelim besleyin abi yavruyu.
Sağolasın efekan kardeşim.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
yavruyu yumurtadan çıkardığınızda göbekbağı kısmında sarı bir sıvı varmıydı? bu sarı sıvı yoksa oluşum tamamlanmıştır. bahsettiğim sarı sıvı yumurtanın sarısıdır ve yavru çıktıktan sonra 3 güne kadar hiç bir şey yemeden içmeden buradan beslenir. içine çektiğ sarıdan yani. büyük kuluçkahanelerde çıkan civcivler makinalardaki civciv çıkımları tamamlandıktan sonra beslenecekleri üretim yerine kutularla yola çıkarlar. ilk çıkan civcivle son çıkan arasında belli bir saat geçer zaten. daha sonra kutulara aktarılması kamyona yüklenmesi ve kamyonun örneğin Bolu'dan Manisaya gelmesi ve çiftliğe boşaltılması arasında geçen sürede civcivler hiç bişey yiyip içmezler ve onca yol giderler.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
ayrıca çatlayan yumurtadan 2 gün sonra civciv çıktığını gözlerimle gördüm. bu  kadar geç çıkması kuluçkanın randımanındaki düşüklüğe bağlı olmakla beraber 3-5 saat ise çıkım için kısa süre sayılır.