[ACİL] yumurtaları kırdı

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
s.a 1 tane yumurta vardı bugün ve şimdi bi baktım 2 tane ama malesef iki yumurtada kafesin altına atmışlar kırmışlar  :'( acaba neden öyle kırdılar ve kafes pislenmiş baya acaba temizlesem mi ?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
İLK KULUÇKAYSA  OLABİLİR...STRESTEN  OLABİLİR...BOŞ  OLABİLİR....SEBEBLERİ  BUNLARDIR...ALIN  YUVALIGA KOYUN MUHTEMELEN  YİNE ATACAKTIR.....

muhammetcelik

Takipçi Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
ÇELİK
Geçmiş olsun kardeşim çok üzüldüm yaa  :( Bir yandan da korku sardı beni  :( İnşALLAH bizimkilerde aynı şeyi yapmaz çünkü benimkilerinde ilk kuluçkaları  :(

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
peki kafes temizliği yapsam olmaz dimi baya bi çiftleştiler rahatları bozmak istemiyorum daha ilk yumurtlaması walla bugün fotoğrafını çekip koydum ondan sonra böyle oldu demekki rahatsız oldular :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
kuş bi fotoğraf çekmeyle rahatsız olmaz yani sanmam

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
yumurta  boş olabilir . dişi bu yüzden atmış olabilr. yumurta çıktıktan 6 gün sonra ışık kontrolü yaparak dolu yada boş olduğunu öğrenebilirsiniz.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
kalsiyum eksikliği olabilir . kalamar kemiği varmı kafeste buna dikkat edin

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
var kalamar kemiği beyaz kalsiyum kumuda var sularına vitaminde koydum bakalım allahtan ümit kesilmez sabredicem

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
kardeşim kuşun ilk kuluçkası olduğu için attığını sanmıyorum boş olduğu için olduğunu hiç sanmıyorum çünkü kuşlar yumurtanın çıkma süresini geçtiği zaman yumurtayı atarlar kuşu strese sokmuşsun fazla rahatsız etmişsin kuş o yüzden yumurtaları atmış başka hiçbir açıklaması yok çünkü kuşlar yumurtalrına çok bağlılar sen onu rahatsız edersen atar artık iş işten geçmiş kafesi temizle onlar baştan çiftleşip yumurtlar fazla uzun sürmez kesinlikle rahatsız etme.

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
zaten çiftleşmişlerdi 5,6 kere ama belki daha yumurtlar diye beklim diyorum ?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Artık ürkmüş temizlesenizde bişey olmaz sonuç aynı ama yumurtlar.Yumurtladıklarınıda atma ihtimali var.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
kardeşim kuşun ilk kuluçkası olduğu için attığını sanmıyorum boş olduğu için olduğunu hiç sanmıyorum çünkü kuşlar yumurtanın çıkma süresini geçtiği zaman yumurtayı atarlar kuşu strese sokmuşsun fazla rahatsız etmişsin kuş o yüzden yumurtaları atmış başka hiçbir açıklaması yok çünkü kuşlar yumurtalrına çok bağlılar sen onu rahatsız edersen atar artık iş işten geçmiş kafesi temizle onlar baştan çiftleşip yumurtlar fazla uzun sürmez kesinlikle rahatsız etme.
+1

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Artık ürkmüş temizlesenizde bişey olmaz sonuç aynı ama yumurtlar.Yumurtladıklarınıda atma ihtimali var.
walla dişi gene yuvalıkta duruyo bakalım inşallah düzelmiştir şuan temizlemedim

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
kardeşim benim dişide ilk iki yumurtasını kırmıştı 2 gün sonra tekrar yumurtlamaya devam etti.gün aşırı 7 yumurta daha verdi bitanesi yumurtadan tam çıkamadığı için öldü bitanesine çıkmasına bir iki gün kala erkek yumurtayı kırdı kala kala elimde 5 yumurta kaldı.2si çıkmayı başardı diğer 3ünü bekliyorum şimdi.ilk yumurtadan sonra ben sanırım biraz fazla kurcaladım yuvalığı bunlar başıma geldi sen sen ol rahat bırak hayvanları.kuluçka zamanı hiç folluğa dokunma ne zaman tarihi gelir çaktırmadan bakarsın :) zaten yavru çıktımı belli ediyo kendini kısık bir kuş sesi duycan zaten yuvalıktan gelen :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
+1

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Arkadaşlar söylemiş, sebebi büyük ihtimalle aşırı rahatsız edilmeye bağlı stres yada kıskançlık. Temizliğinizi yapın ve artık kuşları fazla rahatsız etmeyin (ikide birde yuvalığı açıp bakmayın).
Kemik ve vitamini eksik olmasın, yumurtlaması bitene kadarda mama verin bitince yavru çıkana kadar vermeyin, yavru çıkınca hergün verin.