ACİL Yumurtalı kuş aldım nasıl taşımalıyım?

rebelmummy

Takipçi Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
yiğit
Emre Akın arkadaşımızdan yumurtalı bir çift aldım, bu akşam kuşları almaya gideceğim. kuşları kendi kafesi ile getirecem ve geldiklerinde de aynı kafeste olacaklar. araç ile 15 dk lık mesafede.altlarında talaş yok.

Size sorum kuşu nasıl taşımalıyım ve yolda yumurtalar birbirlarine çarpıp kırılır mı?
şimdiden herkese teşekkürler.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
aaltlarında talaş olmaması sıkıntı yaratabileceğinden küçük bir kutuya pamuk koyarak yumurtaları muhafaza edebilirsiniz . getirirken de kafesin üstünü örtün . Birde almadan önce kuşların yumurtalara yatıp yatmadığından emin olun

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
aldıgınız kuşu gördüm ve kıskanmadım desem yalan olur hayırlı olur inşallah . bizim konyada hiç denk gelmiyor bu şekilde.
ben evime 3 tane altına yumurtası olan kuş getirmiştim 2'si yatmaya devam etti diğeri ise yatmamıştı . hatta kafeslerini bile değiştirmiştim ben onların .
burada benim gözlemiş şu , eger dişi ve erkek özellikle erkek taze ise yani 1 yaşını geçmemiş ilk veya 2. kuluçkaları ise yatmama ihtimali yüksek ama erkek tecrübeli ise dişiye aman vermiyor hemen içeri kovalıyor. yani kuşların yaşına baglı biraz benim yatmayan çiftimin ilk yumurtalarıymış ama diğer yatanların ise 4.-5. kuluçka dönemleriymiş. o yüzden kuşlar dediğim özeliklere sahip ise kuluçkaya yatmaya bence devam ederler.
ben hepsini araba ile getirdim ve akşam vaktiydi . üstünede bişey örtmedim . öylece kafesi ile birlikte getirdim . inşallah bi sıkıntı yaşamazsınız

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Fazla sarsmamaya çalışın dişi büyük ihtimal yatmaya devam edecektir.

rebelmummy

Takipçi Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
yiğit
Kuşlar yumurtaya yatıyor, arkadaş fotoğrafı yeni çekmiş, yumurtaları pamuk koyduğum kutuda taşıyıp eve geldiğimde tekrar yuvalığa yumurtaları koymam sıkıntı yaratır mı?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bildiğim kadarıyla yumurtaları alırsanız geri koyduğunuzda yumurtaları kırabilir veya tekrar yatmayabilirler. Riskli olur yani.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Kafesiyle yuvalıyla birlikte getir ve üstünü bişeyle iyice örtersen sıkıntı ortadan kalkar

santrafor_38

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
eren
Merhaba Arkadaşlar;
Eş olarak ve altında 1 tane yumurtası ile aldığım kuşlarım gayet güzel çiftleşiyordu.
20 gün içinde yumurta sayısı 4 oldu. İnternette anlatılanlara göre yumurtaları 2-3 kez karanlık bir odada ışık ile bayağı detaylı inceledim ancak içinde görünen hiçbir şey yok..
Sonra kırdım yumurtaları 2sinin akı vardı diğerlerinin akı kurumuş sarısıda tam kurumak üzereydi.
Şimdilik dişi ile erkeği biraz ayırdım dişi çok harap olmuştu biraz dinlensin diye. (Bi arkadaşın tavsiyesiyle)
İşin ehli üstadlara rica ediyorum, bu konuda malumatınız, tavsiyeleriniz nedir aceba??