AcİLen Yardimci olabilirmisiniz. :-(

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Arkadaslar az evel uye oldum mobilden giriyorum. buyuk bir sorunum var yardimci olursaniz cook mutlu olurum. 2 aylikken aldigm 2 bucuk yasinda kizim var adi Kaymak. 1 bucuk yasinda da oglusumuz var Fistik. ciftlestiler Kaymakİm gebeydi ilk yumurtasini dogurdu ptesi gunu ve kirdi.. bugun ikinciyi yumurtladi gene kirdi. Neden yapio bunu. ben cook uzuluyorum ama.. kafesinde yiyecek hersey var bakimi super yuvaligi ellemiyoruz ama gene kirmasi canimi sikti.. lutfen yardimci olurmusunuz.. :-(

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Kalsiyum eksikliği olabilir. Gaga taşını ve mineralini eksik etmeyiniz. Veya çok kıskanç bir dişi de olabilir . Rahatsız ettiyseniz ya da dişiniz strese girdiyse ondan da yapıyor olabilir. Kırdığı yumurtaları yedi mi ? Ve yumurtanın döllenmiş olduğunu gördünüz mü ? Asıl sorular bunlar olsa gerek.

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Kafese yaklasinca hemen yuvasina girer zaten. Murekkep baligi kemigi var kafste. bugun yumurta mamasi verirken icine biraz murekkep baligi kemigi parcalayip atayim diyorum. Yedigi bilmiyorum sadece parcalanmisti bnde aldim peceteyle icinde sari vardi ama pek anlamadim acikcasi. Hic dokunmadim yumrtaya cunku. İlk kirik yumurtasinin resmini cekmistim. yayinlayabilirim. fakat hususi kirdi mi yedi mi hic bir fikrim yok.

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Kimse bir şey söylemeyecek mi ne yapmam konusunda...? Yardımcı olursunuz umuduyla gelmiştim...  :'(

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Tugay DERELİ' Alıntı:
Kalsiyum eksikliği olabilir. Gaga taşını ve mineralini eksik etmeyiniz. Veya çok kıskanç bir dişi de olabilir . Rahatsız ettiyseniz ya da dişiniz strese girdiyse ondan da yapıyor olabilir. Kırdığı yumurtaları yedi mi ? Ve yumurtanın döllenmiş olduğunu gördünüz mü ? Asıl sorular bunlar olsa gerek.
+1

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Tugay DERELİ' Alıntı:

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Kalsiyum eksikliği veya stresten dolayı yapar.

Peki ne yapmamı önerirsiniz. Ben kafesi dolabın üzerine koydum kimse dokunmayacak. Az evel yumurta bisküvi karıştırdım içine de mürekkep balığı kemiği ezip attım. işe yarar mı acaba.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Kuşunuzu strese sokuyorsunuz.Kafesinde eksik bir malzemesi yok.Herşey normal.Birde kuşunuz anne olmak da bir hayli geç kalmış.Bunu atlatması için rahat bırakın ve ilgilenmeyin.Ne erkekle ne de dişiyle.Yavrularınız çıktığın da muhtemelen dişi kuşunuz ile erkek kuşunuz yavru başın da kavga edecekler.Dişi bana göre aşırı kızgın ve stres de.Stres den uzak tutmak için kafesini yüksek (baş hizasın da en az) bir yere ve sabitleştirin.Dişiniz geç anne olmanın stresine birde çevrensinin vermiş olduğu tepkiler de katılınca yüksek boyutlar dea sinirlenmiş.....

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Anladım. Biz ailecek Kaymak'a aşırı bağlıyız hele ki ben. Sevmek için aldığım oluyordu hayliyle çok kızıyor kafese gitmeye çalışıyordu. Ben kafesi dediğiniz gibi dolabın üzerine koydum.O halde sadece yem değiştiririm. Cuma akşamı tekrar yumurtlayacak sanırım Sizce yumurtayı kontrol etmelimiyim?

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Kaymak'ım büyük olasılık doğurdu ve ben çok merak ediyorum ama bakamıyorum yeniden kıracak diye. Sessiz sessiz oturuyorum odada ışığı falan yakmıyoruz bugün masa lambası aldık  sırf hanımefendi rahat etsin diye :)

Ola ki kırdı ve ben farketmedim yumurtanın orda kalmasının bir sakıncası var mıdır?

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Tugay DERELİ' Alıntı:
+1

Umit Murat

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Murat
stresten kaynaklı bir durum, benim de bir çift sürekli kırıyordu yumurtalarını, ayrı bir yere koydum, hatta çevreyle alakasını tamamen kesmek için kafesin 3 tarafını bezle kapatmıstım, yaklaşık bir a kadar böyle kaldılar, sadece yem ve sularını yenilemek için kafesle ilgilendim, ve sorun çözüldü, bazı kuşlar oldukça kıskanc ve stresli oluyor yumurtada. Bence yalnız bırakın bir süre, çözülür umarım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bence zırt pırt yuvalığa bakmayın
stresten kırıyor olabilir, ve eğer kırarsa yumurtayı yer....

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
2 yumurtasını kırdı zaten. 2 gündür de hiç ilgilenmiyoruz. Bakmıcam da hiç. inşallah kırmaz.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,
Tuba hanım Kuşunuzun evcil yada uzun süre insanlarla yaşaması nedeni ile sizinle arasına farklı birşey sokmak istemediğinden yapar,Yumurtaları dışarı atar,Tam çıkma günlerine 2 -3 gün kala yumurtadan kalkar, Yavrular çıktığında bakmayı bilemez ölür, vs.vs gibi bir çok değişik davranışlarda bulunur.
Birkaç kuluçka sonunda normale döner,lakin kesinlikle ilgilenmemeli ve adını dahi söylememelisiniz.

Kolay gelsin,
Saygılar.,

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Yavuz USTA' Alıntı:
Tuba hanım Kuşunuzun evcil yada uzun süre insanlarla yaşaması nedeni ile sizinle arasına farklı birşey sokmak istemediğinden yapar,Yumurtaları dışarı atar,Tam çıkma günlerine 2 -3 gün kala yumurtadan kalkar, Yavrular çıktığında bakmayı bilemez ölür, vs.vs gibi bir çok değişik davranışlarda bulunur.
Birkaç kuluçka sonunda normale döner,lakin kesinlikle ilgilenmemeli ve adını dahi söylememelisiniz.
  Yavuz beye aynen katılıyorum; evcil MuhabbetKuşlarının kuluçkaları sıkıntılı oluyor.
    Evcil bir çifti olan eski bir arkadaşımız aynen şu yorumu yapmıştı " 4 can için (4 yavru için) günlerdir nöbet tutuyoruz; uykumuz tilki uykusuna döndü. Baba yavrulara saldırıyor, Dişi erkeğe"
  Birbirlerini öldürmezlerse bir kaç  kaç kuluçka sonra normale dönerler. İşiniz zor; şimdiden Tebrikler..

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Kaymak'la aramdaki diyaloga herkes hayran kalır. Onun ne demeye çalıştığını çok iyi anlarım. O da bana çok alışıktır ki düşünün sabah beni uyandırmak için kirpiklerimi çekiştirir. Sanırım benim hatam oldu o yumurtlama dönemine girdiğinde dayanamayıp alıp seviyordum oda bana kızdı sanırım.. 2 gündür hiç bakmıyorum yüzüne ve itiraf etmeliyim ki onu çok özledim :(

O halde ben 1 ay ellemeyim bunları iş garanti olsun. Peki kuluçkanın tamamladığını anlamam mümkün mü?