ACİLL YARDIM MUHABBET KUŞUMUN SOL GÖZÜNDE ŞİŞLİK

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
kafese ya da kuşa bit veya parazitler için ilaç ssıktın mı?

sen yine de kuşun gözünü temiz suyla güzelce yıka. kuşu öyle ıslak bırakma, fön makinesi ile kurut. bırak ve gözlemle. inşallah düzelir. hemen ilaç tedavisine başlama daha ne olduğu belli değil. önce doğal yollar.

mehmetbayram

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
bayram
vitamin  ve mamaya ağirlık  verirseniz  daha  iyi olur  bye_kiss bye_kiss bye_kiss

astertixx

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
DEŞAT
Arkadaşlar göz altına vikis sürdüm ama pek fayda etmedi Gözü 2 gün şiş kaldıktan sonra Kuşum öldü vitaminini mamasını falan veriyordum neden oldugunu anlayamadm neden olabilir aynı kümesteki diger kuşlarda bişey yok kafes içinde biyerlerlere çarpmıs olabilirmi

cevdet

Yeni Üyemiz
Adı
ertugrul
Soyadı
ucarcı
Ramazan kardeş benim kümesimde sizin kuş gibi altı tane var kış girerken ilk bir kaç gün soguklarda ısıtıcı kullanmamıştım o arada oldu üç sefer belli aralıklarda antibiyotik kullandım mesela en erken kestiğim zaman 4 gün kullandım en uzun 8 gün kullandım her seferinde geçiyor belli bir zaman sonra tekrar başlıyor teramycin de kullandım son olarak selahattin abinin tavsiye ettiği ornimix adlı ilacı deneyecektim ama o ilacıda bulamadım benimkiler sizin kuştan daha kötü artık yapacak birşey kalmadı antibiyotik olarak baytril kullandım

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Ila kullanmadan geçmez demistim mikrop kapmış gözü bulunduğu kafes i dezenfektan edin. Hastalık diger kuşlarada bulaşır. Temizlik ve havalandırma ile alakali olan bir durumdur göz nezlesi.