Acill !!!!

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
Muhabbet kuşlarımda bitlenme problemi  var ve bu bitler normalden çok daha farklı nevomec apex permabit gibi ilaçlar kullandım bi fayda etmedi elma sirkeside denedim yine boş şimdi Blotic ilacını düşünüyorum ve dozu hakkında kesin bilgim yok yardımcı olabilecek varsa desteklerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
Öncelikle Teşekkürler Ayhan abinin videosunu izledim fakat bende sadece 2 çift muhabbet kuşu var ve akartox bana fazla gelir ben elimdeki blotic ilacı ile bu sorundan kurtulmak istiyorum

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ali GÜZEL' Alıntı:
Öncelikle Teşekkürler Ayhan abinin videosunu izledim fakat bende sadece 2 çift muhabbet kuşu var ve akartox bana fazla gelir ben elimdeki blotic ilacı ile bu sorundan kurtulmak istiyorum
Ali Bey,

Güzel kardeşim. Bitlerle mücadele 2 de mücadele şeklini anlattım. Akartox'un daha küçük boyları da mevcut. Ayrıca vilmectin'de zaten lazım. Kuşlarını yeyip bitiriyor o bitler. Hatta daha da yiyecekler. Masrafın yaklaşık 40-50 TL civarında olacak. Kafesini, suluk v.s. dezenfekte etsende yumurtalardan gelmeye devam edecek. Acil önlem almanız lazım.
Geçmiş olsun.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Bitler belli bır sureden sonra kullanılan  ilaçlara bağışıklık kazanıyorlar bu ilaçlardan vılmectini ayrı tutarım.  temızliğe  ve vılmectini kullanmaya  özen gösterın  zamanla  yok olmaya mahkumlar

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Ali Bey,

Güzel kardeşim. Bitlerle mücadele 2 de mücadele şeklini anlattım. Akartox'un daha küçük boyları da mevcut. Ayrıca vilmectin'de zaten lazım. Kuşlarını yeyip bitiriyor o bitler. Hatta daha da yiyecekler. Masrafın yaklaşık 40-50 TL civarında olacak. Kafesini, suluk v.s. dezenfekte etsende yumurtalardan gelmeye devam edecek. Acil önlem almanız lazım.
Geçmiş olsun.
Ayhan abi çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için ayırca youtube videolarınıda cok faydalı buluyorum.
Vilmectini en kısa zamanda alacağım ayrıca sormak istediğim bir soru var kuşlar yaklaşık 2 aydır tüydeler tam tüy deil sanki bitler yüzünden bir türlü toparlanamadılar çiftleşen çiftim kavga etmeye başladı yuva hazırlığındaki çiftim aynı şekilde bu bit tüy sorunu yaratırmı kan emme dışında  ?

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Bitler belli bır sureden sonra kullanılan  ilaçlara bağışıklık kazanıyorlar bu ilaçlardan vılmectini ayrı tutarım.  temızliğe  ve vılmectini kullanmaya  özen gösterın  zamanla  yok olmaya mahkumlar
Teşekkürler en kısa zamanda temin etmeye çalışacağım.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bitler verim düşüklüğüne, bağışıklık sisitemi çöküşüne dolayısı ile diğer hastalıklara hatta strese sebep olarak birçok başka problemi beraberlerinde getirirler. Tüyden çıkmama çok farklı şeylerden olabilir. Sürekli yem değiştirme, çok kuvvetli besleme, sürekli yüksek sıcaklık farklarına maruz kalma, ara ara yüksek dozajlı kimyasal kullanımı olabileceği gibi bazen kuşun kendinden de kaynaklı olabiliyor.
Geçmiş olsun. Ama önce bit, paraziti halletmelisiniz.