ACİLL

Yusuf21

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Slm arkadaşlar bugün yavrusu olan çift çiftleşitiler ama yavrular 24 günlükler ne yapalım acaba

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
4 5 güne yumurta gelse desek 30 günlük olur yavrular ..2 3 gün de yumurtayla beraber dururlar içeride.. annenin kararkteri önemli.kimisi hemen dövüyor.. o zamana büyümüş olurlar .. sonra  yemi kırmayım bilen diğer yvruların arasına alın yavrular besler onları..yine olmazsa şırıngayla siz beslersiniz

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Dişinin tekrar yumurtlamasını istiyorsanız çok zaman geçirmeden yavruları ayırmalısınız. Dişinin yavrulara zarara vermesi yüksek olasılık, fakat tekrar kuluçkaya yatırmayacak iseniz dişiyi ayırın erkek tek başına bir süre daha rahatlıkla bakar yavrulara

Yusuf21

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Ömer KESKİN' Alıntı:
Dişinin tekrar yumurtlamasını istiyorsanız çok zaman geçirmeden yavruları ayırmalısınız. Dişinin yavrulara zarara vermesi yüksek olasılık, fakat tekrar kuluçkaya yatırmayacak iseniz dişiyi ayırın erkek tek başına bir süre daha rahatlıkla bakar yavrulara
yavru almak istiyorm dişi ayrısam yada başka erkek kuşun yanıa atmas bireşey olurm yada dişi kuşu 5 gün daha bekilyimi takip ederim yavrular zara vermese ayrıma yumruta ederse yavruları kendim beslerim

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Eğer dişi yavruları dövmüyorsa ayırmayın. İçgüdüsel olarak dişi yumurtlamayı yavruların yuvadan çıkma süresine göre ayarlama şansı var. Eğer dövmüyorsa yavrular yeme düşene kadar sadece gözlemleyin.

Yusuf21

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Teşekkür ederim HAKAN bey suna yavrular yem veriyor 27 günlük oldu lar ama boyları küçük kalımiş biraz neden olabilir

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
AYNI PROBLEMİ YAŞADIM ÇÖZÜM BASİT ŞÖYLE Kİ : DİŞİYİ AYIRIN ERKEK YAVRULARA BAKAR.YAVRULAR 35-40 GÜNLÜK OLUNCA DİŞİYİ TEKRAR ERKEĞİN YANINA ATIN YENİDEN YUMURTLAYACAKTIR.DİŞİYİ ERKEĞİN YANINA ATMADAN 1-2 GÜN ÖNCE YAVRULARI ALIN KAFESTEN.AMA ÇİFTLEŞME BİR KAÇ GÜNDÜR DEVAM EDİYORSA DİŞİ KUŞ AYIRSANIZ DA YUMURTA YAPACAKTIR.BÖYLE OLASI DURUMLARDA YAVRULAR KAFESTEYKEN ANNE VE BABANIN YUVAYA GİRDİĞİNİ ÇİFTLEŞME HAZIRLIĞINDA OLDUĞUNU GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN YAVRULARI AYIRIN.BU DA SİZE TECRÜBE OLSUN :)

Yusuf21

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Teşekkür ederim abi dün yeniden çiftleştiler ayrısamı dişi kuş ayrısam yumurta yapar telef olur ne yapam gerekiyor şimdilik

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
ANNENİN YAVRULARA OLAN TEPKİSİNİ GÖZLEMLEYİN. HERHANGİ BİR ZARAR VERMİYOR İSE YAVRULAR KALSIN KAFESTE.GÜNDE Bİ KAÇ KEZ KONTROL EDİN.İLK YUMURTA GELDİĞİNDE YAVRULARI AYIRIN.30-35 GÜNLÜK YAVRULAR ARTIK YEM KIRMAYI ÖĞRENİRLER.KAFESİN TABANINA DAL DARI KOYUN BU YAVRULARIN YEM YEMEYİ ÖĞRENMELERİNDE FAYDALI OLACAKTIR.

Yusuf21

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Kızıl darı veriyorum 2 defa yuvanın içinne koydum hepsi yemişler ama annesim yemiş yavrularım yemiş biliyorum şuan 28 günlük yem fazla vermiyorlar neden olabilir