Acillll Yardım! Bu hastalık ve tedavisi hakkında bilgi lütfen!

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ

Selam aleyküm. Resimlerde görülen hastalık tüm kümesi sarmış durumda. Kursakları dolu olmasına karşın yavrular diken tüyüne girmeden veya girince ölüyorlar. Kendini kurtaran yavrular çok cılız ve tüysüz çıkıyor. Sanki ana baba bakmıyor veya tüyünü yoluyor gibi. Alttaki resimde anaç dişideki bu rahatsızlığı görüyorsunuz. Yavrular lekeli doğuyor. Çeşitli antibiyotikler kullandım. Ama çözüm olmadı. İzmir'de bildiğim bir kaç kümeste bu hastalık var.Lütfen bu hastalık ve tedavisi hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Allah herkesi bu ve buna benzer hastalıklardan korusun. İlmini ve bilgisini paylaşanlardan şimdiden Allah razı olsun.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Not olarak şunu da belirtiyim. Salmam yok. Hepsi çifthane kafesde yaklaşık 80 çift. Anaçlar da ölmeye başladı. Lütfen bilgisi olan varsa yardım etsin.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Hemen bir üniversitenin veteriner kliniğinde veya kanatlı hayvan kliniklerinde otopsi yaptırın. Yavrularda farklılık gösteren bir durum var çünki. Bir birlerine pek benzemiyor ölüm durumları. Kimi kursak kimi bağırsak problemi var gibi gözküyor. Bağışıklık sistmeleri onlarda görülen bakteriyel bir rahatsızlığı kaldırmıyor. ACİLEN antibiyotik tedavisine başlayacaksınız. Ama önce mutlaka otopsi yaptırın. Hangi ilaçları kullanmanız gerektiğini onlar söyleyeceklerdir. Birde üretimhanenizde gece ve gündüz çok  ısı farkı oluyormu onada dikkat edin.

Geçmiş olsun...

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Bu hastalık bende geçen yılda olmuştu. Hayvanlar yine ölüyordu. Bir kaç hayvana otopsi yaptırdım. Ecoli virüsü buldular. Sonra bu içerikli ilaçları kullanın dediler. Sonra öğrendim ki zaten ölü hayvanda ecoli olması çok normalmiş. Kümeste ısıtıcı kullanmıyorum. Kışında kullanmadım.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
hemen test yaptirmanız lazım.. test yaptirdiginiz süre icersinde kuslarınıza b vitamini kompleksi+ multi vitamin + mineral + diazem takviyeleri yapin bagısıklık sistemleri güclensin. mikrop anlasılmadan antibiyotik vermeyin yararlı gelmeyen bir antibiyotik daha cok kayıplara yol acacaktir..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Burada yazılacaklardan ziyade yeni ölmüş bir kuşu hiç zaman kaybetmeden test ettirin.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Şahin abi geçen sene götürdüm. Ecoli var dediler. Bu sene tekrarladı yine. Soğuktan desem geçen sene mayıs hazirana kadar sürdü. sonra 2 ay kadar dinlendirdim. sonra ilk ağızda güzel yavru aldım. İkinci ağız-Üçüncü ağız bu hastalık yineledi.

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
hemen test yaptirmanız lazım.. test yaptirdiginiz süre icersinde kuslarınıza b vitamini kompleksi+ multi vitamin + mineral + diazem takviyeleri yapin bagısıklık sistemleri güclensin. mikrop anlasılmadan antibiyotik vermeyin yararlı gelmeyen bir antibiyotik daha cok kayıplara yol acacaktir..
yavrularını olduren onlarca çeşit bakteri veya virus olabilir ama burda tavsiye edilecek ilaçlar 1 veya 2 sine faydalı olur.peki bu arada senin kaybettiğin zaman zarfında kumesinin hali nice olur.hemen tahlile gotur.buradanda bilgi verirsen cok sevinirim.gecensene e coli dediklerinde sen nasıl bir yontemle duzelttin kumesi ki 3 ağız salıklı yavru aldın?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
bakteri ve viruse karşı ayrı ilaç kullanıldığından hastalığın tespitedilmesi gerekir bunuda arkadaşlar belirtmiş geçmiş olsun

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
geçmiş olsun

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Florfenikol etken maddeli bir ilaç kullandım. İki ay dinlenmeye aldım. Büyük ihtimal ecoli var yine. Yarın tahlil yaptıracağım. Şuan dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini artırmak için vitamine başladım. Gelişmeler hakkında bilgi veririm.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bülent BAĞ' Alıntı:
Yarın tahlil yaptıracağım.  Gelişmeler hakkında bilgi veririm.
Acilen tahlil ve akabinde tahlil sonucana göre önerecekleri ilaçlarla  tedaviye başlarsın...Resimlere göre herkez bir ilaç verir...Sonra dert üstüne dert alırsın.Sonucu bekliyoruz.Geçmiş olsun.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Bülent BAĞ' Alıntı:
Florfenikol etken maddeli bir ilaç kullandım. İki ay dinlenmeye aldım. Büyük ihtimal ecoli var yine. Yarın tahlil yaptıracağım. Şuan dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini artırmak için vitamine başladım. Gelişmeler hakkında bilgi veririm.
Hadi Hayırlısı Bülent kardesim test sonuclarını bekliyoruz