acillllllll yardımmmm........

ilkayersan

Uzman Üyemiz
Arkadaşlar selamlar ben urfa dan ilkay;

Bugün iki çift muhabbet kuşu aldım 1. çift kuşlarım dişi ve erkek birlikte yuvalığa giriyorlar.dişi kafasını hep erkeğin göğsünün altına koyuyor. sizce bu çiftleşme belirtisi mi?

ayrıca  diğer çift kuşlarda ise sadce dişi beni görünce yuvalığa giriyor ama ben geri durunca yuvadan çıkıyor sizce kuşllarım yavrularmı bir umut var mı

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
ilkay kuşlarının yumurtlayıp yumurtlamıyacağını kimse bilemez.üretim sabır işidir kuşlarını rahatsız etme yuvalığı onları mahremidir yuvalıkla aşırı ilgilenme kuşların birbirini eş gördüyse büyük olasılıkla ürerler.ama senin çok sabırlı olman gerekiyor.unutma üretimin altın kuralı sabırdır.

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
İlkay bey başlığınıza baktığımda sanki kuşunuzun başına birşey gelmiş gibi anladım:Kuşlarınız eş tuttuğu zaman birbirlerini kaşır erkek dişyi besler vb. g.b. şeyler kuşunuz kızmaya başladığı zaman yuvaya girip çıkmaya başlar kemirme eğilimi artar. Ve gaga taşı  kemirme eğilimi olur.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
o kadarda acil değilmiş. hevesinizi anlıyorum bu hevesle giderseniz kuşlar yumurta yapsa bile kırar atarlar zemine. Zaman gerektirir. Kuşların yuvaya girmesi artı birşey eş olduklarını göstermez ancak yuvayı benimsediklerini kendi bölgeleri olduğunu belirtir. İlgilenmeyin yuvayı açıp bakmayın yumurta yapmışmı diye. Yumurta yaptığı zaman zaten anlarsınız. Bahsettiklerinizden hiçbiri eş olup olmadıklarını göstermez. Yuvada beraber uyuyorlarsa hasta dahi olabilirler. Onun için biraz süre tanıyın sitedeki açtığınız başlık ile aynı olan diğer 500 konuyu inceleyin yapmanız gerektiğini daha net anlarsınız.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Can KARAKOÇ' Alıntı:
ilkay kuşlarının yumurtlayıp yumurtlamıyacağını kimse bilemez.üretim sabır işidir kuşlarını rahatsız etme yuvalığı onları mahremidir yuvalıkla aşırı ilgilenme kuşların birbirini eş gördüyse büyük olasılıkla ürerler.ama senin çok sabırlı olman gerekiyor.unutma üretimin altın kuralı sabırdır.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Valla ben kendisine birşey oldu zannettim Allah kolaylık versin kuş hastalanırsa nasıl bir başlık atacak çok merak ediyorum saygılar...