ADANA KUŞ PAZARI

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Slm arkadaşlar..

Adana'daki kuş pazarı nerede ve ne zaman kuruluyor.. ? Fiyatlar nasıl (yemler, jumbolar, yerliler)bilgisi olan yardımcı olsun lütfen..

fatihktrnc

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
katrancı
hilton otelinin az ilerisinden dolmuşlar kalkıyor oraya dolmuşa sorsan yardımcı olurlar sadece pazar günleri kuruluyor saat  1-2 gibide dağılıyor  pek kaliteli kuş bulabileceğini sanmıyorum  istersen atillla altıkat ın orda bi petshop var oraya iyi kuşlar geliyor istersen oraya bak

melis33

Üyemiz
Adı
melis
Soyadı
cicek
kalıtelı bulursanız habeım olsun bende almayı dusunyorum

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Arkadaslar ben gecen hafta mersınden kalkıp gıttım.Her cesıt kus var,cok guzel yerlı uretım yavru jumbolar vardı

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Adana kus pazari bizim buyuyup yetistigimiz nadide yerlerden. eskiden kucuk saatin orada kurulurdu. her turlu canli satilirdi. hayvanat bahcesi gibiydi. artik eskisi kadar olmasada yinede ilgi cekicidir. Ben her adanaya gittigimde kesinlikle ugrarim. tavsiye ederim. saat 10dan sonra cesit azalir

mahmut ozkur

Üyemiz
Merhaba eski kuş pazarı küçüksaat değil büyüksaatte kurulurdu. Şimdi Karataş yolu üzerinde. Regülatör köprüden çukobirlik dolmuşuna binerseniz önünde inersiniz. Çeşit konusunda haklısınız, artık eskisi kadar çeşit yok.
pazardan muhabbet alacaksanız, evinde 1-2 çift besleyip ürettiklerini pazara getirenlerden almanızı tavsiye ederim. Kuşların önemli bir kısmı Suriye'den gelen kaçak kuşlar.
Zaten artık pazarda sadece kuşçular birbirine mal alıp veriyor. Şehir dışı olduğu için çok rağbet görmüyor.
çok kaliteli kuşa denk geleceğinizi sanmıyorum. zaten satanların çoğu petshop sahibi yada onlara kuş verenler.
Enver akvaryum ve Tek akvaryum Adana'da en büyük pet shoplar.
marka yemleri en ucuz buralarda bulabilirsin. Açık yemi ise kocavezirde çuval çuval bulabilirsin.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Kerim YAPAR' Alıntı:
Arkadaslar ben gecen hafta mersınden kalkıp gıttım.Her cesıt kus var,cok guzel yerlı uretım yavru jumbolar vardı
Jumboların fiyatları nasıldı peki kerim bey özelden yazabilirsiniz..

Mahmut ÖZKUR' Alıntı:
Merhaba eski kuş pazarı küçüksaat değil büyüksaatte kurulurdu. Şimdi Karataş yolu üzerinde. Regülatör köprüden çukobirlik dolmuşuna binerseniz önünde inersiniz. Çeşit konusunda haklısınız, artık eskisi kadar çeşit yok.
pazardan muhabbet alacaksanız, evinde 1-2 çift besleyip ürettiklerini pazara getirenlerden almanızı tavsiye ederim. Kuşların önemli bir kısmı Suriye'den gelen kaçak kuşlar.
Zaten artık pazarda sadece kuşçular birbirine mal alıp veriyor. Şehir dışı olduğu için çok rağbet görmüyor.
çok kaliteli kuşa denk geleceğinizi sanmıyorum. zaten satanların çoğu petshop sahibi yada onlara kuş verenler.
Enver akvaryum ve Tek akvaryum Adana'da en büyük pet shoplar.
marka yemleri en ucuz buralarda bulabilirsin. Açık yemi ise kocavezirde çuval çuval bulabilirsin.
Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim

mahmut ozkur

Üyemiz
Ferhat Bey pazardaki jumboların tamamına yakını Suriye'den gelen kuşlar. Geri kalan 1-2 çift ise hastalık geçirmiş, yumurta alınamayan, yumurtlasa da yumurtaya yatmayan veya yavrusuna bakmayan kuşlar.
Açık açık pazardan kuş alınmaz diyorum. Hobinize küsmek istiyorsanız karar sizin.
illa ki ben jumbo besleyeceğim diyorsanız Konya'dan Ahmet Kul'un kuşlarını beğeniyorum. Otobüsle gider, alıp gelirsiniz, sağlam iş yapmış olursunuz.
Yakup Şimşek adlı birisi de satıyor ama kuşları nereden alıyor bilemiyorum.
Adana'da ödüllü bir üretici var ama o da kuş satmıyor. Kendi aldığı kuşlar 1500-2000tl lik kuşlar.
Yine benim bir arkadaşım üretiyor, lakin o da henüz satacak aşamada değil.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Mahmut ÖZKUR' Alıntı:
Ferhat Bey pazardaki jumboların tamamına yakını Suriye'den gelen kuşlar. Geri kalan 1-2 çift ise hastalık geçirmiş, yumurta alınamayan, yumurtlasa da yumurtaya yatmayan veya yavrusuna bakmayan kuşlar.
Açık açık pazardan kuş alınmaz diyorum. Hobinize küsmek istiyorsanız karar sizin.
illa ki ben jumbo besleyeceğim diyorsanız Konya'dan Ahmet Kul'un kuşlarını beğeniyorum. Otobüsle gider, alıp gelirsiniz, sağlam iş yapmış olursunuz.
Yakup Şimşek adlı birisi de satıyor ama kuşları nereden alıyor bilemiyorum.
Adana'da ödüllü bir üretici var ama o da kuş satmıyor. Kendi aldığı kuşlar 1500-2000tl lik kuşlar.
Yine benim bir arkadaşım üretiyor, lakin o da henüz satacak aşamada değil.

Bilgilendirme için teşekkürler...

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Dogru kucuksaat degil buyuksaatte kurulurdu. yanlis yazmisim.  yerli ureticiden gelme kuslarda oluyordu. bence gezmete bile olsa gidilmesi gorulmesi gerekli bir yerdir