ağzı gözü dağılmış

kocan

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
koçhan
as arkadaşlar hayırlı günler.Benim nacizane küçük bir salmam var içine 10 tane erkek 14 tane dişi kuş attım 20 gün yuva asmadım sorun yoktu yuvalıkları taktıktan 10 gün sonra dişilerin birkaçının ağzı gözü dağıldı anladığım kadarıyla yuva kapma sevdasına böyle oldu şu an yuva kapma yarışı olanca hızıyla sürüyor şimdi merak ettiğim bu döğüş kakış bitermi biterse ne zaman mitmeyecekse almam gereken önlem veya yapmama gereken farklı bir uygulama varmı yoksa yavrulukları çıkarmalımıyım değerli üstatlarımın bilgilerine ihtiyacın var şimdiden teşekkürler...

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
YUVALIK SAYISI NE KADAR az ise cogaltin bence isteyen alsin fazlasi kalsin kavga cikmasin

ayrica salmanin olculerinide yazin bence ustalar daha iyi bir yonlendirmede bulunabilirler

kelkeci

Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
TÜTER
yuvalıkların yakınlıkları ve yükseklikleri ilede alakalı olabilir diye okumuştum. mümkünse aralıklı ve aynı yükseklikte olmaları gerekiyormuş....

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
yuva sayısını mümkünse 20 adete çıkarın bide yuva delikleri karşılıklı gelmeyecek şekilde ve aynı yükseklikte asın anaçlar bir yuvadan diğer yuvanın girişini görmesinler inşallah sorun olmaz o şekilde

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Hakan ŞAHİNTÜRK' Alıntı:
YUVALIK SAYISI NE KADAR az ise cogaltin bence isteyen alsin fazlasi kalsin kavga cikmasin

ayrica salmanin olculerinide yazin bence ustalar daha iyi bir yonlendirmede bulunabilirler

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Yuva sayısını arttırmanız çözüm olmaz (isterseniz 500 e çıkarın). Konumu itibarıyla en iyi yuva, yüksek tünek, eş ve besin gibi bir çok faktör kalabalık ortamlarda (salma ortamlarında) ölümcül risk faktörüdür..

Ya risksiz kafes üretimine geçeceksiniz yahut kayıplara razı olacaksınız; tercih sizindir..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Yuva sayısını arttırmanız çözüm olmaz (isterseniz 500 e çıkarın). Konumu itibarıyla en iyi yuva, yüksek tünek, eş ve besin gibi bir çok faktör kalabalık ortamlarda (salma ortamlarında) ölümcül risk faktörüdür..

Ya risksiz kafes üretimine geçeceksiniz yahut kayıplara razı olacaksınız; tercih sizindir..
+1

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
salmanın ölçülerini yaza bilirmisiniz bende salmadada üretim yapıyorum çok nadiren dişiler bazen aynı yuvalığı alıyor bir tanesini salmadan çıkarıyorum sorun ortadan kalkıyor salmya sağdan soldan toplama kuş mu attınız salmada en güzel verimi kuşları salmaya yavruyken atacaksınız büyüyene kadar birbirine alışıyorlar benim salmada bir yuvulığa 2 dişinin yumurtladığı bile oldu :)

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi

+1

cevdet

Yeni Üyemiz
Adı
ertugrul
Soyadı
ucarcı
muhtemelen iki kuş aynı yuvalığı beğenmiştir çözüm kuşun bir tanesini salmadan almak eğer almazsanız ileride bir tanesi yavru yaptıktan sonra saldırır yavruları öldürür benim 2 gün önce 5 tane yavru öldü bu yüzden takip edin ikiside aynı yuvaya girip çıkıyorlarsa mutlaka bir tanesini alın bir daha kesinlikle koymayın saygılar