Ahşap Folluk ve Pvc Folluk Gözlemi

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Arkadaslar yaklasık 7 ay once yaptırmıs oldugum pvc boxlarım kendılıgınden folluklu boxlar ve bir süredir gozlemlıyorum özellıkle dişi kuslar bu follukların ıcıne gırmeye cekınıyorlar,bende bunun karsılıgında 3 boxa buyuk boy çam yuvalık taktım bir çiftim şuan yumurtada yatıyor gerı kalan cıftlerde yuvaya gırıp cıkmakta.Uzun zamandır yavru alamayıp pvc box folluk kullanan arkadaslara faydalı olabılır dıye düşündüm.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
bence de kesinlikle ahşap yuvalık derim.çünkü muhabbetkuşlarının yaradılışında agaç var.yani agaçlar muhabbetkuşlarının dünyası doğası....bu nedenle genlerinde olan yuvalıkda kesinlikle ağaç yuvalık.verimlilik açısından da ahşap derim..... saygılarımla.....

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Eren bey, gözlemlerinizi paylaştığınızdan ötürü Teşekkür ederim..

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
çok teşekkürler aynı sıkıntı bendede var hemen değiştireceğim

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bence doğal olan kuşların tercihi oluyor ama birde alışmışlık var sürekli çam yuvalık kullandığımız kuşlara birden pvc folluklar kullanmaya çalıştığımızda yer değişikliği stresini aynen yaşatmış oluyoruz bence bu  sadece çam plastik pvc değişkenliği değil yuva malzemesi aynı olsa bile ebat değişikliği yuva deliğinin farklılığı dahi kuşları olumsuz etkiliyor diye düşünüyorum