AKILLI URETIMHANE (uretimhane otomasyonu)

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
AKILLI URETIMHANE

1 AYDIR ARANIZDAYIM ARKADASLAR VE FARKETTIMKI BAZI URETICILER
URETIMHANELERINDE TEKNOLOJIYIDE KULLANMAK ISTIYORLAR
BUNLAR ARASINDA

ODA SICAKLIGINI BELLI BIR DERECEDE TUTMAK
ODA AYDINLATMASINI BELLI SAATTE YAKIP BELLI BIR SAATTE SONDURMEK
URETIMHANENIN ICINDEKI HAVAYI DEGISTIRMEK SIRKILASYON SAGLAMAK(CERYAN OLMADAN)
URETIMHANEDE KURUMAYI ENGELLEMEK RUTUBETI BELLI BIR SEVIYEDE TUTMAK
ISTENEN SAATLER ARASINDA MUZIK YAYINI YAPMAK
YAZ MEVSIMINDE YAPAY YAGMUR OLUSTURMAK (SALMA ICIN)
ISTEDIGIN ZAMAN DILIMLERINDE GUVENLIK SISTEMI CALISTIRABILMEK
GUNLUK UYARI SISTEMI YAPMAK (YEMLERI DEGISTIR SUYU DEGISTIR MAMA VER UYARILARI)
HAFTALIK UYARI SISTEMI YAPMAK (TEMIZLIK YAP, KALAMAR KONTROLU GAG TASI KONTROLU )

VS VS SEKLINDE AKLINIZA DAHA NELER GELIRSE
PEKI BUNLAR EL DEGMEDEN YAPILABILIRMI

EVET PLC VEYA SMART RELAY DENEN PROGRAMLANAN CIHAZLAR BU ISLERI YAPABILIR

PEKI HANGI CIHAZ
HEM EKONOMIK HEM YERLI OLSUN DIYORSANIZ GEMO AR2-A-230VAC-12D2A-RTC URUNU EKRANLI VEYA EKRANSIZ (LCD PANEL)
OLARAK KULLANA BILIRSINIZ SANIRIM LISTE FIYATIDA 255TL
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=gemo+ar2&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38897761&biw=1280&bih=801&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=lWS0UPuhAvK00QW8voDgDA

PEKI BU CIHAZ NASIL AYARLANIR
ARKADASLAR BOYLE BIR PROJE YAPMAK ISTIYORSANIZ URETIMHANENIN ALT YAPISINDAN BASLAMAK GEREKIYOR TESISAT PRIZ AYDINLATMA SORTILERI ONA GORE CEKILMELI CEKILMEDIYSE TADILAT YAPMANIZ GEREKIR
DAHA SONRA TESIST BU CIHAZIN CIKISLARI ILE IRTIBATLANDIRILIR

MESALA ODA ISISINI BELLI BIR SEVIYEDE TUTMAK ISTIYORUZ
ODANIN ORTASINA 1 ADET PTC KOYARIZ BU CIHAZA BAGLANIR
CIHAZ UZERINDE PROGRAMLAMA YAPILIR CIHAZIN CIKISINDAKI PRIZEDE ISITMA CIHAZIMIZI BAGLARIZ

PLC NIN UZERINDE BIR LCD PANEL VARDIR BU PANEL PROGRAMLANDIKDAN SONRA EKRANDAN SIZ ISTEDIGINIZ ISIYI AYARLAR SAPMA DEGERLERI KOYARSIZNI BUNA HISTERIZ DEGERI DENIR ISITMA SISTEMININ HANGI GUNLER HANGI SAATLER ARASINDA VS DEVREYE GIRIP GIRMEMESI GEREKTIGINI BELIRLERSINIZ  CIHAZ SIZIN VERDIGINIZ SINIRLARA GORE ISTEDIGINIZ ISLEMI GERCEKLESTIRIR

PEKI BU CIHAZI HERKES PROGRAMLAYABILIRMI
HAYIR HERKES BU ISLEMI YAPAMAZ ELEKTRIK OTOMASYON BILGISI OLAN VE LADDER PROGRAMLAMA DILINI BILEN TEKNIK ELEMANLAR SIZIN BELIRLEYECEGINIZ DOGRULTUDA BU CIHAZI 1 DEFAYA MAHSUZ BILGISAYAR YARDIMI ILE PROGRAMLARLAR

1 DEFAYA MAHSUS DEMEM YANLIS ANLASILMASIN PROGRAMLAMADAN SONRA SIZLER ISTENEN ISI DEGERINI ZAMANLARI VS CEP TELEFONU KULLANIR GIBI DEGISTIREBILIYORSUNUZ

BAZI ARKADASLAR SORACAKTIR HAKAN BEY BU ISI YAPALIM DIYE
ARAKADASLAR BENIM KONUMUM NEDENIYLE SIZLERE FIZIKSEL OLARAK YARDIMCI OLAMAM ANCAK YAPILABILIRLILIK HAKKINDA VEYA SORULARINIZA CEVAP VEREBILIRIM

UMARIM SIZLER ICIN FAYDALI OLUR

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
güzel bir sistem fakat bu işle uğraşıp kuşlara vakit ayıramayacak kişilerin ben kuş beslemesi yada üretmesine karşıyım. Hem kendilerine hem kuşlara hemde ailesine manen ve madden zarar verecektir.

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
OTOMASYON KONUSU BASİT BIR KAVRAMDIR. FAKAT İÇERİĞİ GENİŞLEDİKÇE MALİYETİ ARTACAKTIR. EN BASİTİNDEN TAZE HAVA-SICAKLIK-NEM-BESIN EKSIKLERI VB GIBI DEGERLERI ÖĞRENMEK İÇİN Bİ OTOMASYON PANOSU YAPTIRMAYA ÇALIŞMANIZ (200m2) İÇİN MİNİMUM 10.000 EURO TUTAR.. YANI BU KADAR PARAYI VERMEKTENSE VASIFLI KUSA YATIRIP MANUEL SISTEMLE KUMESI KONTROL ETMEK DAHA MANTIKLI DİYE DÜŞÜNÜYORUM..

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Hamza ÖZDEMİR' Alıntı:
OTOMASYON KONUSU BASİT BIR KAVRAMDIR. FAKAT İÇERİĞİ GENİŞLEDİKÇE MALİYETİ ARTACAKTIR. EN BASİTİNDEN TAZE HAVA-SICAKLIK-NEM-BESIN EKSIKLERI VB GIBI DEGERLERI ÖĞRENMEK İÇİN Bİ OTOMASYON PANOSU YAPTIRMAYA ÇALIŞMANIZ (200m2) İÇİN MİNİMUM 10.000 EURO TUTAR.. YANI BU KADAR PARAYI VERMEKTENSE VASIFLI KUSA YATIRIP MANUEL SISTEMLE KUMESI KONTROL ETMEK DAHA MANTIKLI DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
TAZE HAVA-SICAKLIK-NEM-BESIN EKSIKLERI icin 10.000 euro cok acimasiz olmus bence
ama yanlis anlasilmasin konuyu anlatmam hicbir ticari hissiyat icermemekte
ptc+controller(plc)=cok cok zaten 200 tl bir cok ureticinin zaten isinma sogutma ve havalandirma ekipmanlari bulunuyor
bir uretimhanem olsa yaparmiyim hayir yapmam  dogallikdan yanayim 
yorumunuza saygim var ancak mantik kapsaminda yorumlar daha makul olacaktir

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
HAKAN BEY BEN 1. SINIF MALZEMLERDEN VE 0,5 DERECEYI BİLE HISSEDECEK KADAR HASSAS DEGERLERE SAHIP URUNLER ACISINDAN DEGERLENDIRDIM. MANTIK KAPSAMINDA YORUM DEMISSINIZ  KALDI KI SIZIN OTOMASYON KONUSUNDAN ANLAMIS OLDUGUNUZ NEDIR BILEMEM AMA BENIM OTOMASYON KONUSUNDAN ANLADIGIM BI KUMESDEKI OLMASI GEREKEN HERSEY ICINE GIRER ISITMA SOGUTMA DEGERLERINDEN TUTUN KI ICERIYE HANGI SAATLERDE HAVANIN DAHA COOK KIRLENME KOSULLARINA KADAR.. BEN BUNU KENDIME DUSUNDUGUM 250M2 BI KUMES ICIN CIKARDIGIM FIYATTI ve ARASTIRMIS OLDUGUM OTOMASYON MALZEMELERI DE TURKIYEDEKI BUYUK TAVUK KUMESLERINDE KULLANILAN VE HICBIR SORUN CIKARMAYAN %100 VERIM ALINACAK CIHAZLARDIR. OTOMASYON PANOLARI ZATEN ÖYLE 100-200 CIFT KUS BESLEYEN INSANLAR ICIN YATIRIM YAPILACAK MALIYETE DEGMEZ..

goldhinch77

Üyemiz
Adı
sebahattin
Soyadı
şen
arkadaşlar günümüzde de akıllı ev sistemleri adı altında kullanılan bu sistemler insan hayatı için çok yardımcı bir unsur yani PLC ile hakan beyin anlattıgı herşeyi yapabilirsiniz bu paylaşımı için kendisini tebrik ediyorum. bu arada PLC programlama konusunda yardımcı olabilirim.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
hakan bey çok güzel bir konuya değinip, teknolojik yazmışsınız paylaşımınıza sağlık ama bizim ülkemizde üreticilik hassas değil (üretici arkadaşlar üzerine alınmasın,genel olarak yazıyorum) örneğin ben çiftimin dişisi hasta olunca 70,80.-TL.masraf yapıyorum ama üretici mantığı bunu yapmıyor diyorki ölürse ölsün toptanda 12-13 tl ye kuş var yerine koyuyor gidiyor. PLC, otomasyon bizlere çok uzak :)

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Hamza ÖZDEMİR' Alıntı:
HAKAN BEY BEN 1. SINIF MALZEMLERDEN VE 0,5 DERECEYI BİLE HISSEDECEK KADAR HASSAS DEGERLERE SAHIP URUNLER ACISINDAN DEGERLENDIRDIM. MANTIK KAPSAMINDA YORUM DEMISSINIZ  KALDI KI SIZIN OTOMASYON KONUSUNDAN ANLAMIS OLDUGUNUZ NEDIR BILEMEM AMA BENIM OTOMASYON KONUSUNDAN ANLADIGIM BI KUMESDEKI OLMASI GEREKEN HERSEY ICINE GIRER ISITMA SOGUTMA DEGERLERINDEN TUTUN KI ICERIYE HANGI SAATLERDE HAVANIN DAHA COOK KIRLENME KOSULLARINA KADAR.. BEN BUNU KENDIME DUSUNDUGUM 250M2 BI KUMES ICIN CIKARDIGIM FIYATTI ve ARASTIRMIS OLDUGUM OTOMASYON MALZEMELERI DE TURKIYEDEKI BUYUK TAVUK KUMESLERINDE KULLANILAN VE HICBIR SORUN CIKARMAYAN %100 VERIM ALINACAK CIHAZLARDIR. OTOMASYON PANOLARI ZATEN ÖYLE 100-200 CIFT KUS BESLEYEN INSANLAR ICIN YATIRIM YAPILACAK MALIYETE DEGMEZ..
Hamza bey
piyasada bu is icin hazirlanmis proses cihazlari vs bulunmakta ancak tabi bunlar cok profesyonel olup 50-100 veya 200 cift uretimler icin kullanmaya degmeyecektir genelde tavuklar ordekler hindiler vb hayvanlarda kullanilir bu gibi yerler benim gozumde fabrikadir
yinede hicbirzaman %100 verimle calisamazlar imkansizdir
bu gibi yerlerde zaten suruculu invertorlu vs fanlar kullanilir
zaten ben bunun farkinda olarak bir panodan dahi bahsetmedim
en basit acidan anlatmaya calistim
umarim yanlis anlasilmam
degerli yorumunuz icin tesekkurler

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
http://www.zeteknoloji.com/kulucka-termostati

Burda bazı işleri yapabilecek bir ürün var fiyatı ise 200 TL

* İstenilen sıcaklık değerine ulaşana kadar Isıtıcı çalıştırılır, istenilen değere ulaşınca ısıtıcı durdurulur. Sıcaklık ayarlanılan Tölerans değeri kadar düşünce tekrar ısıtıcı çalıştırılır.
* Havalandırma Fanı, ısıtıcı devredeyken 1...90dk arası çalışmadan bekleme (Ayarlanabilir)
                                                              1...99sn. arası çalışma (Ayarlanabilir)
                                                              veya zamana bağlı çalışma devre dışı bırakabilme.
* Sıcaklık yükselmesine karşı:
                    1. Ayarlanan Termostat değerinin üzerinde bir ısı artışı olduğunda fanın devreye giriş sıcaklığı ayarlanabilir.
                    2. Veya üstteki özellik devre dışı bırakılabilir.
                    3. Sıcaklık Termostat değerinin üzerine çıktığında Sesli Alarm verme sıcaklığı ayarlanabilir.
* Sıcaklık Termostat değerinin altına düştüğünde Sesli Alarm verme sıcaklığı ayarlanabilir.
* İstenilen Nem değerine ulaşınca nemlendirme durdurulur ve ayarlanılan tölerans değeri kadar düşünce tekrar nemlendirme başlatılır.
* Ayrıca Nem değeri istenilen değerin üzerine çıktığında Fan devreye giriş değeri ayarlanabilir.
* Çevirme işlemi için Bekleme ve Çalışma süreleri ayarlanabilir.
* Çevirme işlemi için Çalışma süresi tek tuşla otomatik olarak cihazın kendisi tarafından ayarlatılabilir.
* AC220V/50Hz'de çalışmak kaydıyla ısıtıcı olarak rezistans, lamba, ve benzeri cihazlar kullanılabilir.
* Toplamda max. 10A yük taşıyabilir.
* 4x20 Alfanümerik geniş LCD ekrana sahiptir.
* Tamamen dokunmatik butonlara sahiptir.
* Sesli uyarıları ile butonlara basışınızı hissedeceksiniz.
* Cihaz montajı son derece basittir. Panel tipi kutu yapısında olup bağlantı elemanları beraberinde gönderilecektir.
* Elektrik bağlantıları tak-çıkart klamens şeklinde olup son derece basittir.
* Berebarinde sıcaklık ve Nem bilgilerini okuyan SHT11 ve 2 adet NTC  sensör gönderilecektir.
* Kullanım Kılavuzu, Bağlantı Şeması ve Garanti Belgeleri beraberinde gönderilecektir.
*Ürünümüz 2 YIL garantilidir.

KT4 son derece akıllı bir yazılıma sahiptir ve oldukça güvenliklidir. Gerekli ısı ve nem değerlerini dengede tutabilmek ve içerisinin havalandırmasını en iyi şekilde yapabilmek için ne kadar hassas bir şekilde çalıştığını çok rahat gözlemleyebileceksiniz.