akıllı yemlik hakkında

mimoza

Yeni Üyemiz
Adı
nebi
Soyadı
aksoy
yeni salmalar yaptırıcam ve bu salmalarda akıllı yemlik kullanmayı düşünüyorum bu akıllı yemlikleri standart olan yemlik yerlerine takılabiliyormu yoksa ön tellere akıllı yemlikler için özel ölçüde bi yermi açtırmak lazım

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
akıllı yemlikleri en iyi kullanım için sürgülü kapılı kafesler var yani sürgülü kapı olması gerekiyor..  diğer normal kapılarada takılır ama kapının genişliği 10 cm mi geçmemesi gerekiyor ....

okant

Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Tasel
yaptirabiliyorsaniz ozel bi kapi yaptirim akilli yemlikler icin standart yemlik kapilarina takilamiyor ne yazikki.

yerinizde olsam pvc kafes imal eden arkadaslarin sitelerindeki ornek kafesleri incelerdim onlarin bazilarinda mevcut gormeniz acisindan .

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Cihan AYTAN' Alıntı:
akıllı yemlikleri en iyi kullanım için sürgülü kapılı kafesler var yani sürgülü kapı olması gerekiyor..  diğer normal kapılarada takılır ama kapının genişliği 10 cm mi geçmemesi gerekiyor ....
okant' Alıntı:
yaptirabiliyorsaniz ozel bi kapi yaptirim akilli yemlikler icin standart yemlik kapilarina takilamiyor ne yazikki.

yerinizde olsam pvc kafes imal eden arkadaslarin sitelerindeki ornek kafesleri incelerdim onlarin bazilarinda mevcut gormeniz acisindan .
;)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ

mustafa karaeli' Alıntı:

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Cihan AYTAN' Alıntı:

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Pvc kafeslerde yaptırken ekstra silo kapısı istiyorum dediğiniz zaman size sigara paketi kadar ayrı bir silo kapısı yapıyorlar. Ama her telci yaparmı bilmem. Benim pvclerimi yapan arkadasın telcisi yaptı. NE çıkıyor ne sallanıyor tam siloya göre.Normal kapıya takıpta kadınların kafalarına ucu kancalı renkli lastiklerle üst kısımlarndan kafese gerdirirsenizde aynı şey olur.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Salmaları yaptıracağınız yere silo yemlik kapısıda bulunsun derseniz giyotin kapak şeklinde yapıyorlar

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Bende akıllı yemlik kullanıyorum ancak. Bir çok muhabbet, yemleri 3 dk içinde yere boşaltıyor. Ben çok kullanışlı olduğunu söyleyemeyeceğim.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
garip_dj' Alıntı:
Bana kalırsa normal yemlikten pek farkı yok
+1
Bende bir çok arkadaşım gibi yemleri güngül değilde 2-3 güne bir değiştiririm diye aldım bu yemlikten ama yinede hergün aynı biçimde yemlerini değiştiriyorum. Büyük bir çogunluğu fazla dolduğumda alttaki hazne alana kadar oraya, hazne doldukyan sonra yere döküyor.Ayrıca box sistemiyle üretim yaptığınız zaman yuvalık+yemlik+suluk tüm teli kaplıyor. İçeriye ışık bile zorla girecek dereceye geliyor. Bana soran olursa ben kullanışsız derim.

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Akıllı yemlikleri 6 aydır kullanıyorum bu yemliklerde karışık yem veremezsiniz tek tip darı veya aspur vereceksiniz diğer yemleri küçük yemliklerde yeriyorum benim yuvalar kenarda olduğundan kapıların birini buna ayırdım öbür kapıdan mama veriyorum ben çok memnunum. kuşlar streste olduğunda yere dökenler oluyor ama az çoğunluğu düzgün kullanıyor yem tasarrufu sağlıyor hergün üfleme derdim olmuyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
akıllı yemlikleri bende denedim...ne varki kuşlarım yemliklerden daha akıllı çıktı  C:) . Normal yemlıklerde döktüklerinden fazla döküyorlar ve bende eski yemliklere döndüm.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavru döneminden itibaren kullanırsanız şhow jumbolarda bile herhangi bir sorun çıkmıyor. Nasıl alışırlarsa öyle gidiyor. Bende şuan da akıllı yemlik kullanıyorum ve çok memnunum