akıllı yemlik

burhan3455

Üyemiz
Adı
burhan
Soyadı
baştürk
herkese slmlar ben ne yaptıysam bi türlü kuşları bu akıllı yemlik düzenine alıştıramadım akıllı yemlıği n içindeki yemi döküyorlar bazen içeri asıyorum yemliği ama bu seferde o yemliğin üzerindeki kapagı açıp içe giriyorlar ki bunları yapan sadece 1 çift deyil hemen hemen hepsi aynısını yapıyo varsa bi öneriniz beklerim herkese saygılar

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
slm arkadaşım bende de aynı sorun vardı kuslar yem secıyor dedıler yenı yem aldım ustelık aynı marka ama eskı yemle yenı yemı yan yana getırınce parlaklık olsun temızlık olsun bayaa bı fark vardı yenı aldıgım yemde oyle bır sorun yasamadım o yem bıttı sımdı gecıcı olarak acık yem aldım bu yemde yıne basladılar boşaltmaya tekarar yem alıcam baska care kalmadı

musbil

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
BİLDİR
Burhan bey her seferinde akıllı yemliğin alttaki haznesi kadar yem doldurun. hem yem kaybınız olmaz hemde hergün uygulamaya devam ederseniz alışıyorlar. Yemliği dışarıdan takın faydasını görürsünüz inşallah.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Eğer kuşlarınız yavrulama döneminde iseler bu dönemde genellikle yavrulara daha rahat kusabilecekleri ve sindirimi kolay yemleri seçerler. Başka bir ihtimalde bazı kuşlar özellikle sevdikleri yemleri yemek için diğerlerini yemlikten boşaltırlar. Bir diğer ihtimalde yemde bozulma varsa kuşlar bozuluma uğramış yemleri yemlikten boşaltırlar. Ayrıca yemlikleri kafes dışına asmanız belirttiğiniz sorun yönünden olsun kafeste daha geniş bir yer oluşması açısından olsun size avantaj sağlayacaktır

burhan3455

Üyemiz
Adı
burhan
Soyadı
baştürk
ilginiz için teşekküler ama sadece akıllı yemliği takınca böyle sorun oldu normal yemliktekini gayet güzel yiyorlar ben bu akıllı yemlikleri bu kuşlara beyendiremedim heralde ;D herkese saygılarımla tşk ederim

hicaz

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
GÖKTEPELİLER
bendede olmuştu.. bende alt hazneyi komple yine üstüne boşaltıyodum :)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bunu caresi var arkadaşlar biraz zahmetli mesela ak darıyı ayrı yemliğe sarı darıyı ayrı yemliğe koyduğunuz zaman belli bir müddet sonra mubişler alışıyor.... alkisd

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Benim kuşlar akıllı yemliklere alışık. Alt hazneye dökülen yem miktarı %10dan daha az

yisemu

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KELLECİ
Oğlumun isteği üzerine eve getirdiğim annesinden yeni ayırdığım muhabbetim önce yerden yem yedi sonra akıllı yemlikten içgüdüsel olarak ben hiçbirşey yapmadım aç kalınca yem arayışı içerisinde akıllı yemlik içindeki yemi yerler.