shartz
Takipçi Üyemiz
öncelikle merhaba. arkadaşlar biliyorsunuz ki muhabbet kuşları yerli, jumbo, tepeli, çek, ingiliz vs. diye sınıflandırılıyor. görünüş olarak çok fazla değişiklik yok. ötmelerinde de bir farklılık olduğunu sanmıyorum. şunlar daha iyi konuşur diye bir tabirde duymadım(örneğin benim yerli erkek mubiş şimdilik 10-15 cümle 30-40 kadarda kelime biliyor) sanırım yerli hariç diğerleri sadece biraz iri. yani benim gördüğüm tek farklılık sadece baş kısımlarında tüy farklılığı.yalnız tepeli, jumbo gibi mubişlerden yavru almak çok zor ise (misal 10 çift jumbodan senede en fazla 10 tane kuş alınıyordur) fiyat farklılığının nedenini anlayabilirim.ama yinede fiyatların bu kadar uçuk olması bana çok saçma geliyor( yerli mubişler 15-20 tlden başlarken tepeliler 200-250 tl gibi uçuk fiyatlardan satışa sunuluyor.üretici arkadaşlar yanlış anlamasın. ama evinde bu mubişlerden beslemek isteyen bir çok arkadaş eminim fiyatlardan dolayı vazgeçiyordur
diğer aklımı karıştıran soru ise dişilerin kızışması ile ilgili. yok vitamin koy, yok vitaform, yok nijer tohumu. bunlar kendi doğal ortamlarında bu sayılan ürünleri buluptamı kızışıyor. bu hayvanlar sürü psikolojisiyle haraket eden kuşlardır. benim düşüncem evinde bir çiftten fazla kuş besleyenlerin dişilerinin kızışması evinde tek çift besleyenlere nazaran daha kuvvetlidir. yani bu varsayılan ilaçlar sadece bakımları ile ilgilidir. kızıştırmaya felan yaramaz. bunlar benim düşüncelerim. siz neler düşünüyorsunuz.
diğer aklımı karıştıran soru ise dişilerin kızışması ile ilgili. yok vitamin koy, yok vitaform, yok nijer tohumu. bunlar kendi doğal ortamlarında bu sayılan ürünleri buluptamı kızışıyor. bu hayvanlar sürü psikolojisiyle haraket eden kuşlardır. benim düşüncem evinde bir çiftten fazla kuş besleyenlerin dişilerinin kızışması evinde tek çift besleyenlere nazaran daha kuvvetlidir. yani bu varsayılan ilaçlar sadece bakımları ile ilgilidir. kızıştırmaya felan yaramaz. bunlar benim düşüncelerim. siz neler düşünüyorsunuz.