aklımı karıştıran sorular?

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
öncelikle merhaba. arkadaşlar biliyorsunuz ki muhabbet kuşları yerli, jumbo, tepeli, çek, ingiliz vs. diye sınıflandırılıyor. görünüş olarak çok fazla değişiklik yok. ötmelerinde de bir farklılık olduğunu sanmıyorum. şunlar daha iyi konuşur diye bir tabirde duymadım(örneğin benim yerli erkek mubiş şimdilik 10-15 cümle 30-40 kadarda kelime biliyor) sanırım yerli hariç diğerleri sadece biraz iri. yani benim gördüğüm tek farklılık sadece baş kısımlarında tüy farklılığı.yalnız tepeli, jumbo gibi mubişlerden yavru almak çok zor ise (misal 10 çift jumbodan senede en fazla 10 tane kuş alınıyordur) fiyat farklılığının nedenini anlayabilirim.ama yinede fiyatların bu kadar uçuk olması bana çok saçma geliyor( yerli mubişler 15-20 tlden başlarken tepeliler 200-250 tl gibi uçuk fiyatlardan satışa sunuluyor.üretici arkadaşlar yanlış anlamasın. ama evinde bu mubişlerden beslemek isteyen bir çok arkadaş eminim fiyatlardan dolayı vazgeçiyordur

diğer aklımı karıştıran soru ise dişilerin kızışması ile ilgili. yok vitamin koy, yok vitaform, yok nijer tohumu. bunlar kendi doğal ortamlarında bu sayılan ürünleri buluptamı kızışıyor. bu hayvanlar sürü psikolojisiyle haraket eden kuşlardır. benim düşüncem evinde bir çiftten fazla kuş besleyenlerin dişilerinin kızışması evinde tek çift besleyenlere nazaran daha kuvvetlidir. yani bu varsayılan ilaçlar sadece bakımları ile ilgilidir. kızıştırmaya felan yaramaz. bunlar benim düşüncelerim. siz neler düşünüyorsunuz.

Gürkan BULUT

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
BULUT
doğal ortamlarında kafeslerde de yaşamıyorlar.  madem siz kafeste besliyorsunuz o zaman onların biyolojisine en yakın ürünlerle bakımlarını yapmakla mükellefsiniz. ve şundan da eminim ki doğal ortamlarında o saydığınız ürünlerin çok daha iyilerini bitkilerden, tohumlardan ve minerallerden karşılıyorlardır. saygılarımla.

brhmcskn

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
coşkun
Gürkan arkadaş doğru söylemiş. Zor bakılıp, büyütülen her kuş pahalı olur. Ayrıca birde şekil önemli. Elmanın armudun bile irisi pahalı, ufağı ucuz. Tek tip beslenen hayvanlarda genelde stres olur. Mamalar ve vitaminler onların beslenmesini güçlendirerek stresi azaltır. Doğal ortamda stres denen birşey olmaz zaten. Ayrıca onlar ihtiyaçlarını bilerek ona göre beslenirler. Fakat kafeste böyle şansları yoktur. Umarım yeterli olur. Kuşu altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş. Saygılar..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
üretimi zor olan şey ne olursa olsun her zaman pahalıdır. Kuşların bakımı noktasında doğda hayvan istediği her seyi kalciyum mineral vitamin protein yağ vs vs gibi şeyleri doğada bulabilir ve vucudun istediği direnci kaznmasına yardımcı olur. ma malesef kafeste sadce bazı kişiler için söylüyorum... beyaz darı ile kuş besliyor sonra bu kuş niye hasta niye eşleşmiyor nye zayıf kalmış gibi sorular geliyor. mesele ondan kaynaklanıyor...

hicaz

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
GÖKTEPELİLER
bencede doğal olması gerek