Akraba evliliği :)

Tuğkan

Üyemiz
Adı
Tuğkan
Soyadı
Sert
Babayla kızını yada anneyle oğlunu yada kardeşleri birbiriyle eş yapıp yavru alsak nasıl sıkıntılar olabılır?

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Valla benimde merak ettiğim bir konu açıkcası.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
önerilmeyen bir durumdur bu
sakat yavrular veya boyları küçük yavruların çıkabileceği söylenir..

polat_pool

Üyemiz
Adı
polat
Soyadı
bostancıoğlu
Ana baba ile yavrulaş eşleştirilebilinir bazı cinsler böyle elde edilir,sorulursa açıklamayı yapabilirim.Ama kardeşler birbirleriyle eşleştirilmez

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Olur yapılabilir, erkek kuşum dişisini redetmeye başlayınca, erkeği kendi yavrusuyla çifleştirdim. 3 kuluçka geçirdiler yavruların maşallahı var, şuan 4. kuluçkasındalar hiç bir sorunla karşılaşmadım. Zaten araştırıpta eş yaptım ikisini.
Kardeş kardeşe eş yapmak tavsiye edilmiyor.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Polat BOSTANCIOĞLU' Alıntı:
Ana baba ile yavrulaş eşleştirilebilinir bazı cinsler böyle elde edilir,sorulursa açıklamayı yapabilirim.Ama kardeşler birbirleriyle eşleştirilmez
bu daha da ilginç bir bilgi.Genetik çok farklı bir bilim dalı...
Sırlar alemi resmen..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
BU TARZ EŞLEŞTİRMELERDE 1. KULUÇKANIN YAVRULARI BİRBİRİ İLE EŞ YAPILMAZ AMA 2. KULUÇKANIN YAVRULARI İLE 1. KULUÇKANIN YAVRULARI EŞ OLUR YANİ BATIM FARKLI OLACAK BUNLAR ANA BABA KARDEŞ DİNLEMİYOR ÖNÜNE GELENE SALDIRIYORLAR rotfl rotfl
AMA EN SAĞLAMI FARKLI KANLARI BİR BİRİNE VURMAK.....

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
BU TARZ EŞLEŞTİRMELERDE 1. KULUÇKANIN YAVRULARI BİRBİRİ İLE EŞ YAPILMAZ AMA 2. KULUÇKANIN YAVRULARI İLE 1. KULUÇKANIN YAVRULARI EŞ OLUR YANİ BATIM FARKLI OLACAK BUNLAR ANA BABA KARDEŞ DİNLEMİYOR ÖNÜNE GELENE SALDIRIYORLAR rotfl rotfl
+1

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
+ Küçük yavrular elde etmiş olursunuz...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Polat BOSTANCIOĞLU' Alıntı:
evet yorum doğru fakat farklı cinsler değilde  yavruların ilk kuluçka yavruları kadar iri olmalarını sağlamak için böyle çiftleştirmeler yapılabilir ..... ama kardeş eşleştirilmesi önerilmez

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Cihan AYTAN' Alıntı:
evet yorum doğru fakat farklı cinsler değilde  yavruların ilk kuluçka yavruları kadar iri olmalarını sağlamak için böyle çiftleştirmeler yapılabilir ..... ama kardeş eşleştirilmesi önerilmez

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Babayla kızını yada anneyle oğlunu eşleyerek gen toplama (belirgin/istenilen vasfı arttırma) çalışmaları yapılıyor. Kardeşlerin birbiriyle eşlenilmesi gelecek bireylerin ufalması ve hastalıklara karşı düşük dirençli olmalarına sebep oluyor (Önerilmez).
  Bir uzman tezi: "Kuzenleri eşleyebilirsiniz" der.