Albino cinsi ile ilgili _lütfen yardımm

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
arkadaşlar bende 1 çift albino ve lutino var.yaklasık 8 aydır bakıyorum.beyaz kuş satın alırken erkek olma ihtimali yüksek denilmişti.ancak zaman içerisinde 8 aylık oldular.beyaz kusun cere rengi cok acık mavi.diger lutinonin ki beyaz.lutino dişi denildi._---beyaz olan kus 8 aylık sürede hiç harektli değil, korkak lutino ise onu her daim kafese başka koyduğum kuşlara karsın koruyor.ve daha baskın.hatta lutino(sarı) albinoyu besliyor.(ağzına kusuyor) ben bu durumu anlamadım.iki kuşunda dişi olma ihtimali varmıdır.

burada bir cok arkadaşım bana albinoların %90 erkek olduğunu söylemişti.aşagıda bir siteden aldığım makalede bunun tam tersi olarak albinolar(beyaz cins) %90 dişi olabileceğinden bahsediyor.bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum.bekleyim mi kuşların durumunu ? ne yapayım.yardımlarınıza ihtiyacım var.yorumlarınız benimiçin önemli teşekkürler dostlar.

Albino muhabbet kuşları adlarından da anlaşılacağı gibi beyaz tüylü ve kırmızı gözlü muhabbet kuşlarıdır. Veteriner hekimler arasında tavşan kuş olarak da adlandırılırlar.

Albino(beyaz) Muhabbet kuşu fiyatı 75 – 150 TL arasında değişmektedir.

Ülkemizde albinoların %90’ı dişidir. Erkek albino muhabbet kuşları çok zor bulunur. Muhabbet kuşlarında cinsiyet tayini yapılırken cere kısmı “koyu renk ise erkek, açık renk ise dişi” olduğu düşünülür. Fakat Albino türü muhabbet kuşlarında bu tam tersidir. Gagasının üzerindeki burun kısmı pembe ve soluk renkte olan kuşlar erkektir. Albino muhabbet kuşlarına parlak ışık altında dikkatlice bakıldıgında kanat tüyleri mavi, açık mavi ve açık yeşil renkli görülebilir. Bu onların cezbedici özelliklerinden bir tanesidir fakat deri hastalıklarına karşı dayanıksızdırlar.
-alıntıdır.

ŞEMSETTÜN SEVÜNÇ

Uzman Üyemiz
Adı
şemsettin
Soyadı
SEVİNÇ
Cerelerinin net olduğu bi resim yükleyebilirseniz anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır sanırım

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ

kuşlar vahşi çekebildiğim net fotolar bunlardı.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

nnkara

Üyemiz
Adı
NURİ
Soyadı
KARA
dogan bey cınsıyet hakkında net yardımcı olamıycam ama albıno kusunuzda mantar olusumu var bence tedavı etmenız gerek

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
ilginize teşekkür ederim Nuri bey.vazelin krem ile tedavi uyguluyorum.

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Albino dişi Lütünoyu biraz daha geriden fotograf alsanın renk biraz daha belirginleşik..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Albino kuş dişi ve mantar başlamış, lutino içinse daha net resimler gerekiyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İkisi de dişi albinonun gagasında mantar var. 1 hafta her gün 1 kere olacak şekilde vazelin sürün.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
ikiside erkek gibi duruyor.çeresininde morluk varsa erkektir,açık mavi,gök mavisi gibi renkler varsa dişidir.ikisininde çeresinin kenarı mor renk gibi görünüyor.resimler daha net olsa daha iyi cevaplar verebilirdik confusedtw

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
ikiside erkek gibi duruyor.çeresininde morluk varsa erkektir,açık mavi,gök mavisi gibi renkler varsa dişidir.ikisininde çeresinin kenarı mor renk gibi görünüyor.resimler daha net olsa daha iyi cevaplar verebilirdik confusedtw
Cevabınız ve verdiğiniz bilgiler normal renkte muhabbet kuşları için kullanılan kriterler. Lutino ve albinolarda cinsiyet pek diğerleri  gibi kolay değil. Kuşların ikisinin dişi olduğundan eminim.