albino disi yavru vermez mi

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
disi kirmizi gozlu bembeyaz 9 aylik bir albino aldim.baska bir kuscu albinolar yavru vermez dedi.yanina gri bir cek eerkek koydum.yavru alma ihtimalim yok mu.varsa ne renk yavru cikabilir

gurur35

Üyemiz
Adı
Gurur
Soyadı
Şen
Albinolar yavru vermez diyen kimse güzel bi yalan atmıs sana nası yavru vereceğini kmse bilemez h.olsun inşallah yavrularını alırsın  ;D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Allah Allah o nasıl sallamakmış :) Benim bir çiftimin dişisi albino gayette güzel yavru veriyor maşallah. İnşallah sizde güzel yavrular alırsınız. Ben bir yakınımızdan tam tersine albinoların çok yavru verdiğini duymuştum doğruluk derecesini bilemiyorum ama. Rengine gelince onu bilemeyiz benimkinin erkeği mavi yavrular şöyle çıkıyor: http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,23105.msg313651.html#msg313651

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yavru verir niye vermesin ki . Yavruların renk meselesini ise Allah bilir

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Gerekli bakım ve ortam sağlandığı taktirde Albinolarda diğerleri gibi yavru verebilir tabiki, Diğerlerinden hiç bir farkı yoktur, beyaz tüyleri ve kırmızı gözleri dışında.. Çıkan yavruların çoğu muhtemelen gri ağırlıklı olabilir, Çünkü gri oldukça baskındır, Ama genetik tabiki bu süprizlerle dolu kesin bişey demek çok zor.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim mübarek akşam çok canım sıkılmıştı şimdi içim rahatladı ALLAH C.C. razı olsun

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
MUHABBET KUŞLARINDA ALBİNO MUHABBET KUŞLARI NORMAL KOŞULLARDA MAVİ MUHABBET KUŞLARININ RENK HASTASI MUTASYONUDUR LUTİNOLARDA YEŞİL GENETİĞE SAHİP MUHABBET KUŞLARININ RENK HASTASI BİREYLERİDİR KENDİSİ BEYAZ YÜZÜ SARI VEYA TOZ SARILI OLANLARDA NORMALDE MAVİ TONLARINDAKİ GENETİĞE SAHİP SARI YÜZLÜ BİREYLERİN RENK HASTASI MUTASYONUDUR MUHABBET KUŞU GENETİĞİNDE ALBİNO VE LUTİNOLARDA BASKINLIK YİNE KENDİ GÖRÜNTÜLERİNE DOĞRUDUR FAKAT GENELDE ANA MANTIK OLARAK BİR LUTİNOYA VE ALBİNODAN HER RENK ÇIKABİLMEKTEDİR  BUNA RAĞMEN BİR YAN BASKINLIK ŞEMASI OLUŞTURULACAK OLURSA LUTİNOLAR AĞIRLIKLA SARI VE YEŞİL RENKLERİ YOĞUNLUKTA BARINDIRAN BİREYLER DOĞURMAKTA ALBİNOLAR İSE BEYAZ VE MAVİ RENKLERİ VUCUTLARINDA BARINDIRAN BİREYLERE EBEVEYN OLMAKTADIRLAR  BU OLASILIK TAŞIDIKLARI GENETİK RENK KODLARI İLE VE EŞLEŞTİRİLDİKLERİ KUŞUN RENK GENETİK BASKINLIKLARI İLE DE DOĞRU ORANTILI OLARAK BASKIN GEN SÜRÜMÜ MANTIĞINDAN YAVRU VERMEKTEDİRLER BUNLARDADA YİNE RENK VE IRK ARITMA YÜRÜTÜLEBİLİR ALBİNO VE LUTİNOLARIN HER İKİ RENGİNDE ERKEK VE DİŞİLERİ MEVCUTTUR ERKEĞİ VE DİŞİSİ LUTİNO VE YA ALBİNO OLARAK SEÇİLEN BİR ÇİFTİN 6-7 KUŞAK SONRA SADECE ALBİNO-LUTİNO YAVRULAR DÜNYAYA GETİRME OLASILIĞI BÜYÜK ORANLA MUHTEMELDİR KOLAY GELSİN ...

can501

Yeni Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
Karabaş
ya işte tamda buna çok sinir konu önemli değil ya bi konudan bilmese bile bi yorum yapanlara çok kızıyorum albino neden yavru vermiyor desen açıklayamayacak ama yavrulmaz yanıtı verebiliyor :) benimde albinom vardı ben yavru aldım :)

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
  Kardeş sadece sabır işi Allah emeklerini inşallah zayi etmez Albino yavru vermez diyen arkadaşına bunları gösterebilirsin bunlar emeklerin karşılığı ....Allah herkeze daha iyilerini versin İnşallah.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş katırlık yani yavru vermeme aynı aileden olup kromozom sayısı yada eş kromozom sayısı farklı olma durumudur muhabbet kuşunun fenotip özeliğidir  albino yada lutino oluşu yani kromozomal bi bozukluk değildir haliyle yavru olur.