albino kuşlarım dişi mi erkek mi ?

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
farklı ikinci çekilen büyük kardeşi erkek olanın gagası normal kuşlardaki gibi mavi olması gerekmio mu? :)

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
6 aylık bi albino türünde cinsiyet tayini yapabilirsin ama 1 aylık 2 aylıkta yapamazsın bende bi creamino vardı yani albino cinsinden bu kuş u 4 kuşçuya götürdüm hepsi erkek dedi sayfalarda da aynı şekil ama kuş 6 aylık oldu tüy attı bi baktım ceresi kahverengi oldu şimdi yanında erkek var çiftleşme aşamasındalar :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
İlk resimdeki erkek gibi duruyor 4-5 aylıkken net belli olur , 2.resimdeki eksinlikle dişi beyazlık var.

2.sorunun yanıtına geleyim pembe ve eflatun olur albino erkeklerin ceresi. farklıdır yani

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Soner ÖZ' Alıntı:
6 aylık bi albino türünde cinsiyet tayini yapabilirsin ama 1 aylık 2 aylıkta yapamazsın bende bi creamino vardı yani albino cinsinden bu kuş u 4 kuşçuya götürdüm hepsi erkek dedi sayfalarda da aynı şekil ama kuş 6 aylık oldu tüy attı bi baktım ceresi kahverengi oldu şimdi yanında erkek var çiftleşme aşamasındalar :)
benim lutinoya 3 ay erkek dediler 3ay sonrasında bu coştu hergn farklılaşıyor ceresi sonra dişi olduu çıktı :D

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
bn bi üreticide gördüm kuş bembeyaz ceresi masmavi onun nedeni nedir

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Medeni ÖZER' Alıntı:
bn bi üreticide gördüm kuş bembeyaz ceresi masmavi onun nedeni nedir
çift faktör deniyor onlara yavruları spangle veren bi cins olarak biliyorum,siyah gözlü farkı bu

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
sendekiler albino,bu aralar baya talep var dikkat ediyorumda herkez arıyor :)

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
erkekse çok iyi oldu elimde dişide var peki ikisini çiftleştirisem beyaz mı çıkar ?

ŞEMSETTÜN SEVÜNÇ

Uzman Üyemiz
Adı
şemsettin
Soyadı
SEVİNÇ
hayırlı olsun ikiside dişi anne veya baba albino değilse taşıyıcı kuşlardan aldığınız albino yavrunun erkek olma ihtimali yok denecek kadar azdır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence ikisi de dişi. Albinolarda tahmin biraz daha zordur ama bunlar belli gibi ikisi de dişi gibi geliyor. Zaten erkek albinolarda mavi cere olmuyor pembe cere oluyor ancak bu kuşların burun deliklerinin etrafı beyaz (ikisinin de) Yanılma payım sadece ilk kuşta olabilir.