Albino(sarı) muhabbet kuşlarımın cinsiyetleri...

unface123

Yeni Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
tiryaki
Merhabalar....
Geçen gün kuşçuda görüpte aldığım kuşlarım hakkında cinsiyet tahmini yapamıyorum. Araştırdım fakat emin olamadım. Albinolar da cinsiyet tahmini çok güç oluyormuş. İkisininde burun çevresi benzen gibi fakat biri ayakları açık tünüyor biri kapalı sanki. Emin olamadım. Siz değerli ustalar kesin bir cevap verebilir misiniz?
Teşekkürler

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Dik duran erkek yatık olan dişi gibi görünüyor cereler tam seçilmiyor ama öpüşme kurlaşma varsa dediğim gibi.Kuşlarınız lutino bu arada albino beyaz renk pigmenti olmayan kuşlardır ve lutino , albinoların tek factörlü erkeklerinde cere mavileşmez pembe, eflatun kalır.

unface123

Yeni Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
tiryaki
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Dik duran erkek yatık olan dişi gibi görünüyor cereler tam seçilmiyor ama öpüşme kurlaşma varsa dediğim gibi.Kuşlarınız lutino bu arada albino beyaz renk pigmenti olmayan kuşlardır ve lutino , albinoların tek factörlü erkeklerinde cere mavileşmez pembe, eflatun kalır.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler Onur Bey,
Çifti yeni aldım daha bir hafta oldu ve kurlaşma olmadı. Cerelerini daha yakından çekip yeni foto ekleyeceğim. Sanırım daha genç olduğu için erkek olanın ceresi pembeleşmedi. Bu lutinolarda cinsiyet tahmini baya zormuş...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Faruk TİRYAKİ' Alıntı:
Bilgilendirmeniz için teşekkürler Onur Bey,
Çifti yeni aldım daha bir hafta oldu ve kurlaşma olmadı. Cerelerini daha yakından çekip yeni foto ekleyeceğim. Sanırım daha genç olduğu için erkek olanın ceresi pembeleşmedi. Bu lutinolarda cinsiyet tahmini baya zormuş...
Çok zor değil aslında burun deliklerinin etrafında bariz beyazlık olanlar dişidir ama davranışlarda önemli yerliler ve çek kuşlarda durumlar farklılaşabiliyor bu arada kafes bana ufak geldi ve yuvalık ters kapıya takılmış hareket alanları kısıtlanmış. Yuvalığın yana takılması daha uygundur.Hatta kafeslerinide üç kapılı boyasız tel kafes alıp genişletebilirsen yavru alma şansını arttırır, kuşların daha iyi gelişmesin sağlarsın.

unface123

Yeni Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
tiryaki
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Çok zor değil aslında burun deliklerinin etrafında bariz beyazlık olanlar dişidir ama davranışlarda önemli yerliler ve çek kuşlarda durumlar farklılaşabiliyor bu arada kafes bana ufak geldi ve yuvalık ters kapıya takılmış hareket alanları kısıtlanmış. Yuvalığın yana takılması daha uygundur.Hatta kafeslerinide üç kapılı boyasız tel kafes alıp genişletebilirsen yavru alma şansını arttırır, kuşların daha iyi gelişmesin sağlarsın.
Eve gidince cerelerine daha dikkatli bakacağım Sağolun. kafes daha önce besleğidim tek muhabbete ait. Bunlar için çifthane alacağım inşallah...