ALBİNO yavru almak.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ustalardan akıl istiyorum mümkünse.

Benim Albinolara ayrı bir ilgim var. Albino yavru almak konusunda nasıl ustalaşabiliriz.
Sadece Albino yavru almak ve üretmek istiyorsak. Neleri göz önünde bulundurmalıyız. Başımıza bu süreçte neler gelebilir.

Bu ilk mesaj içerisinde geçerli tavsiyeleri numaralandırıp ihtiyacı olan için derlemek istiyorum.  Tecrübe fikir ve soruları olan varsa buradan paylaşabilirmiyiz.

1- Sanırım daha nazik bir yapıları var.
2- 2 adet ALBİNO nun yavrusu daha ufak albino yavru mu verir. Rengi ararken yavruyu ufaltmamak için nelere dikkat edilmeli.
3- Her ALBİNOnun yavrusu albino çıkar diyebilirmiyiz. Dede ve geriye doğru ailede nelere dikkat edilmeli.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Canan NUMAN' Alıntı:

Benim Albinolara ayrı bir ilgim var. Albino yavru almak konusunda nasıl ustalaşabiliriz.
Sadece Albino yavru almak ve üretmek istiyorsak. Neleri göz önünde bulundurmalıyız. Başımıza bu süreçte neler gelebilir.

Bu ilk mesaj içerisinde geçerli tavsiyeleri numaralandırıp ihtiyacı olan için derlemek istiyorum.  Tecrübe fikir ve soruları olan varsa buradan paylaşabilirmiyiz.

2- 2 adet ALBİNO nun yavrusu daha ufak albino yavru mu verir. Rengi ararken yavruyu ufaltmamak için nelere dikkat edilmeli.
3- Her ALBİNOnun yavrusu albino çıkar diyebilirmiyiz. Dede ve geriye doğru ailede nelere dikkat edilmeli.
Canan hanım bu konuda çok çok fazla bi bilgim yok fakat.
1- Bende 2 adet albino ve 1 adet lutino var ve naziklik konusunda diğer kuşlarımdan farkı yok.
2- 2 albino yavrusu ufak yavru vermez bakımına kuşun eşleşmeye kadar ve eşleşme zamanlarındaki yemleri mamalarına dikkat edilirse anne baba boyutlarından düşük olmaz.
3-Her albinonun yavrusu ( DUYDUGUMA) göre albino çıkmıyormuş fakat bunu albino çiftimizin yavryusunu anne ve baba ile eşe atarsak öyle öyle Kandaki baskınlığı arttırırz diye düşünüyorum. 2 3 kuluçkadan sonra yavruların %80i albino olur diye düşünüyorum.

Tabiki cevabımdaki bilgi eksik yanlış noktalar olabilir. Genede Ustalar daha iyi bilir. İyi günler.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Teşekkürler dayanıklılık konusuna özellikle sevindim.

Bazı gördüğüm albinoların göz çevresindeki tüyler daha mı az.
Yoksa diğer renkler gibide beyaz olduğu içinmi dikkat çekiyor veya tesadüf mü etti ince tüy durumundan mı ben öyle gördüm bir kaç kere üst üste.

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Albino kuşu dayanıklılığı konusunda bir ayrıcalığı yoktur * Göz cevresi tüğlerde diğerlerine göre açık renk tüğ olduğundan insan gözüne öğle gözüküyor.*Mesela  baskın mavi ve Gri spangleden Albino yavrusu çıktığını bilirim. ayrıca bunu denedim halende eşler devam ediyor  Lütino ve albino çiftten Lütino daha çok çıkıyor. ve başka çift albino ve parçalil imondan  albino yine az çıkıyor tek çare dede tarafını araştırıp her ikisi albino eş olması durumunda albino olur kanatindeyim.

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Canan Hanım;

Ben de Albino ve Lutinolar ile ayrıca çalışmak istiyorum.

Erkeği yada dişisi Lutino olan kuşlarım var yavruları Albino yada Lutino çıkmıyor. Ama anne babaları farklı renklerde olan kuşlarım var yavruları Albino ve Lutino :)
Ben şu anda Albino ve Lutinoları ayırıyorum. Bu kuşlarımı kendi aralarında eşleştirmeyi düşünüyorum. Onların yavrularından da Albino ve Lutinoları ayırıp onları da kendi aralarında eşleştirip böylece ırkı saflaştırmak gibi bir düşüncem var :)

Ben böyle bir çalışmayla birkaç nesil sonra Albino ve Lutinolardan alınan yavruların çoğunlukla Albino ve Lutino olacağını düşünüyorum.
Farklı bir düşüncesi olan arkadaş varsa tavsiyelerini almak isterim :)

Yavruların küçülmesi daha çok kan karışması dediğimiz aile içi eşleşmelerin sonucunda oluyor diye biliyorum. O yüzde sanırım  Albino ve Lutino eşleşmelerinde böyle bir problem meydana gelmez.

Hakkımızda hayırlısı olur inşaAllah :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Soy agacinda ne varsa onlari görmek mümkündür, ... tabi yumurta icinde neler nelere agir basar bunu kimse bilemez, ... Allah`tan gayri, ...

Ressesiv bir ku$ ile dilediginizi birbirine e$ edin, beyaz, yani Albino cikma ihtimali olur, kirmizi göz olur ise Albino olur, siyah göz olur ise Spangle olur, ...

Boy konusu icin, ilk cümlemde ne dediysem oda gecerli, bebek mamasini bol alirsa yavrular neden ufalsinlarki, yavru icin PROTEIN PROTEIN PROTEIN, ... yani dogadaki gibi bizi ve saglikli geli$meleri gerek, tabi dogadakiler Jumbo degil, kis kivrak yapilara sahipler, her gün ve her an ölüm kalim mücadelesi icindeler, ... bizim himayemizdekiler cennete desek yeridir, ... umarim öyledir, ...

Saf olsun istiyorsaniz, saf Albino ile yola cikin, sonucu sizi mutlu edecektir, hatda Albinoyu Lutinoya e$ ettiginiz vakit ikisindende alabilirsiniz, ... kolay gelsin  :)

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Benim normal mutasyon mavi erkeğimle albino dişimin 4 adet babanın tıpatıp aynısı yavruları olmuştu :D

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Canan NUMAN' Alıntı:

canın hanım 2 albino ciftleştirdiginde yavrular ufak olacak diye bir deyim söz konusu değildir.. hatta albino ve lutino üretmek isterseniz ki bunların erkegi zor cıkıyor.. albino yada lutino disiniz varsa.. erkek olarak mavi parcalı ama beyazı bool mavisi cok az olacak bir erkekle ciftleştirirseniz.. albino erkek yavrular alabilirsiniz.. bunun dısında zaten diger kuslarda kan taşıyıcıklık durumlarına gore albino ve lutino yavru cıkarabiliyorlar.. ama albino x albino, lutino x lutino  eslestirilmelerin % 90 nından albino ve lutino yavrular cıkar.. bunlardan cıkan yavrularıda caprazlama yaparak erkek yavru annesiyle disi yavru babasıyla hatta disi oranı biraz fazla cıkacagından babalarını 3 yavru disiylede aynı ayna ciftleştirebilirsiniz.. bu sekilde ırkın boyu kuculmeyecektir.. saygılar

kocan

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
koçhan
arkadaşlar merhabalar benimde elimde 1 çift mavi kuşum var 3 ağız yavru aldım ilk iki ağız  yavrular mavili yeşilli çıktı üçüncü ağız üç tane yavru aldın üçüde kırmızı göz albino çıktı