Alkatraz Kuşçusu / Birdman of Alcatraz

Web sitesi
www.facebook.com
Adı
İbrahim
Soyadı
ÇETİNER
Bir kuşçuyu konu alan en güzel film: Alkatraz Kuşçusu/Birdman of Alcatraz
Kıymetli kuşbaz dostlarım,
Takriben 10 yıldır sıkı bir film izleyicisiyim. Hollywood’dan Bollywood’a, İran sinemasından Rus sinemasına pek çok klasiği tüketeli epey zaman geçti. Fakat her nasıl olduysa kuşçulukla ilgili çekilmiş en güzel filmi görmemişim. Dün gece izledim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Filmlerdeki hayvanlarla ilgili yaklaşımlar genelde, hayvanla haşır neşir olmamış senaristlerin kaleminden çıktığı için epeyce sığ olurlar. Hayvanın psikolojisini ve fizyololjisini derinlemesine inceleyen film –benim hatıladığım- yok. İşte bu film bu yokluğu dolduruyor hem de en ihtişamlı şekilde.
Filme konu olan kuş ‘kanarya’dır. Kanaryacılar daha da zevkle izleyeceklerdir. Ola ki filmi izlerseniz, yorumlarınızı eklemenizi beklerim.

Not: 1962 yapımı filmin İMDB puanı 7,8. En iyi erkek oyuncu da dahil 4 5 alanda Akademi ödüllerine aday gösterilmiş bir performansı var filmin.
Dublajlı versiyonunun olacağını zannetmiyorum. O yüzden altyazılı versiyonunun linkini paylaşacağım: http://www.altyazilifilm.org/birdman-of-alcatraz-1962.html

Uyarı: Vasat diziler ve filmlerin mübtelası iseniz bu film çok ağır kaçabilir. Sinemanın sanat boyutunu da fark etmiş ve o algıyla film izliyorsanız ise bulunmaz Hint kumaşını buldunuz, gözünüz aydın  :)
İyi seyirler…