Allah rıızası için acil yardım!!!!

Slckdrmz1

Yeni Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Dadaş
Arkadaşlar benim kuşlarım 6 adet yumurta yapmıştı ilk yumurta 31 ekimde gelmişti hepsi dolu dün itibariyle ilk yumurtanın çıkmasını bekliyordum fakat çıkmadı bugün bi bakayım dedim ilk yumurta delinmiş gibi çatlaktı ve siyah gibiydi hafifçe açtm yavru ölmüştü hatta yumurtanın içine kaka bile yapmıştı. Şimdi ikinci yumurta da hafif çatlamış ama daha 1 günü var çıkması için onda da aynı sorun olur mu. O da kıramazsa yumurtayı ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun

Slckdrmz1

Yeni Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Dadaş
Teşekkür ederim kardeşim ama ilk yumurta kırılmamıştı biraz çatlamış ve yavru içinde ölmüştü diğerleri de öylemi olacak acaba diye korkuyorum şimdi ikinci yumurta da biraz çatlwmış yavrunun sesi geliyo içinden

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ömer Dadaş,
Yumurtanın içinden cikleme sesi geliyorsa ve kabuk yüzeyinde küçük kırılmalar var ise çıkım başlamış demektir. Bu noktada hemen müdahaleye gerek yoktur. Doğal yollardan o yavrunun çıkması gerekir. Ancak siz ilk sesi ve kırığı farkettikten 12-16 saat sonra hala yumurtadan çıkamamışsa o minik kırık noktasından başlayarak yardımcı olabilirsiniz.
Daha önce müdahale etmeyiniz.