GÜNAY DÖNMEZ ABİMİZDEN ALINTIDIR
BU SEBEPDENDE OLABİLİR
Evet, aslında sadece okaliptüs yağı ile değil de, okaliptüs bitkisinin kendisini kullanma yöntem ve sebepleri burada bayağı işlendi. Örneğin yaprakları yuvalık talaşı içine karıştırılarak bit-pire üremesini engellemek gibi.
Tüyü yolmaya gelince, okaliptüs ağacının bu soruna çare olduğunu sanmıyorum ama oluyorsa da şaşırmam

Benim gözlemlediğim şey anaçların değil de, yuvalıktaki yavruların bir-birlerinin tüyülerini yolması oldu. Tüyü yolma iyot eksikliğinden kaynaklandığını sanmıyorm, kafeslerimde kalamar kemiği (kalsyum dışında ayrıca bol miktarda doğal iyot içerir) ve mineral blok (içerisinde potasyum iyodür bulunur - bir diğer iyot kaynağı) takılı...yani iyot eksikliğinden kaynaklandığını sanmıyorum. Tüyü yolma sebepleri bence farklı, mamayla yemle verilemeyen mineral ve eser elementler eksikliğinden kaynaklanıyordur. Kuşun bu ihtiyaçlarını gidermenin en garanti yolu bana göre kaliteli katkı maddeleri kullanmaktan geçiyor. Örneğin birçok marka multivitaminler var, her birinde şukadar vitamin + şukadar mineral filan yazar...ama önemli olan bir detay var. Mineral ve eser elementlerin kuşa fayda edebilmesi için öncelikle kuş metabolizması tarafından kullanılabilir olması gerekiyor. Bir kuşun bağırsakları vitamin, mineral ve ser element emilimi yapabilmesi için, kullanılan ürün o şekilde tasarlanmış ve üretilmiş olması gerekiyor. Örneğin Nekton firmasının ürettiği Nekton-S multivitamini o şekilde tasarlanmış, 13 vitamin + 18 mineral + 6 eser elemint kullanılmış ve bunlar
L Formunda Parçalanmış şekilde üretilmiş. Kısacası L formunda parçalanmamış vitaminler (kuşun bağırsakları tarafından emilip vücuda verilebilen) kuşlarımıza hiç bir faydası yok, yukardan girer ve hiç bir fayda sağlamadan olduğu gibi aşağdan çıkar.
Yavaş veya eksik tüyü gelişimi, tüyü yolma gibi sorunlara karşı kullanılan diğer harika bir ürün de Spirulina Yosunudur. Spirulina dünyada doğal proteyin kaynağı olarak en yüksek protein oranına sahiptir - %67 saf doğal protein içerir, yumurtadan neredeyse tam 60 kat fazla. Piyasada koyu yeşil (neredeyse siyah) renkli toz halinde satılır. Spirulina bu forumda daha evvel birkaç kez işlendi, dilerseniz arama kısmından arattırıp inceleyebilirsiniz.
Kuşlarımızın ihtiyaç duyduğu besin değerlerini günlük verebilirsek, tüyü yolma, eksik veya yavaş tüyü gelişimi gibi sorunlar zamanla ortadan kalkar.