abiler benim 3 tane yavru muhabbetim var bunlar yuvadan yeni çıkmışlardı annesi 1 taneisni dövmüşş eve geldim ağzı burnu kan gagası oynuyor çeksem kopacak napmam lazım lütfen yardım edin lütfennn !!!! :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
hayvanı nasıl dövmüş var ya rahatsız olmasınlar diye odalarına girmiyorum eve geldim kuşlara bakıyodum biri ayakta duruyodu biri yatıyodu hayvana bi baktım ki ağzı burnu kan anneisnin kafasını koparasım geldi beynim döndü şimdi teramycn yara kremi sürecem şimdi inşallah iyileşir :-[ :-[ :-[ :-[
yok abi dişi dövmemiş erkek dövmüş ayırdım şimdi fark ettim erkeğin ağzının hemen altındaki tüyler kan olmuştu çünkü inşallah iyileşir ama önemli olan besin alabilmesi yoksa hayvan açlıktan ölür gagası oynuyor ya hani bi çocuğun dşi sallanır ya onun gibi erkeği ayrı odayamı koyim yoksa yan yana durabilirler mi ayrı kafeslerde bide anne o hayvanı besler mi şimdi yavrulukta bitane daha yavru var oda çıkmak üzere onun yanına koydum anne onu besleyince bunuda beslesin diye Allahım şifa versin çok üzüldüm hayvana
Öncelikle geçmiş olsun bazı huysuz erkek kuşlar yavru yuvadan tam atlamadan dişiyle tekrar eşleşmek istiyebilir bu gibi durumlarda yavruya veya dişiye vurup yaralıyabiliyorlar böyle durumlarda üreticinin kuşlarını iyi gözlemlemesi gerekir ve erkeği yavru büyüyene kadar ayrı kafese almak gerekir .Yavru kuşuna gelince eğer gagasının yanından et kısmından yaralandıysa iyileşir ama gaga kopacak derecede yaralandıysa etteki yaralar iyileşse bile gaga tekrar yerine kaynamıyor. şimdi yapman gereken erkeğini ayırıp yavruya bakıyorsa annesinin beslemesine bırakman eğer yeterli derecede annesi doyurmuyo ise senin şırıngayla takviye etmendir bundan sonrasını zaman göstercek.inşallah yavrun sağlığına kavuşur bundan sonra böyle takımları daha iyi gözlemleyip iş bu hadde varmadan farkedip erkeği dişiden ayırmalısın.Tekrar geçmiş olsun.
önceki başlığındada belirttim
yuvrular buyuduğunde hemen ayırmanız gerekir
ve dişinin kafasını koparmayın bu onların doğasında var...
sızı mama hazırlayın (forumda tarifleri mevcut) ve sırınga ile besleyin geçmiş olsun
ama muhtemelen ölecek
ve son bir şey
her yorum yazana inanmayın.
diğer başlıkta arkadaşın biri yavrular kalsın bir şey olmaz yazmıştıya!!!
Burak Bey arkadaşlar genelde zaten yazmışlar. Ama bende ilk defa erkeğin yavru dövdüğünü duydum. Bu tür şeyler hep dişiler tarafından oluyordu. Arkadaşlarında dediği gibi yavru kuşun durumu anladığım kadarıyla baya kötü. Sadece dua edin. İnşallah düzelir. Dişiyi denemek lazım. Eğer bakmıyorsa erkekle yavruları dişiden ayırarak başka bir yere ayırıp orda erkeğe baktırabilirsiniz. Yavrular yem yemeye başladıktan sonra yine çifti bir araya getirebilirsiniz. Bu tür olaylar çoğunlukla yem kırmaya başlayan yavru kuşların başına geliyor.
Saygılar...