ALLAH RIZASI ICIN YARDIM

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
ARKADAŞLAR PET SHOPDAN GECEN HAFTA 8 KUS ALDIM NERDEYSE HEPSI OLDU BUGUNDE KENDI 4 KUSUMDAN BIRINE OLDU NEDEN BOYLE OLUYOR KUSLAR ISHAL FILAN DEGIL BI ANDA OLUYORLAR NEDEN OLABILIR KORKUYORUM GERIDE KALANLAR ICIN ALLH RIZASI ICIN BISEY ONERIN

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
burak kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
hepsi aynı anda ölüyorsa yedikleri veya içtikleri sudan yada ortamdaki havadan zehirlenmiş olabilirler.öncelikle kullandıgın yemleri şimdilik kullanmayı bırak bir kenara koy yeni kuşlarına yeni yem al.sularına vitamin ekliyorsan sadece içme suyu ver.suyu musluktan felan koyuyorsan bir süreligine içme suyundan ver.kuşlarını evin içerisinde besliyorsan hamam böcegi ilacı felan sıkılmışsa odaya bundan da zehirlenmiş olabilirler.
kuşlarının kafesini güzelce sabunlu su ile yıka.odayı bolca havalandır.temiz hava girsin içeriye.benim görüşüm bunlara dikkat edersen ölümlere engel olabilirsin.bir nevi kuş salgın hastalıgı olabilir diye aklıma geldi ama salgın ihtimali son seçenek bence.daha elince besledigin çok kuş varmı?

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
ELİMDE SUAN PET SHOPDAN ALDIGIM 3 KUS KALDI DAHA ONCE BESLEDIGIM KUS SAYISIDA 2 CIFT BI CIFTIN ERKEGI Öldü suan Kendi kuşlarım box kafesde duruyor dıer 3 cu buyuk cıft hanede suya gelınce su normal ıcme suyu yem ıse her zamankı yemım bu yemden dıer evdekı kuslarımda yıyor onlardan herhangı bı sıkıntı yok ne oluyorsa bı anda oluyor ılac sıkma gıbı bıseyde yok

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
ortamdaki havadan da zehirlenmiş olabilirler.benim aklıma başka birşey gelmedi.senin adına üzüldüm.inşlh başka kuşun ölmez.geçmiş olsun tekrardan

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok geçmiş olsun bence aldığınız kuşlar sıkıntılı yani hastalıklıdır büyük ihtimalle sizin kuşlarada bulaşmıştır. Zaten sitede sık sık duyuyoruz böyle şeyleri üstatlarda petshoptan almaktansa üreticilerden almayı tavsiye ediyor kuş alırken dikkat etmek gerekiyor ama tabi her zaman hasta olup olmadığıda anlaşılamıyabiliyor yazık ki :(

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Ya bılmıyorm daha once cıftlerımde petshopdan aldım bunlarda gyt saglıklı gozukuyorlar ama bı anda gıdıyorlar  bılmıyorum su durumdan kurtursam cok ıyı olucak evdekılerde bı anda bu kdr kus olunce sıkıntı ypmya bsladı bakalım hayırlısı ihs duzelır

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Eyw  yavuz abi tşkur ederım bılgı ıcın abı suan kusları ayırdım zaten kendı kuslrımla ve guzelce temızlık yaptım en ıyısı ıyı anlayan bırıne basvurmam lzm bı hızla pet shoplada kavga ettım zaten

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
belediye ilaçlama makinasının yaydığı zehirli havayı solumuşlarsa içeri girmişse o hava ondan da olabilir daha bir çok sebep vsss geçmiş olsun

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Vallaha şuan guzelce herseyı sabunlu sıcak suyla guzelce yıkanım duruladım her kusuna ayrı kafese koydum allah ıznıyle su ısden kurtursam cok ıyı olucak

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yavuz bey zaten sorunu özetlemiş, ama nedir bu karantina diye merak ediyorsan bu bağlantıyı takip edip ilk yorumumu inceleyebilirsin - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14112.0.html

O konuda farklı bir hastalıktan bahsediliyor, senin kuşların ölümü ile ilgili değil, ama karantina konusunda aydınlanman için sana yardımcı olacaktır. Tekrar geçmiş olsun.

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Peki şuan kimse bişey önermiyormu ilac vs vs bu durumdan kurtarıcak seyler

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Şuan bir ilaç önerilsede denemeniz mantıklı değil problemin ne olduğu bile belli değilken veterinere gitmeniz en mantıklısı.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
en güzeli kaliteli bir bakım temiz bir ortam kimyasallarla çok fazla muhattap edilmeden kuşlar tabi. sonra kaliteli ve taze yiyecekler temiz bir suluk ve su onun haricinde belirtisine göre ilaç tavsiyesi yapabilmek mümkün kuşların ölüm sebepleri ölüş biçimleri ölüm hızları ölmeden önceki hareketleri yem yeyip yememe su içip içmeme durumları hepsi net biçimde açıklanırsa hızlı neticeye ulaşırsınız bu şekilde biraz zor ama ilk yazınıza bakılırsa son haddine gelmiş kuşları satın almışsınız bence kuşcunuzla bir görüşün ve kuş alırkende kendiniz çok bilgi sahibi değilseniz tecrubeli biri ile kuş almanızda fayda görüyorum geçmiş olsun kolay gelsin önlem için sularına vitaform verebilirsiniz ilacı veterinerlerden temin edebilirsiniz litreye bir çay kaşığı kullanılabilir ...