Alt kumu

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
http://www.istanbulkafes.com/istanbulkafes_taban_kumu.htm

Bu sitede kumun yendiği taktirde zararı olmadığı ve Aylarca temizlenmese sıkıntı olmayacağı yazılmış veya ben öyle anladım. Ayrıca yıkanıp tekrar kullanılması mümkün demiş. Ben çok beğendim ama amatörüm kedi kumuna benzettim ama her kedi kumu bitkili akvaryumda bile kullanılmaz. Ve belli süre sonra dere kumunun altında unlaşıyor.
Tabiki ben 6 ay temizlememe peşinde değilim ama kokuyu absorbe ediyor gibi geldi o önemli benim için biraz titizleniyorum temiz olsun istiyorum sıkıntım odur.
Bu veya bu gibi ürünlerden kullanan tecrübe eden kişilerden Aman sakın şu marka kullanma şu sakıncası var veya şu markada aynı şey daha uygun diyebilecek varsa rica ederim fikir versin. Çok kararsız kaldım.
Bu sitede kum kullanan var ama acaba hangi tür kum kalitelidir kuşları ve beni üzmez.
Ayrıca pvc bir salmam var ama katlılarda içinde kuş olunca şu sıkıntı olur sakın alma şu yüzden diyen olurmu acaba?
Birde akıllı yemlik kapısı farklı mı oluyor. Benim evdeki akıllı yemliği içten tel ile tutturdum kafes alırken şuna dikkat et diyeceğiniz bir şey varmıdır. En az 2 kapılı olsun düşünüyorum ve akıllı yemlik takabileceğim bir şekli olsun istedim.
Veya ileride yanında plastik yuvalıklı pvclerden yaptırmak istiyorum o modeller çok güzel görünüyor ama plastik yuvalık aman almayın diyen varmı?
Birde şu sıra araştırma safhasındayım. Jumbolara çok merağım var ama acemiyim.
O yüzden  üretimini yapamazsınız kolay değil şu yüzden sakın alma diyen varmı acaba?
Hazır eş jumbomu bulsam yoksa yavrumu alsam daha garanti olur acaba?

Bilgi ve fikirlerini esirgemeyen tüm site üyelerine şimdiden teşekkür ederim.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Şimdi bir yerde okudum sitede tesadüfen plastik yavruluğa girmiyor diye dert yanan olmuş. İyiki araştırmışım.
Süper site eli emeği geçen sağolsun.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Kum konusunda başka bir fikir belirtemeyeceğim, ben kağıttan yanayım..

Canan NUMAN' Alıntı:
Ayrıca pvc bir salmam var ama katlılarda içinde kuş olunca şu sıkıntı olur sakın alma şu yüzden diyen olurmu acaba?
  Bir sıkıntı olmuyor. Benimde PVC salma ve Katlı PVC üretim kafeslerim var.

Canan NUMAN' Alıntı:
Birde akıllı yemlik kapısı farklı mı oluyor. Benim evdeki akıllı yemliği içten tel ile tutturdum kafes alırken şuna dikkat et diyeceğiniz bir şey varmıdır. En az 2 kapılı olsun düşünüyorum ve akıllı yemlik takabileceğim bir şekli olsun istedim.
  Akıllı yemlikler standart kapı ölçülü kafeslere takılabiliyor, Özel öntel yaptıracaksanız giyotin kapı düşünülebilir. Akıllı yemlikler her kuşta, her zaman çözüm olmayabilir. Dönem dönem yer, dönem dönem yemez; Bazen bir haftada yer, bazen 10 dk.da döker boşaltır. Kısacacı “Akıllı yemliğe çokta güvenmeyin” derim. Dökecekse klasik yemliktende döker o ayrı konu..

Canan NUMAN' Alıntı:
Veya ileride yanında plastik yuvalıklı pvclerden yaptırmak istiyorum o modeller çok güzel görünüyor ama plastik yuvalık aman almayın diyen varmı?
  Temizlesi kolaydır ama doğal değil, önerilmez.

Canan NUMAN' Alıntı:
Birde şu sıra araştırma safhasındayım. Jumbolara çok merağım var ama acemiyim.
O yüzden  üretimini yapamazsınız kolay değil şu yüzden sakın alma diyen varmı acaba?
Hazır eş jumbomu bulsam yoksa yavrumu alsam daha garanti olur acaba?
  Önemser ve emek harcarsanız şüphesiz başarırsınız, Jumbo üretiminde beslenme ve beslenmeyi etkileyen faktörler önemlidir.
  Makbul olan vasıflardır; yavru yahut yetişkin çok çokta önemsemeyiniz.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Alt kumu olarak ispanyadan ithal sanbird marka alt kumu kullanıyorum...çok kullanışlı ve doğal...koku yok ,kuşlar rahat...

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
çok güzel paylaşım teşekkürler
* firmanın açıklamalarına bakarsak çok mantıklı ve güzel bişeye benziyor ama gerçektede öyle mi???  yok mu kullanan deneyimi olan???

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Burak SİPAHİ' Alıntı:
çok güzel paylaşım teşekkürler
* firmanın açıklamalarına bakarsak çok mantıklı ve güzel bişeye benziyor ama gerçektede öyle mi???  yok mu kullanan deneyimi olan???

Şimdi arkadaşlar bu kum hakkın da hepinize bilgi vereyim.Öncelikle bu kum değil.ZEOLİT diye bildiğimiz Kedi kumu olarak da bilinen fakat asıl içeriği ZEOLİT olan bir maden grubu.ZEOLİT akvaryum ile uğraşanlar bilir (Eski site yöneticiliği yapmış biri olarak) filtre sistemin de kullanılır.Suyun yumuşamasını pisliği emme ve salınımı ise uzun süre içerisin de yapmayan bir özelliğe sahiptir.Evet ZEOLİT büyük şehirlerin ve Büyük Fabrikaların atık temizleme ve filtre tesislerin de kullanılan güçlü bir filtrasyon özelliği taşır.Geri dönüşümü de belli bir saat 6-7 saat gibi Tuzlu su içerisin de bekletilip güzelce durulandıktan sonra tekrardan göreve hazır sıfır bir hal almaktadır.

Fakat bunu kuşlarımızın altların da kullanımı ne derece doğru olur?Yemeye kalkacaklardır muhtemelen kuşlarımıza zararı olur mu?Aksine faydalı mı olur?Deneyip görmek gerekir :) O konuda deneyen yada tavsiyesi olan bir arkadaş dan dinlemek gerekir.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Kumu fuarda satın almıştım denemek amaçlı...Kullandım çok memnunum..Karda oynayan çocuklar gibi şen ve mutlu kuşlar... :D

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
    Şimdi arkadaşlar bu kum hakkın da hepinize bilgi vereyim.Öncelikle bu kum değil.ZEOLİT diye bildiğimiz Kedi kumu olarak da bilinen fakat asıl içeriği ZEOLİT olan bir maden grubu.ZEOLİT akvaryum ile uğraşanlar bilir (Eski site yöneticiliği yapmış biri olarak) filtre sistemin de kullanılır.Suyun yumuşamasını pisliği emme ve salınımı ise uzun süre içerisin de yapmayan bir özelliğe sahiptir.Evet ZEOLİT büyük şehirlerin ve Büyük Fabrikaların atık temizleme ve filtre tesislerin de kullanılan güçlü bir filtrasyon özelliği taşır.Geri dönüşümü de belli bir saat 6-7 saat gibi Tuzlu su içerisin de bekletilip güzelce durulandıktan sonra tekrardan göreve hazır sıfır bir hal almaktadır.

Fakat bunu kuşlarımızın altların da kullanımı ne derece doğru olur?Yemeye kalkacaklardır muhtemelen kuşlarımıza zararı olur mu?Aksine faydalı mı olur?Deneyip görmek gerekir :) O konuda deneyen yada tavsiyesi olan bir arkadaş dan dinlemek gerekir.
Ellerine sağlık mutlu abi gerçeken çok güzel aydınlattın bu kum hakkında bizi. O zaman şimdi tek sorun kumu yeme olayı ise boxlarının kafeslerinin altında ızgara olan kuş üreticileri bu kumu rahatlıkla kullanabilir.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Sanibird kuş kumunu getirmişler fakat reklamını yapamıyorlar biz yardımcı olalım bari ithalatçıya;(çünkü hiç bir tarafta açıklayıcı herhangi bir bilgi yok)

Kuşunuzun sağlığı için faydalı olan,sizin için daha karlıdır;
*ince partikül büyüklüğündeki taneleri sayesinde kafese yerleştirmesi hızlı ve kolaydır.

*Yüksek nem emici gücü sayesinde kötü koku oluşumunu engeller ve hijyenik ortam sağlar.

*Veteriner hekim ve uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

*Toz oluşturmaz,bu da temizlik ve bakım demektir,kuşlar için daha güvenlidir.

*Koksıdıyoz hastalığına karşı önleyicidir.(parazitler tarafından üreyen bağırsak hastalığıdır.Mikroskobik bir bağırsak parazitidir.Hastalık dışkı temas ile bulaşır,Belirtileri arasında ishal ilk sırada yer alır ve şiddetinde artış gözlenir.)ALINTI

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Özgür ÇİN' Alıntı:
Ellerine sağlık mutlu abi gerçeken çok güzel aydınlattın bu kum hakkında bizi. O zaman şimdi tek sorun kumu yeme olayı ise boxlarının kafeslerinin altında ızgara olan kuş üreticileri bu kumu rahatlıkla kullanabilir.
Bu konu hakkın da bugün Taban Kumu araştırması yaptım.Piyasaya yeni çıkan kumlar ile Taban kumu adı altın da satılan biraz irice taban kumları ile karşılaştım.Özünde Taban Kumu altın da satılan Taşların hepsi ZEOLİT alt yapısın da.Taşlar iri olduğundan ve açıklamada da verdiğim bilgilerde ZEOLİT'in emici ve içinde absorbe özelliği olduğu ve temizlikde kullanımının tartışılması bile yersiz.Fakat kuşların kemirme durumun da vücuda herhangi zararının olup olmayacağı konusu beni endişelendiriyor.Bunu da denemekten ve kullanıp ondan sonra yorum yapmaktan başka çaremiz yok.