Alternatif düşüncesi olan yardımcı olabilirmisiniz acaba...

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
15m2 lik bir dükkanda kuşlarım. malum önümüz kış ısıtmak biraz sorun olacak.maliyeti arttıracak.dükkanın ön tarafı cam lakin ince ve eski yapı pimapen vs değil.yani soğuğu baya geçiriyor.bende aşağıda resimdede görüldüğü üzere kafeslerin bittiği yerden içeriye bir set çekeyim dedim.2. bir kapı pencere gibi olacak yani.buda ısı geçirgenliğini baya bir etkiler. lakin pimapenciye gittim 700 lira gibi bir fiyat çıkardıki çok fazla geldi. alternatif olarak şeffaf mika 2mm kalınlığında ( http://www.kumasci.com/urun/2,00-mm-kalinlik-seffaf-mika/127 ) düşündümde bir farkı olurmu acaba? kış bahçelerinde kullanılıyormuş(bu dükkanların kışın balkonlarını kapattıkları şeffaf rulo yapılabilir ürün) naylon brandanın kalınıymış şeffaf ışıgı geçirgen.acaba ısıda etkisi olurmu?bilgisi olan varmı acaba yada alternatif bir düşüncesi olan yardımcı olursa sevinirim...

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
camekanın oldugu bölgeye icerden 5 veya 10 cm lik strafor döşeyin sorun ortadan kalkar
üstad ozaman içeriye ışık girmez tek ışık ön taraftan alıyor.strafor şeffafmı bilmiyorum ama. ayrıyeten içerden bir set döşeyince alanda baya bir daralacak ısıtma daha ucuza mal olacak.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Erman SAYIN' Alıntı:
üstad ozaman içeriye ışık girmez tek ışık ön taraftan alıyor.strafor şeffafmı bilmiyorum ama. ayrıyeten içerden bir set döşeyince alanda baya bir daralacak ısıtma daha ucuza mal olacak.
ısık olarak lamba kullanabilirsiniz.. hatta iceriye straforla bile set cekebilirsiniz.. 20 30 cm kalıklıgında straforlar var

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
ısık olarak lamba kullanabilirsiniz.. hatta iceriye straforla bile set cekebilirsiniz.. 20 30 cm kalıklıgında straforlar var
isabetli karar tek çözüm.. yada  yıkılacak ev iş yerlerini gezmelisin çıkma kapı bencere bakıcaksın yani bazen denk gelebiliyor... ölçüler  3 aşağı 5  yukarı tutar kalan yerlerini de  straforla  kapatırsın

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Ben ısıtma için ufo kullanıyorum ve 2 sene kış aylarında denedim yaklaşık 3 ay boyunca (Aralık, ocak, şubat) aylık 175-185 tl arası eletrik faturası geldi. Bu ayların dışında gelen elektrik faturası aylık en fazla 10 tl :) Bu sene camlı kısmı straforla kapattım bakalım ne olacak. Benim de tek ışık alan taraf bu kapattığım taraf ama zaten gün ışığı az giriyordu içeriye ve ben lamba yakıyordum gene yakmaya devam edicem.

Hayırlısı bakalım :)

kocan

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
koçhan
günaydın şahsi düşüncem bu işi kalıcı düşünüyorsan paradan kaçmayacaksın bence komple pimapen yaparsan kış içinde yaz içinde avantaj sağlar 1-2 senelik kısa tecrübeme dayanarak tespitim şu ne kadar paradan kaçıp tasarruf sağlamaya çalıştıysam hep zarar ettim saygılar

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
arkadaşlar bende de aynı sıkıntı vat ben hobi amaçlı yapıyorum kanarya besliyorum yeni başladım  1m-1,5m bir alanı kapatıp içine kafesle beraber koyacağım amacım kışın soğuktan korumak yabancı böcek ve şeylerin girmemesi. ben ahşapla kapatacaktım elimde çıkma tahtalar var ama straforda daha sıcak tutar gibi geldi yorumlarınızı ve fikirlerinizi alabilirmiyim ısıtıcı kullanmadan kuşları en iyi şekilde nasıl korurum.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
polikarbonat buldum netten http://www.hizlimalzeme.com/Polikarbon-Levha,LA_152-2.html#labels=152-2 210cme 6m tabla halinde satılıyor fiyatıda 120 lira tabi 4mm kalınlıkta olan. daha kalınlarıda var. lakin niğdede bulamadım küçük şehrin dezavantajı iste :S kargo ile gönderin dedim baya bir kargo ücreti çıkar deyince vazgeçtim. buna bir bakın derim. ısı yalıtımı çok iyi değil dediler ama içeriden set yapılacaksa yetecektir diye düşünüyorum ve bir kalıpta yeter heralde 6 metre ye 2.10 metre baya bir yer kapatır.

İsmail ERHASAN' Alıntı:
Sera naylonu alternatif çözüm olabilir... Cam olan bölüm için en azından...
ince olduğu için ısı yalıtımı sıkıntı olacaktır.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Erman SAYIN' Alıntı:
polikarbonat buldum netten http://www.hizlimalzeme.com/Polikarbon-Levha,LA_152-2.html#labels=152-2 210cme 6m tabla halinde satılıyor fiyatıda 120 lira tabi 4mm kalınlıkta olan. daha kalınlarıda var. lakin niğdede bulamadım küçük şehrin dezavantajı iste :S kargo ile gönderin dedim baya bir kargo ücreti çıkar deyince vazgeçtim. buna bir bakın derim. ısı yalıtımı çok iyi değil dediler ama içeriden set yapılacaksa yetecektir diye düşünüyorum ve bir kalıpta yeter heralde 6 metre ye 2.10 metre baya bir yer kapatır.
ince olduğu için ısı yalıtımı sıkıntı olacaktır.
bende hatay/erzin bnde kargo bedelı odemk zorunda kalacagım... niğde buralrdan soguk olur :) ben burda yazlıkla cıktım niğde borda ceket gıydım kapı pencre ortuk yrganla yattık hayret etmıştım senın işin bnden zor :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Tahir ÖZSOY' Alıntı:
arkadaşlar bende de aynı sıkıntı vat ben hobi amaçlı yapıyorum kanarya besliyorum yeni başladım  1m-1,5m bir alanı kapatıp içine kafesle beraber koyacağım amacım kışın soğuktan korumak yabancı böcek ve şeylerin girmemesi. ben ahşapla kapatacaktım elimde çıkma tahtalar var ama straforda daha sıcak tutar gibi geldi yorumlarınızı ve fikirlerinizi alabilirmiyim ısıtıcı kullanmadan kuşları en iyi şekilde nasıl korurum.
//////////////////////////////
********* sizin  işiniz biraz daha basit 1 m  1,5 m lik alanı strafor ve sıvayla halledebilirsiniz basit ve kalıcı olur  haşereler içinse düzenli parazit  ilaçı kullanacaksınız yuvalıklarınada  Günay abimden temin edebileceğiniz okalüptus yapraklarından birer adet koyarsanız harika olur... kafes  içi parazit korumasınıda artık sentetik  yüzde 99 su olan kuşlar ve ciltte zararsız sprey  haşere ilaçlarından kullanırsınız oda  Bilal ERDEM abimde var.... hepsi  bu kadar..

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Karahan UZUN.' Alıntı:
//////////////////////////////
********* sizin  işiniz biraz daha basit 1 m  1,5 m lik alanı strafor ve sıvayla halledebilirsiniz basit ve kalıcı olur  haşereler içinse düzenli parazit  ilaçı kullanacaksınız yuvalıklarınada  Günay abimden temin edebileceğiniz okalüptus yapraklarından birer adet koyarsanız harika olur... kafes  içi parazit korumasınıda artık sentetik  yüzde 99 su olan kuşlar ve ciltte zararsız sprey  haşere ilaçlarından kullanırsınız oda  Bilal ERDEM abimde var.... hepsi  bu kadar..
strafor ben burda duydum daha nasıl temın ederım nerde bulurum malıyetı nedır hesabımı ıyı yapmam lazım ögrencıyım bn hepsını bırden alamam yavaş yavaş o yuzden bılgı edınmeye calışıyrum ama dedıgım yerı acele yapmam grek kuşlar yenı yerıne alıştrmalıyım havalar ıyıce sogumadan

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Strafor 2 Çeşidi var sert kırılmaz birde beyaz eşyaların içinden çıkanlar gibi kalın ama yumuşak fark edermı hangini kullandığımız yumuşak olan daha ucuz?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Adem KOÇHAN' Alıntı:
günaydın şahsi düşüncem bu işi kalıcı düşünüyorsan paradan kaçmayacaksın bence komple pimapen yaparsan kış içinde yaz içinde avantaj sağlar 1-2 senelik kısa tecrübeme dayanarak tespitim şu ne kadar paradan kaçıp tasarruf sağlamaya çalıştıysam hep zarar ettim saygılar
adem bey çözmüş olayı madem kuşları seviyoruz dünya kadar paralar döküyoruz bizler sıcak evlerimizde otururken onları nasıl en ucuza maal edebiliriz düşüncesindeyiz paraya kıyıp komple pimapen le kapatın bazen pimapen bile yetmiyor destek için strafor çekebilirsiniz....içeriyede yaplı radyatör kullanın zaman ayarlı olandan sorun çözülür 130-150 arası fatura gelir.....