amazon

sempatik76

Yeni Üyemiz
Adı
Kamil
Soyadı
Çetin
Sarı sülfür kakadu alıcaktım ama bakımından dolayı vazgeçtim sayılır amazon papağanı almayı düşünüyorum bunların turu çok fazlaymış 500 ₺ var dediler 10000 ₺ lırayada sarı kafa istiyorum el birliğiyle yardımcı olup 1 papağan sahibi yaparsanız beni sevinirim

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kamil bey ben yardımcı olabilirim size.. illa papağan istiyorsanız hazır konusan evcil jakolar var elimde.. amazonların egitimi biraz zordur..ama illa amazon istiyorsaniz ondada yardimci olurum

sancos

Üyemiz
Web sitesi
www.papaganlar.com
Adı
Serdar
Soyadı
Suskun
Amazonlardan ülkemize giren türlerden sadece sarı ense ve double sarı başlı amazon (tam türkçeye çeviremiyorum ama latince adı oratrix) jako ile konuşma bakımından kıyaslanabilir.

Diğer türler jako gibi iyi konuşmacı değildir. Bir papağandan beklentiniz konuşma ise ilk tercihiniz beyaz gözlü bir timneh yada gri gözlü bir jako olmalıdır. Tabi iyi evcilleştirilmiş sarı gözlü jako da alabilirsiniz.
Konuşması önemli ama çok önemli değilse mavi alınlı amazon alabilirsiniz.
Konuşması önemli değilse kırmızı alınlı veyahut turuncu kanatlı amazon alabilirsiniz.

Eğer ilgilenirseniz elimde Türkiyede adıyla kırmızı alınlı amazon ( yaklaşık 10 kadar kırmızı alınlı amazon var) latince adıyla Amazona festiva Bodini var. Ülkemize yeni giren bir tür ve konuşma kabiliyeti bilinen bir tür.  Düşünürseniz kuşu tavsiye edebilirim...