Aniden gerçekleşen tutulma

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
gozturk' Alıntı:
Güray bey eldeki veriler değerlendirildiğinde sizinkine benzer bir durum var.Gerçekten kuşu yakalamak için elimle tutma anına kadar tepki vermiyordu.Yüksek ateşe bağlı körlük sözkonusu olmuş olabilir belkide nereye koyarsam orada kalıyordu.Bir ara yuvanın içine koydum.1 saat sonra kafasının yönü bile değişmemişti.Aslında elimdeyken hiçbir şeye tepki vermiyor sadece ayaklarını çekersem oda geri çekiyordu.Belkide kör oldu dediğiniz gibi ve farketmedim bile.Ancak havale geçirecek kadar onu strese sokan neydi kestirmek zor açıkcası.Kuş dediğiniz gibi elimdekilerin en yakışıklılarından birisiydi.Kabullenmek zor.Üstelik bu kuş gözünüz gibi baktığınız jumbolarınızsa kabullenmek bir o kadar daha zorlaşıyor.İstediğin kadar iyi bak , kaliteli besle altını temizle günlük su tazele, mamasını ver,hayvan bir anda yok olup gidiyor.

Konuyu okuyan diğer arkadaşlar;bu şekilde bir hadise başınızdan geçtiyse ve burada tartışılanlar dışında aklınıza gelen başkaca tecrübeleriniz varsa paylaşmaya devam edin lütfen...
BU KONUYU SİZİN İÇİN PAYLAŞTIM. İNCELEYİN

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,6193.msg82413/topicseen.html#new

TÜYE GİREMEMİŞ OLABİLİR. ZAMANLA BAKTERİLER İÇTEN İÇE BİTİRMİŞ OLABİLİR. KONUYU OKUYUN DAHA SONRA YAZIN . ELDEN BİRŞEY GELMEZ ÖLDÜ ARTIK. BİRDAHA OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALMAK LAZIM.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Güray ÖZKUL' Alıntı:
BU KONUYU SİZİN İÇİN PAYLAŞTIM. İNCELEYİN

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,6193.msg82413/topicseen.html#new

TÜYE GİREMEMİŞ OLABİLİR. ZAMANLA BAKTERİLER İÇTEN İÇE BİTİRMİŞ OLABİLİR. KONUYU OKUYUN DAHA SONRA YAZIN . ELDEN BİRŞEY GELMEZ ÖLDÜ ARTIK. BİRDAHA OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALMAK LAZIM.
Güray bey konuyu açtığınızda farkettim zaten ve benim için açtığınızı anlamıştım dolayısı ile okudumda Teşekkür ederim.Çağlar beyde aynı sorunu yaşamış.Açtığınız konudaki bilgiler ile diğer arkadaşların tecrübelerini birleştirip çözüm bulmaya çalışıyorum.

Peki Güray bey yüksek ateş kuşta hissedilirmiydi.Elime aldığımda vücut ısısı normal kuşlar gibiydi.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Gürkan bey, kaybınız için üzüldüm.
  Bu kadar çabuk olması şaşırttı ve ayrıca üzdü.
  Konunun ilerlemesini, sonucu netleştiremezsekte şüphelerimizi aktarmayı bende isterim. Bulaşıcılığın söz konusu olmadığını düşünüyorum; zira hala aynı kuşlarla üretim yapıyorum.

İlk iletimde yazmadığım bir detay bilmem işe yarar mı ?  2010 içerisinde ölen kuşlarımın ikisi de kardeşti; Biri 2., diğeri 5. kuluçkanın yavrularındandı. (Yanlış anlaşılmasın Anne-Babaları kardeş değildi.) İlki yaklaşık bir ay, ikincisi 5 ay bendeydi. İkisi de gittikleri yerde bir çok kuşunda toplu olarak öldüğü, farklı nedenlerle öldüler (Gıda zehirlenmesi, Hava akımı).
  Gürkan bey, kalp krizini felçle atlatmış olabilir tabii, fakat benim ikinci kuşumda iyileşme görülebilmişti. (Bilemiyorum, belki benzer ama farklı rahatsızlıklardır.)
  Dışkı resmine baktığımda kuşunuzun sadece sıvı besinler ve sebzelerle beslenmiş olabileceğini, Sindirim sisteminin alınan katı besinleri kolaylıkla sindiremediğini, Sarı-Yeşil dışkı rengininde kullanılmış kükürtlü bir ilaçtan kaynaklandığını düşündüm. 

Belkide bünyelerinin güçsüz olduğu bir zamanda iki besin, bir kimyasalın reaksiyona girmesi, ardından yüksek ateş bu sonucu getiriyor olabilir.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Gürkan bey, kaybınız için üzüldüm.
  Bu kadar çabuk olması şaşırttı ve ayrıca üzdü.
  Konunun ilerlemesini, sonucu netleştiremezsekte şüphelerimizi aktarmayı bende isterim. Bulaşıcılığın söz konusu olmadığını düşünüyorum; zira hala aynı kuşlarla üretim yapıyorum.

İlk iletimde yazmadığım bir detay bilmem işe yarar mı ?  2010 içerisinde ölen kuşlarımın ikisi de kardeşti; Biri 2., diğeri 5. kuluçkanın yavrularındandı. (Yanlış anlaşılmasın Anne-Babaları kardeş değildi.) İlki yaklaşık bir ay, ikincisi 5 ay bendeydi. İkisi de gittikleri yerde bir çok kuşunda toplu olarak öldüğü, farklı nedenlerle öldüler (Gıda zehirlenmesi, Hava akımı).
  Gürkan bey, kalp krizini felçle atlatmış olabilir tabii, fakat benim ikinci kuşumda iyileşme görülebilmişti. (Bilemiyorum, belki benzer ama farklı rahatsızlıklardır.)
  Dışkı resmine baktığımda kuşunuzun sadece sıvı besinler ve sebzelerle beslenmiş olabileceğini, Sindirim sisteminin alınan katı besinleri kolaylıkla sindiremediğini, Sarı-Yeşil dışkı rengininde kullanılmış kükürtlü bir ilaçtan kaynaklandığını düşündüm. 

Belkide bünyelerinin güçsüz olduğu bir zamanda iki besin, bir kimyasalın reaksiyona girmesi, ardından yüksek ateş bu sonucu getiriyor olabilir.
Yılmaz bey tekrar merhaba,

Yorumlarınıza cevap vereyim.Bende ölen kuşların hiçbiri kardeş değiller.Kalp krizine bağlı felç hadisesi ardından ölüm gelmeyedebiliyor yada son örnekte olduğu gibi 1 gecede bitiriyor kuşu diye düşünüyorum.

Şöyle bir hadise geçmişti başımdan.Çifthanelerden birinde eşler arasında tel var malum.Dişilerimden biri diğer bölümde olan kuşlara yumurta zamanında özellikle ani bir hareket yapıp saldırıyor ve karşı tarafı korkutuyordu.İşte yine bu şekildeki bir hadisede diğer tarafta bulunan dişi korkudan kendini yere attı.Ayakları bu şekilde oldu kanat üzerine yattı.Gözümün önünde sanki ölüyordu.Ancak ne olduysa tüneğe geri kalktı.Bu şekilde 1 hatfa 10 gün yaşadı.Ardından onuda ölü buldum.
Bir örnek daha buda benzer şekilde ölen diğer kuş.Kuşu yeni almıştım.Çok kaliteli sağlıklı ve genç bir kuştu.İnanılmaz aktif ve kabına sığmaz durumdaydı aldığımda.Mama yaptım.Alalıda kuşu 3-4 gün olmamıştı.Yiyip yemediğine baktım.Yeni kuş olunca bunu özellikle takip ederim.Bu işteki ayrı bir sorundur ve benim için önemlidir.Bunu söylememdeki sebep kuşu takip ettiğimi belirtmem açısındandı.Neyse mama yediğini gördüm.Ardından evden büfeye kadar gittim.Alacağımı aldım 15-20 dakika sohbet ettik.Eve geldim kuş ölmüş.Vücudu daha sıcak bacakları ölümden mütevellit kasılmamış bile.Vücudunda ölüme neden olabilecek şeyi incelemeye çalışıtığım esnada yavaş yavaş elimde soğudu ve kasıldı.İnceleme esnasında ne yara ne kanama ne boyunda kırılma ne aksi bir dışkı izi hiçbirşey yoktu.Nazlı nazlı yedikleri mamaya bile gayet erken tepki vermişti.15-20 dakika sonra ölü buldum.

Şimdi 2 soru geliyor akla.Korku stres gibi durumlarda acaba kalp krizi tarzı bir olaya maruz kalıp kısmi felç geçirip ardından ya düzeliyor ya kısa ya uzun süre sonra ölüyor yada sabaha çıkmıyor.

Güray beyin tezinde ise benzer durumlar neticesinde hasıl olan yüksek ateş ve buna bağlı rahatsızlıklar ve ardından ölümler.

Aslında iki tezde de sebep sonuç ilişkisi birbirine çok uzak değil.

Bu arada dışkı için yaptığınız yoruma cevaben şunu söyleyebilirim.O muş yeşillik yada mama yemeyen bir kuştu.Sadece tohum yerdi.Tohum içinden özellikle aspuru yemeyi severdi.Kükürt içerikli bir ilaç konusuna gelince piyasadki kullanılan  ve bu sitedeki çoğu insanın kullandığı klasik ilaç yada vitaminler.

Umarım tartışa tartışa sonuca varırız.

samedan

Yeni Üyemiz
Adı
AYTEKİN
Soyadı
SOYKAN
benim de böyle bir kuşum vardı veteriner arkadaşıma götürdüm kesti biçti böbrek vekaraciğerinin iflas ettiğini söyledi böbrek ve karaciğeri zorlıyacak besinleri fazla vermememin gerektiğini de söyledi yavruyken kolay oluyor alıştırıyorsunuz ancak damızlık almışsanız gıdaları birden yüklemeyin geldiği yerdeki gıda çeşidini ve beslenme prg ramını bilmiyoruz o yüzden light beslenme prg mını uygulamalıyız yavaş ça beslenme düzenine ayak uydurmasını sağlamalıyız.[/left]

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Aytekin bey doğrudur sebep bu olmuş olabilir.Ancak böbrek yada karaciğer iflası anidenmi götürür acaba.Hiçmi vücut tepkiyi ağır ağır vermez?Ne bileyim yemden kesilme uygunsuz dışkı.Bir canlıyı bu kadar hızlı götüren kalp krizi beyin kanaması gibi şeyler değilmidir?İflas etmeden önce sinyal vermezmi?Sizden ricam bu sorularımı veteriner arkadaşınıza sorarmısınız.?Cevapları önemli çünkü üzerinde kafa patlattığım başka bir konuya cevap bulacağım.Bunuda paylaşırım herkes istifade eder bundan neticede.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
böyle durumlarda yapılabilecek en iyi şey veterinere baş vurmak. bizler üretici olarak bir takım şeyler tecrübe edebilsekte malasef çaresiz kaldığımız anlarda olabiliyor.insan bile hastalandığı zaman kendi kendini tedavi edemiyor bir uzmana baş vuruyor.benim tavsiyem vakit kaybetmeden veterinere gitmeniz.çok geçmiş olsun.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Can bey,bir sorun varki,veterinerler ne yazıkki kuştan anlamadıklarını söylüyorlar.
Teşekkür ederim.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Bu konu biraz eski olduğu gibi gözümdende kaçmış  bu arada gürkan geçmiş olsun

Anladığım kadarıyla bu ölen kuşunuz salmenolla olmuş bunun bir adıda zoonozdur.
Güvercin beslediğimiz zamanlarda başımıza gelmişti.

Neye göre söylediğimi,tanımı nasıl koydumuğumu soracaksanız eğer gürkanın söylediği ayak tutulması olayı
Salmenolla hastalığının belirtisinin ayak,kanat tutulması olduğunu biliyorum

Bakteri türü bir hastalık olduğunu kirli yiyecek veya su yolu ile bulaştığını,
Çiğ pişmemiş yumurtalardan ve gıdalardan kaynaklandığın biliyorum yani gıda  kaynaklı bir hastalıktır

Tüm hayvanlarda olduğu gibi salmenolla mikrobu insanlardada bulunur
Bu hastalığın üretimhanemize uğramaması için hijyenin önemi çok büyüktür arkadaşlar